Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Νοσοκομεία Covid: Οι εμπειρίες ασθενών επιδεινώθηκαν τα 2 πρώτα χρόνια της πανδημίας

Νοσοκομεία Covid: Οι εμπειρίες ασθενών επιδεινώθηκαν τα 2 πρώτα χρόνια της πανδημίας

Νοσοκομεία Covid: Η έναρξη της πανδημίας COVID-19 δημιούργησε άνευ προηγουμένου προκλήσεις για τα νοσοκομεία οξείας φροντίδας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι εμπειρίες των ασθενών που νοσηλεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 ήταν σημαντικά χειρότερες από ό,τι τα χρόνια πριν από την κρίση, με τα νοσοκομεία με υψηλότερα επίπεδα προσωπικού να διατηρούν καλύτερα αποτελέσματα περισσότερο, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της RAND Corporation. Οι ασθενείς ανέφεραν ιδιαίτερα χειρότερη ανταπόκριση του προσωπικού και καθαριότητα του νοσοκομείου, αντανακλώντας πιθανώς τις ελλείψεις προσωπικού στο εργατικό δυναμικό του νοσοκομείου και τις επιπτώσεις των πρωτοκόλλων που απαιτούνται για τον περιορισμό της εξάπλωσης της COVID-19, σύμφωνα με ερευνητές.

 

Τα ελλείμματα ήταν μεγαλύτερα για τα νοσοκομεία που στην προ πανδημίας περίοδο είχαν χαμηλότερες επιδόσεις και χαμηλότερα επίπεδα προσωπικού. Τα ευρήματα δημοσιεύονται στο περιοδικό JAMA Health Forum. «Αυτή η άνευ προηγουμένου μείωση της εμπειρίας των ασθενών παρατηρήθηκε σε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, με σχετικά μικρή περιφερειακή διαφοροποίηση», δήλωσε ο Marc Elliott, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης. “Τα νοσοκομεία με υψηλότερα επίπεδα προσωπικού και καλύτερη συνολική ποιότητα πριν από την πανδημία ήταν πιο ανθεκτικά και πιο αργά για να δουν την πτώση τους. Αλλά τελικά ακόμη και οι ασθενείς τους ανέφεραν χειρότερες εμπειρίες.”

Η έναρξη της πανδημίας COVID-19 δημιούργησε άνευ προηγουμένου προκλήσεις για τα νοσοκομεία οξείας φροντίδας της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του φόβου των επαγγελματιών υγείας ότι θα εκτεθούν στην COVID-19 στην εργασία και θα μολύνουν μέλη της οικογένειας. Για να συμμορφωθούν με τις κατευθυντήριες γραμμές των Κέντρων Ελέγχου Νοσημάτων που σχετίζονται με τον έλεγχο της μόλυνσης από τον COVID, τα νοσοκομεία υιοθέτησαν νέα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν κοινωνική απόσταση, μάσκες και ασπίδες προσώπου και περιορισμένη πρόσβαση των επισκεπτών.

Για να εξετάσει πώς οι αλλαγές της εποχής της πανδημίας επηρέασαν τις εμπειρίες των ασθενών, η μελέτη RAND ανέλυσε τις απαντήσεις στην έρευνα Hospital Consumer Assessment of Health Care Providers and Systems (HCAHPS), η οποία χορηγείται τακτικά σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία στα βραχυπρόθεσμα νοσοκομεία οξείας φροντίδας της χώρας μετά από την απαλλαγή τους. Η έρευνα χρηματοδοτείται από τα ομοσπονδιακά Κέντρα για Υπηρεσίες Medicare & Medicaid και είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την αναφορά της ποιότητας των νοσοκομείων στους καταναλωτές.

Οι ερευνητές ανέλυσαν αποτελέσματα ερευνών από περισσότερους από 9 εκατομμύρια ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε 3.381 νοσοκομεία, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από το 2018 έως το 2021. Η ανάλυση διαπίστωσε ότι μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, μια συνοπτική μέτρηση των εμπειριών των ασθενών ήταν 3,6 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη σε όλα τα νοσοκομεία από ό,τι θα αναμενόταν χωρίς την πανδημία – θεωρούμενο ως μεσαίο μέγεθος επίδρασης για τα μέτρα εμπειρίας ασθενών.

Οι βαθμολογίες μειώθηκαν κατά μεγάλα ποσά για ερωτήσεις σχετικά με την ανταπόκριση του προσωπικού και την καθαριότητα του νοσοκομείου. Μέτριες μειώσεις παρατηρήθηκαν για τη συνολική βαθμολογία και τις συστάσεις των νοσοκομείων, την επικοινωνία για τα φάρμακα, την επικοινωνία με νοσηλευτές, την επικοινωνία με τους γιατρούς και τις μεταβάσεις φροντίδας. Η πτώση της συνολικής βαθμολογίας και της σύστασης του νοσοκομείου υστέρησε σε σχέση με την πτώση σε πιο συγκεκριμένα μέτρα εμπειρίας ασθενών, αντανακλώντας πιθανώς τις χαμηλότερες προσδοκίες στις συνολικές αξιολογήσεις των ασθενών κατά την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με τη μελέτη.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον καρκίνο;

Οι δαπάνες υγείας στις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν τα 7 τρισ. δολάρια έως το 2031

Τα επίπεδα εκπαίδευσης και η ηλικία των παιδιών διαμόρφωσαν τις ανησυχίες των φροντιστών εν μέσω της πανδημίας COVID-19

Πόσο θα βοηθήσει η τεχνητή νοημοσύνη στις ιατρικές διαγνώσεις;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη η κίνηση λόγω των εκδρομέων για το τριήμερο

Αγίου Πνεύματος 2024: Αυξημένη είναι η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνονται καθυστερήσεις στα διόδια Ελευσίνας ενώ με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα έως τα Μέγαρα. 

Οι νεοανακαλυφθέντες υπότυποι και οι διαφορές φύλου δίνουν πληροφορίες για τους μοριακούς μηχανισμούς της νόσου ALS

"Πιστεύουμε ότι η μελέτη μας συνέβαλε σημαντικά στην αναζήτηση αιτιών και θεραπειών για την αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ALS. Τα ευρήματά μας μάς έφεραν πολύ πιο κοντά σε μια πιο εξατομικευμένη και επομένως πιο αποτελεσματική θεραπεία."

Αποκωδικοποίηση της κατάθλιψης εν μέσω COVID-19 - Ολοκληρωμένη ανάλυση γενετικών και περιβαλλοντικών στρεσογόνων παραγόντων

"Η μελέτη COVICAT και οι συνθήκες γύρω από το lockdown COVID-19 παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία να διερευνηθεί πώς αλληλεπιδρούν γενετικοί και περιβαλλοντικοί παράγοντες για να επηρεάσουν την ψυχική υγεία, ιδιαίτερα την κατάθλιψη, σε επίπεδο πληθυσμού."

Τα ποσοστά τραυματισμών από όπλα στις ΗΠΑ το 2023 ξεπερνούν τα προ πανδημίας επίπεδα

Ωστόσο, όταν μετρήθηκαν σε σχέση με άλλες ομάδες, οι συγγραφείς της μελέτης διαπίστωσαν ότι τα χειρότερα πραγματικά ποσοστά ήταν σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, ηλικίας 15 έως 24 ετών. Τα ποσοστά σε αυτήν την ομάδα ήταν επίσης τα χειρότερα το 2019, πριν από την πανδημία. Από κάθε 100.000 κλήσεις ασθενοφόρου σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, 1.045 από αυτές αφορούσαν τραυματισμούς από πυροβόλα όπλα το 2023, σύμφωνα με την έκθεση.

Close Icon