Ρεπορτάζ Υγείας

ΣΥΔΕ: Καταδίκη της συνδικαλιστικής δίωξης και απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου

ΣΥΔΕ: Καταδίκη της συνδικαλιστικής δίωξης και απόλυσης του Δημήτρη Αντωνίου

ΣΥΔΕ: Το Σ.Υ.Δ.Ε. στηρίζει τους αγώνες του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/4 στις 9:00πμ στα Προπύλαια, στο κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας ΕΚΠΑ. 

Ο συνδυκαλιστής Δημήτρης Αντωνίου απολύθηκε μετά από 19 χρόνια και αυτή η απόλυση έχει πυροδοτήσει μεγάλες αντιδράσεις. Ως αποτέλεσμα της απομάκρυνσής του, το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) εξέδωσε δελτίο τύπου όπου στηλιτεύει την απόφαση αυτή. Συγκεκριμένα, το Σωματείο “καταδικάζει τη συνδικαλιστική δίωξη και απόλυση του επί 19 χρόνια συμβασιούχου στο ΕΚΠΑ και μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ), Δημήτρη Αντωνίου.”

ΣΥΔΕ: Αντιδράσεις για την απομάκρυνση του Δημήτρη Αντωνίου

Ως υγειονομικοί γίναμε τα πρώτα θύματα αλγεινών κυβερνητικών πρακτικών που με πρόσχημα την πανδημία ήρθαν για να μείνουν και να επεκταθούν στο σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων. Τακτικές επιβολής, εκδικητικές και φρονηματικές διώξεις, φίμωση κάθε γνώμης και δράσης που έρχεται σε αντίθεση με το επίσημο κυβερνητικό αφήγημα, είναι πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων και όχι δημοκρατικών και ευνομούμενων κοινωνιών.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα αντισυνταγματικών, αντιεργατικών και εν τέλει αντικοινωνικών πρακτικών οφείλουμε όλοι να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας ώστε να μπει ένα τέλος στις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις. Καθίσταται ξεκάθαρο πως ο ορίζοντας που απλώνεται μπροστά μας περιλαμβάνει αγώνες που δεν μπορεί να μένουν περιχαρακωμένοι μόνο στα στενά επαγγελματικά -συνδικαλιστικά όρια της κάθε ειδικότητας. Οι μεθοδεύσεις εκφοβισμού και επιβολής αγγίζουν πλέον όλη την κοινωνία και όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η ευρύτερη συνεργασία συλλογικών, κοινωνικών και συνδικαλιστικών οργάνων.

Το Σ.Υ.Δ.Ε. στηρίζει τους αγώνες του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού ΕΚΠΑ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του στην κινητοποίηση της Παρασκευής 5/4 στις 9:00πμ στα Προπύλαια, στο κεντρικό κτήριο της Πρυτανείας ΕΚΠΑ. Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία θα μας βρίσκει πάντοτε απέναντι από όπου και αν εκπορεύεται.

Με εκτίμηση

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας – Σ.Υ.Δ.Ε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΣΥΔΕ: Ο αγώνας είναι συλλογικός και κοινωνικός

Σ.Υ.Δ.Ε.: 48ωρη Απεργία για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία – 29-30/11

Επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους. Οι πρώτες διαπιστώσεις

Η Δημοκρατία στο απόσπασμα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περίπου 15 εκατομμύρια Σουδανοί χρειάζονται επείγουσα υγειονομική βοήθεια

Μέχρι στιγμής, στο Σουδάν έχουν καταγραφεί 14.790 θάνατοι, ενώ ο αριθμός των εκτοπισθέντων έχει φτάσει τα 8,2 εκατομμύρια, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών.

Το σωματικό λίπος συνδέεται με την επιβάρυνση της νόσου στην αξονική σπονδυλαρθρίτιδα

Αυτή η μελέτη δεν είχε ομάδα ελέγχου ασθενών με αξονική σπονδυλαρθρίτιδα axSpA που δεν έλαβαν βιολογικά φάρμακα. Δεν περιλάμβανε επίσης διατροφικές συνήθειες και συννοσηρότητες όπως υπέρταση ή διαβήτη. Επιπλέον, η ανάλυση βιοεμπέδησης επιλέχθηκε ως η μέθοδος για την αξιολόγηση της σύστασης του σώματος αντί της απορρόφησης ακτίνων Χ διπλής ενέργειας.

Πώς λειτουργεί το κολλαγόνο στην ιατρική θεραπεία

Καθώς το κολλαγόνο βρίσκεται σε πολλά μέρη του σώματος, θα μπορούσε επίσης να υπάρχει δυνατότητα για τη θεραπεία άλλων ασθενειών. Αυτή η επισκευή ή η αναγέννηση του ιστού με βάση το κολλαγόνο φαίνεται να είναι κατανοητή στην επούλωση πληγών, την αντικατάσταση οστών, την οδοντιατρική και τις καρδιαγγειακές παθήσεις, για παράδειγμα.

Το CDC μοιράζεται το όραμα για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας

Το CDC δίνει προτεραιότητα στις επικοινωνίες για την υγεία ως ζωτική δεξιότητα για το εργατικό δυναμικό της δημόσιας υγείας και αναγνωρίζει ότι ο τρόπος με τον οποίο το κοινό καταναλώνει τις πληροφορίες συνεχώς εξελίσσεται.