Ρεπορτάζ Υγείας

Στα ‘’ κάγκελα ΄΄ τα διαγνωστικά κέντρα . Eξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις

Στα ‘’ κάγκελα ΄΄ τα διαγνωστικά κέντρα . Eξήγγειλαν απεργιακές κινητοποιήσεις

Στα ‘’ κάγκελα ΄΄ τα διαγνωστικά κέντρα μετά τις αλλαγές που ψηφίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας.Απεργιακές κινητοποιήσεις εξήγγειλαν στις 26, 27 και 28 Μαΐου 2022.

Στηρίζουν τα διαγνωστικά κέντρα οι Ιατρικοί Σύλλογοι όλης της χώρας, οι οποίοι στηρίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα, ζητώντας την κατάργηση των μνημονιακών περικοπών στην υγεία.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ, το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών επανέρχεται με απόφαση κατά πλειοψηφία, επιμένοντας στην αντίθεσή του με καίριες διατάξεις του νομοσχεδίου που θίγουν θεμελιωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ιατρικού κόσμου.

Το ΔΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού τομέα που έχουν εξαγγελθεί στις 26,27 και 28/05/2022 με αιτήματα :

  • την κατάργηση του clawback και των συσσωρευτικών εκπτώσεων στις αποζημιώσεις του ιδιωτικού διαγνωστικού κλάδου.
  • κάθε παραπεμπτικό του ΕΟΠΥΥ να αμείβεται στο ακέραιο.
  • το κούρεμα των παλιών καταλογισμών clawback λόγω καταχρηστικότητας εκ μέρους της πολιτείας
    την άμεση θέσπιση διαρθρωτικών ελεγκτικών μηχανισμών ( διαγνωστικά πρωτόκολλα, πρόληψη χωρίς clawback, real time έλεγχος)
  • τη σύνταξη ρεαλιστικών προϋπολογισμών του ΕΟΠΥΥ ανάλογα με τις υφιστάμενες ανάγκες του πληθυσμού
  • τον καθορισμό των ποιοτικών κριτηρίων από τους Ιατρικούς Συλλόγους σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες, δεδομένου ότι η ποιότητα ιατρικών υπηρεσιών έχει ανελαστικά κόστη, τα οποία δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψιν στο σχεδιασμό της τελικής αποζημίωσης από τον ΕΟΠΥΥ.

“Λόγω της πολύχρονης καταχρηστικής εφαρμογής του clawback, διαπιστώνεται απροθυμία των ιατρών να ειδικευθούν σε εργαστηριακές ειδικότητες, με αποτέλεσμα να διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις σε ειδικότητες εργαστηριακών ιατρών στα Νοσοκομεία”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, οι γιατροί υποστηρίζουν πως θα πρέπει να αποσυρθούν όλες οι μνημονιακές περικοπές των αμοιβών και αποζημιώσεων του ιατρικού δυναμικού της χώρας, με επαναφορά του ιατρικού μισθολογίου του δημοσίου τομέα στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θάνος Πλεύρης: Τι απαντά για τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν τα διαγνωστικά κέντρα

Θεσμοθετείται η «φωνή των ασθενών» στη Διαδικασία Λήψης Αποφάσεων 

Επίσημο δείπνο για τα «40 χρόνια ΣΦΕΕ»

Καλά στην υγεία του ο 70χρονος ασθενής με candida auris από το Ρέθυμνο

Κορωνοϊός – Πλεύρης: Προανήγγειλε τον εμβολιασμό με τέταρτη δόση από τον Σεπτέμβριο -Αύριο οι αποφάσεις για την μάσκα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περισσότεροι άνθρωποι επιστρέφουν στις δοκιμές COVID-19

Ωστόσο, η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι η επίγνωση του πού μπορούν να αγοράσουν τεστ πλευρικής ροής παραμένει εμπόδιο (όπως η δυνατότητα αγοράς κιτ δοκιμών από μεγάλα σούπερ μάρκετ).

Προσωπικός  Γιατρός : Είναι ανάγκη να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής γιατρών

‘’Είναι ανάγκη να οριστεί επακριβώς το ποιες θα είναι οι σχέσεις του προσωπικού γιατρού με τους εγγεγραμμένους σε αυτόν ασφαλισμένους και να δοθεί παράταση στη διαδικασία εγγραφής .’’ λέει ο τονίζει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χαλκιδικής Μάριος Πυρπασόπουλος.

Nέα Βρετανική Επιστημονική Έρευνα προειδοποιεί τις γυναίκες για τους κινδύνους της φυτοφαγικής διατροφής

Η νέα μελέτη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να κατανοηθεί καλύτερα ο δυνητικός κίνδυνος από τις φυτοφαγικές δίαιτες σε βάθος χρόνου και τι μπορεί να γίνει για να μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι».

Σεξουαλική δυσλειτουργία, απώλεια μαλλιών που συνδέονται με Μακρά COVID

Ο Haroon, αναπληρωτής κλινικός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ, λέει ότι ένας λόγος που φάνηκε ότι οι νεότεροι άνθρωποι είχαν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα μακράς διάρκειας COVID μπορεί να είναι ότι οι ηλικιωμένοι με COVID ήταν πιο πιθανό να νοσηλευτούν και δεν συμπεριλήφθηκαν σε αυτή τη μελέτη.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων από άνθρωπο σε κατοικίδιο

Η ευλογιά των πιθήκων μπορεί να εξαπλωθεί μέσω στενής, προσωπικής επαφής, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης επαφής με εξάνθημα, ψώρα ή σωματικά υγρά από άτομο με τον ιό ή επαφή με υφάσματα ή αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από κάποιον που έχει τον ιό.