Ρεπορτάζ Υγείας

Σ.Υ.Δ.Ε.: 48ωρη Απεργία για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία – 29-30/11

Σ.Υ.Δ.Ε.: 48ωρη Απεργία για τη Δωρεάν και Δημόσια Υγεία – 29-30/11

Σ.Υ.Δ.Ε.: Οι εργαζόμενοι στην υγεία αξίζουν ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας και οι πολίτες ένα ΕΣΥ με υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών φροντίδας.

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας συμμετέχει στη 48ωρη απεργία για την δωρεάν και δημόσια Υγεία. Μέσα στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ακρίβειας για όλους τους πολίτες, το ΣΥΔΕ αναφέρει πως η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση του σχεδίου διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Γι’ αυτό λοιπόν στηλιτεύεται το γεγονός ότι το ΕΣΥ υποβαθμίζεται και η ιδιωτικοποίηση της Υγείας φαντάζει μονόδρομος.

Σ.Υ.Δ.Ε.: Τι αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση των υγειονομικών;

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει ακάθεκτη την υλοποίηση του σχεδίου διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Σε μια εποχή που ο πολίτης αδυνατεί να πληρώσει το σούπερ μάρκετ, τους λογαριασμούς ενέργειας, τη θέρμανση, τη βενζίνη… η κυβέρνηση εκποιεί και ότι ελάχιστο έχει απομείνει δωρεάν και δημόσιο αποδεικνύοντας πως το συμφέρον των ιδιωτών είναι πάνω από την υγεία και την ευημερία των πολιτών.

Εδώ και 4 χρόνια η μόνη επένδυση που έχει κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ στην υγεία είναι «τζάμπα» χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια και ακάλυπτες υποσχέσεις για προσλήψεις προσωπικού. Με αφορμή την πανδημία τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της υγείας με την ονομασία «Νέο ΕΣΥ» περιλαμβάνοντας παραμέτρους που παραπέμπουν σε θατσερικά αποτυχημένα μοντέλα υγείας σε Βρετανία και Αμερική.

Μέτρα όπως η συγχώνευση δομών και νοσοκομείων, κλείσιμο κλινικών, εκδίωξη προσωπικού από το ΕΣΥ μέσω αναστολών, χαμηλών αμοιβών, εξαντλητικών ωραρίων, ελαστικών σχέσεων εργασίας, εγκατάλειψη κτιριακών εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικού εξοπλισμού, είσοδος των ιδιωτών στην υγεία… αποτελούν τη λεγόμενη νεοφιλελεύθερη «αναδιάρθρωση».

Ως ΣΥΔΕ στηρίζουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις των ΟΕΝΓΕ και ΠΟΕΔΗΝ στις 29 και 30 Νοεμβρίου. Συμμετέχουμε ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ και ζητάμε:

  • Τη διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ.
  • Την ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό μέσω σταθερών σχέσεων εργασίας.
  • Την αποκατάσταση των υγειονομικών που τέθηκαν σε αναστολή εργασίας με την καταβολή μισθών, αδειών και ωριμάνσεων. Άμεση εφαρμογή της υπ αρ. 2332/2022 απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το μέτρο των αναστολών.
  • Την ένταξη στα ΒΑΕ και τη χορήγηση επιδόματος επικινδυνότητας σε όλο το προσωπικό.
  • Την αύξηση κονδυλίων για υλικοτεχνικό εξοπλισμό και σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Να μην εκχωρηθεί στους ιδιώτες τίποτε από όσα φτιάχτηκαν από τους φόρους και τα χρήματα του ελληνικού λαού. Ουσιαστική επένδυση από το κράτος στην υγεία αντί της διάθεσης εκατομμυρίων σε δυνάμεις καταστολής και ΜΜΕ για τον έλεγχο και τη διαμόρφωση της κοινής γνώμης. Οι εργαζόμενοι στην υγεία αξίζουν ένα ασφαλές και αξιοπρεπές περιβάλλον εργασίας και οι πολίτες ένα ΕΣΥ με υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών φροντίδας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιστροφή των υγειονομικών στις θέσεις τους. Οι πρώτες διαπιστώσεις

ΟΕΝΓΕ: 48ωρη απεργία στις 29 και στις 30 Νοεμβρίου γιατροί και υγειονομικοί

Απεργιακές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία της χώρας σήμερα

Η ΓΣΕΕ στηρίζει τους αγώνες οργανώσεων για δωρεάν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και αναβάθμιση του ΕΣΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μεγάλη συμμετοχή αναμένεται στην Πανυγειονομική κινητοποίηση 22 Φεβρουαρίου

Μεγαλειώδεις αναμένονται να είναι οι αυριανές κινητοποιήσεις των υγειονομικών σε ολόκληρη τη χώρα, μέσα από διαμαρτυρίες για την υποστελέχωση, τις πενιχρές απολαβές και την γενικότερη υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας.

Είτε ασκείστε τακτικά είτε μία με δύο ημέρες την εβδομάδα, η απώλεια βάρους είναι δυνατή

"Σε υψηλό επίπεδο, αυτή η μελέτη επιβεβαιώνει το παλιό ρητό για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία: οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι καλύτερη από καμία δραστηριότητα.

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Οι περιοχές που "χτυπάνε" κόκκινο

Λίστα αναμονής στα χειρουργεία: Στην κορυφή της αναμονής βρίσκεται η Μακεδονία, όπου ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών  ξεπερνά τους 15.000 και αναγκάζεται να περιμένει ακόμη και περισσότερο από 12 μήνες για μια χειρουργική επέμβαση σε δημόσια νοσοκομεία.

Αγρότες: Σε ασφυκτικό κλοιό το κέντρο της Αθήνας - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις [vid]

Αγρότες: Έχουν τεθεί σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των κινητοποιήσεων των αγροτών σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου.

Ερευνητές συνδυάζουν σύγχρονο εξοπλισμό για αυξημένη ακρίβεια στην ανάλυση της σύστασης σώματος

Τελικά, ο συνδυασμός αυτών των δύο τμημάτων εξοπλισμού βοήθησε να επιβεβαιωθεί η ισχυρή σχέση μεταξύ του εξωτερικού σχήματος του σώματος και της εσωτερικής σύνθεσης. «Με τον στόχο μας να συνεισφέρουμε στη βάση γνώσεων, ακόμη και η σύζευξη δύο εκτενώς δοκιμασμένων τμημάτων εξοπλισμού ανοίγει πόρτες σε βαθιές δυνατότητες μέτρησης σώματος που είναι τόσο ακριβείς όσο και μη επεμβατικές», δήλωσε ο Δρ. John Kirwan,