Ρεπορτάζ Υγείας

Ο ΕΟΠΥΥ συμβάλει στην υπογεννητικότητα

Ο ΕΟΠΥΥ συμβάλει στην υπογεννητικότητα

 

O ΕΟΠΥΥ αφήνει ακάλυπτες τις ανύπαντρες γυναίκες, οι οποίες θέλουν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση . Ενώ, βάζει ‘’τρικλοποδιες’’ στις παντρεμένες τις οποίες υποτίθεται ότι καλύπτει .

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Η παραπάνω απόφαση του ΕΟΠΥΥ για τις μη παντρεμένες γυναίκες , έρχεται σε αντίφαση με τον ήδη υπάρχον νόμο ο οποίος αναγνωρίζει το δικαίωμα των γυναικών να αποκτήσουν παιδί εκτός γάμου .

”Μεταξύ των δικαιολογητικών που πρέπει να υποβάλλει μια γυναίκα στην Επιτροπή του ΕΟΠΥΥ για την έγκριση των δαπανών για την IVF είναι και ληξιαρχική πράξη γάμου’’ τόνισαν οι ειδικοί σε συνέντευξη τύπου με αφορμή το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης (22-24 Νοεμβρίου Hilton).

Από την άλλη πλευρά οι παντρεμένες γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση βρίσκουν εμπόδια ένα απο τα βασικά είναι ότι υπάρχει μεγάλη αναμονή μέχρι και 10 μήνες για να εγκριθεί η δαπάνη για την εξωσωματική γονιμοποίηση απο τις αρμόδιες επιτροπές του ΕΟΠΥΥ. Το 80% με 90% των γυναικών αναλαμβάνουν μόνες τους το κόστος λόγω της μεγάλης αναμονής και για να μην χάσουν το δικαίωμα στην τεκνοποίηση . Στην Ελλάδα το κόστος για κάθε προσπάθεια ξεκινάει από 500 έως 2.500 ευρω . Ενώ στην Ευρώπη το κόστος αυξάνεται σχεδόν στο διπλό .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Κούλουμα με lockdown και σταδιακή άρση των μέτρων την επομένη της Καθαράς Δευτέρας

Κορωνοϊός 1/03 - 1.176 νέα κρούσματα - 30 νεκροί - 406 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι μπορεί να σημαίνουν οι ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου covid-19

«τα έντονα συμπτώματα μετά τη δεύτερη δόση δεν σημαίνουν πως κάτι πάει λάθος ή ότι έχει συμβεί κάτι κακό», προσθέτει. «Είναι μία αναμενόμενη αντίδραση στο εμβόλιο, η οποία σε αρκετούς ανθρώπους γίνεται εμφανής».

Σε ασφυκτική πίεση τα νοσοκομεία της Αττικής

Υπό πίεση βρίσκεται το σύστημα Υγείας εξαιτίας της μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και του υψηλού αριθμού ανθρώπων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Φοιτητικό κορωνοπάρτι με 75 άτομα στη Λούτσα

Lockdown: Το πάρτι γινόταν σε πολυτελή κατοικία που είχαν μισθώσει γι' αυτόν τον σκοπό δύο νεαροί αλλοδαποί, γαλλικής και ιταλικής υπηκοότητας και συμμετείχαν φοιτητές στην πλειοψηφία τους, του προγράμματος Εράσμους.

Σκληρό lockdown στη Μαλεσίνα

Κορωνοϊός: Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Συνθήκες ασφυξίας στα νοσοκομεία της Αττικής- Ρεκόρ εισαγωγών, εξαντλούνται οι ΜΕΘ

Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα που τα νοσοκομεία «στενάζουν» τόσο από τις νέες εισαγωγές όσο και από τους διασωληνωμένους που πλησιάζουν τους 400.