Ρεπορτάζ Υγείας

Οι κορδέλες, οι προτεραιότητες και η παρουσία Ξανθού – Πολάκη στη Θεσσαλονίκη

Οι κορδέλες, οι προτεραιότητες και η παρουσία Ξανθού – Πολάκη στη Θεσσαλονίκη

Το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής επιχειρεί να αναδείξει ο πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να πείσει τους πολίτες ότι λαμβάνονται φιλολαϊκά μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό το δίδυμο Ξανθού – Πολάκη -που παρέμεινε αμετακίνητο μετά και τον πρόσφατο ανασχηματισμό- θα πάρει τα ηνία από σήμερα και με έδρα τη Θεσσαλονίκη θα επιχειρήσει να κάνει δημόσιο απολογισμό του κυβερνητικού έργου στην Υγεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο νέο υπουργικό συμβούλιο,  μίλησε ειδικότερα για την υγεία,  δίνοντας έμφαση στην ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα υγείας, στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών με ενίσχυση υποδομών και προσωπικού, στη δημιουργία τοπικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Στους άξονες μάλιστα αυτούς θα επικεντρωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στη σημερινή εκδήλωση με τίτλο «Δημόσιος απολογισμός του κυβερνητικού έργου στην Υγεία – βήματα αναβάθμισης του ΕΣΥ στη Βόρεια Ελλάδα – πολιτικές προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή περίοδο». Ομιλητές θα είναι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας Γιώργος Γιαννόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός.

Το πρόγραμμα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας στη Θεσσαλονίκη, περιλαμβάνει επίσης σύσκεψη με τους Διευθυντές των Παιδιατρικών, Παιδοχειρουργικών, Παιδοογκολογικών και Παιδοψυχιατρικών Κλινικών καθώς και των Διευθυντών των Μονάδων Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και ΜΕΘ Παίδων των Νοσοκομείων του νομού Θεσσαλονίκης. Στη συνάντηση, που έχει θέμα τη διαμόρφωση πρότασης οργανογράμματος για το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος του Ιατρικού Τμήματος του ΑΠΘ.

Θα κόψουν κορδέλες

Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια στην 4η και 5η ΤΟΜΥ Χαριλάου, ενώ αυτές οι Τοπικές Μονάδες Υγείας θα προστεθούν στις 94 που είναι σε λειτουργία αυτή τη στιγμή πανελλαδικά. Οι 9 από αυτές βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα. Ωστόσο, η πορεία της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ  προχωρά με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, λόγω της απροθυμίας των γιατρών να υπηρετήσουν στις ΤΟΜΥ.

Οι προκηρύξεις που τρέχουν

Για τη Βόρεια Ελλάδα σε εξέλιξη βρίσκονται 300 προκηρύξεις μόνιμης πλήρωσης θέσεων γιατρών του ΕΣΥ στην 3η και 4η ΥΠΕ. Οι προσλήψεις αυτές θα καλύψουν την περιοχή από τη Δυτική Μακεδονία μέχρι και τη Θράκη, ενώ υπάρχει ήδη έγκριση για περίπου 120 θέσεις πλήρωσης μόνιμου προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας της ίδιας περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

715 νέα κρούσματα του ιού στην χώρα μας

Πόσο κοντά είμαστε σε ένα νέο lockdown

Νέα μέτρα για αποφυγή lockdown στις Σέρρες

Κορωνοϊός Σέρρες: Μέτρα αντί lockdown στις Σέρρες. Ο Δήμαρχος Σερρών τόνισε την ανάγκη για συνέπεια στα μέτρα ώστε να περιορισθεί η έξαρση των κρουσμάτων. «Η έξαρση της πανδημίας πρέπει να μας βρει όλους συμμάχους, ώστε να αποτρέψουμε τον κίνδυνο του lockdown. Πρωταρχικός στόχος του δήμου Σερρών είναι να περιορίσουμε την έξαρση των κρουσμάτων. Οι επόμενες […]

Τέταρτο κρούσμα στη βουλή και 10 καταγεγραμμένοι θάνατοι τα τελευταία 24ωρα

Κορωνοϊός Βουλή: Τέταρτο κρούσμα επιβεβαιωμένο . «Την Παρασκευή βράδυ 23 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα με θετική PCR για SARS-nCOV2 σε υπάλληλο υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών). Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη Βουλή, “ο υπάλληλος δεν είχε προσέλθει στην εργασία του από τις 15 Οκτωβρίου. Παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο […]

Υποχρεωτική η μάσκα παντού

Μάσκες κορωνοϊού: Σε ποιες περιοχές καθολική χρήση της μάσκας. Υποχρεωτική καθίσταται πλέον η χρήση της μάσκας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς οι δυο περιοχές βρίσκονται στο επίπεδο 3 του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας. Η καθολική χρήση της μάσκας, σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους επιβάλλεται σε όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4 και επίπεδο 3. […]

Αρκουμανέας: Σε αναμονή για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού... Ασαφής η ημερομηνία παραλαβής

Αρκουμανέας Σκαϊ: Οι νέοι οδηγούν την επιδημία,η επιδημία δεν συγχωρεί. Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε στον ΣΚΑΙ. Προς τα τέλη Σεπτεμβρίου θα υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για το κατά πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού που βρίσκονται ήδη σε ισχύ, τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.  Σε περίπτωση που τα […]

Μέτρο κατά του κορωνοίού μέσα στις σχολικές αίθουσες εκτός από τη μάσκα

Διαπίστωσαν ότι αρκεί να είναι ανοικτά τα παράθυρα σε ένα σχολείο για να μειωθούν κατά σχεδόν 40%, σε σχέση με τα κλειστά παράθυρα, τα σωματίδια του κορωνοϊού που μπορεί να κυκλοφορούν στον αέρα μέσα στις τάξεις.