Ρεπορτάζ Υγείας

Mycoplasma pneumoniae: Το ποσοστό λοιμώξεων αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2023

Mycoplasma pneumoniae: Το ποσοστό λοιμώξεων αυξήθηκε από τον Σεπτέμβριο 2023

Mycoplasma pneumoniae: Το ποσοστό των λοιμώξεων από Mycoplasma pneumoniae μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το ποσοστό των λοιμώξεων από Mycoplasma pneumoniae μειώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο του 2023, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο τεύχος 22 Φεβρουαρίου του Εβδομαδιαίου Αναφοράς Νοσηρότητας και Θνησιμότητας των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Γι’ αυτό το μυκόπλασμα δημιουργεί ανησυχία στην κοινότητα.

Ο Chris Edens, Ph.D., από το CDC στην Ατλάντα, και οι συνεργάτες του χρησιμοποίησαν δεδομένα από το Εθνικό Πρόγραμμα Επιτήρησης Συνδρομικών Συνδρόμων (NSSP) του CDC για να συγκρίνουν το ποσοστό των διαγνώσεων που σχετίζονται με το μυκόπλασμα μεταξύ όλων των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών πνευμονίας πριν από (Ιανουάριος 2018 έως Απρίλιος 2020), κατά τη διάρκεια (Μάιος 2020 έως Αύγουστος 2023) και μετά (Σεπτέμβριος 2023 έως Δεκέμβριος 2023) η πανδημία COVID-19.

Επιπλέον, κατά την ίδια περίοδο, αναλύθηκαν δεδομένα από το New Vaccine Surveillance Network (NVSN) για να συγκριθεί το ποσοστό των θετικών αποτελεσμάτων εργαστηριακών δοκιμών M. pneumoniae στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μείωση στο ποσοστό των διαγνώσεων που σχετίζονται με το M. pneumoniae μεταξύ των επισκέψεων στο τμήμα επειγόντων περιστατικών πνευμονίας που αναφέρθηκαν στο NSSP, από 1,15 σε 0,35 τοις εκατό κατά την προπανδημική περίοδο και την περίοδο πανδημίας, αντίστοιχα. Ακολούθησε αύξηση στο 0,89% κατά την περίοδο μετά την πανδημία.

Το αντίστοιχο ποσοστό των αποτελεσμάτων εργαστηριακών δοκιμών εντός του NVSN που ήταν θετικά για M. pneumoniae μειώθηκε από 1,2 σε 0,04 τοις εκατό και στη συνέχεια αυξήθηκε σε 0,53 τοις εκατό. Δεκατρία από τα 14 θετικά στο M. pneumoniae δείγματα που δοκιμάστηκαν για αντοχή σε μακρολίδες από τον Σεπτέμβριο του 2023 έως τον Ιανουάριο του 2024 ήταν ευαίσθητα στα μακρολίδια.

«Οι πάροχοι θα πρέπει να θεωρούν το M. pneumoniae ως μέρος της διαφορικής διάγνωσης για περιπτώσεις πνευμονίας που αποκτάται από την κοινότητα κατά τη διάρκεια της περιόδου φθινοπώρου και χειμώνα με αναπνευστικές ασθένειες», γράφουν οι συγγραφείς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί προκαλεί ανησυχία το μυκόπλασμα της πνευμονίας;

Πνευμονία σε παιδιά: Συμπτώματα, αιτίες και θεραπεία

Τριπλάσια τα κρούσματα πνευμονίας στη Δανία σε σχέση με τον Οκτώβριο - Παρόμοιες αναφορές και στη Σουηδία

Ο ΠΟΥ ζητά από την Κίνα περισσότερα στοιχεία για την επιδημία αναπνευστικών ασθενειών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Οι θάνατοι στα νοσοκομεία και τα ποσοστά επιπλοκών είναι χαμηλότερα με τις γυναίκες γιατρούς

«Οι γυναίκες γιατροί ήταν πιθανότατα πιο προσεκτικές σε μη ιατρικούς παράγοντες, όπως η πρόσβαση στην κοινωνική υποστήριξη και στις κοινωνικές υπηρεσίες και άκουγαν περισσότερο για να εντοπίσουν παράγοντες πρόβλεψης δυσμενών εκβάσεων, όπως η κοινωνική απομόνωση, η αδυναμία πρόσβασης σε υπηρεσίες και τα προβλήματα που οδηγούν στην τήρηση των ιατρικών θεραπειών».

Η Δυτική Βιρτζίνια επιβεβαιώνει το πρώτο κρούσμα ιλαράς από το 2009

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ κατέγραψαν 113 περιπτώσεις έως τις 5 Απριλίου. Έχουν σημειωθεί επτά κρούσματα και τα περισσότερα κρούσματα στις ΗΠΑ —73%— συνδέονται με αυτές τις εξάρσεις. 

Βραζιλία: Τα κοινωνικά προγράμματα έχουν αποτρέψει 1,4 εκατ. θανάτους σε 20 χρόνια

Βραζιλία: Η υψηλή κάλυψη των τριών προγραμμάτων οδήγησε σε μειώσεις των συνολικών ποσοστών νοσηλείας και θνησιμότητας, ιδιαίτερα μεταξύ παιδιών κάτω των πέντε ετών και ενηλίκων άνω των 70 ετών.