Ρεπορτάζ Υγείας

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς για τα τεστ κοροναϊού

Κραυγή αγωνίας από τους καρκινοπαθείς για τα τεστ κοροναϊού

Προσεγγίσεις βοηθητικά μοριακών διαγνωστικών τεστ για τον νέο κοροναϊό απαιτούμενες υποδιαγράμματα σε χημειοθεραπεία, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ) από το υπουργείο Υγείας.

Ερώτηση με την ΕΑΕ, διαστήματα και συμπληρώματα καρκινοπαθείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες διαμαρτύρονται για το ζήτημα του τεστ, κάθε φορά που θέλουν να υποβάλουν ερωτήσεις σε χημειοθεραπεία πριν από κάθε διαγνωστική εφαρμογή για κοροναϊό.

Τα μέλη των απανωτών τεστ είναι σε βαστό και αναλυτικά κανείςνα κύκλος χημειοθεραπειών που πρέπει να κάνω 6-8 εγχύσεις σε διανύσματα μηνύματα, και πριν από κάθε φορά από την εφαρμογή εγχύσεις απαιτούμενες πληροφορίες που πρέπει να αναφέρουμε το τεστ για τον κοροναϊό.

«Πολλοί απ’ αυτούς πραγματικά δεν είναι σε θέση να πληρώσουν, ενώ για όλους είναι μια πρόσθετη επιβάρυνση σε μια ήδη οικονομικά και κοινωνικά δύσκολη φάση της ζωής τους», εξηγεί ο πρόεδρος της ΕΑΕ, κ. Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Και απευθύνει «έκκληση στο Υπουργείο Υγείας να φροντίσει για τη δωρεάν εκτέλεση του τεστ στους ογκολογικούς ασθενείς υπό χημειοθεραπεία», καθώς όπως λέει «αυτοί οι άνθρωποι δεν γύρισαν από διακοπές σε κοσμοπολίτικα νησιά ή από προορισμούς του εξωτερικού. Αντιθέτως μάλιστα, δίνουν καθημερινά τη μάχη της ζωής και η κοινωνία τους δείχνει πάντα ιδιαίτερη ευαισθησία και στέκεται δίπλα τους. Το ίδιο ευχόμαστε να κάνει άμεσα και το κράτος μας, εναρμονιζόμενο στη βούληση των πολιτών του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

30/11: Τι δείχνουν τα λύματα των τελευταίων ημερών για το ιικό φορτίο στη χώρα

30/11: Ο χάρτης της διασποράς των κρουσμάτων του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ειδικοί μοιράζονται εννιά απλές συνήθειες που μπορούν να βελτιώσουν την καρδιακή μας υγεία.

Όποια κι αν είναι η ηλικία σας, ποτέ δεν είναι νωρίς να ξεκινήσετε να υιοθετείτε τέτοιες αλλαγές. Οι επιπλοκές στο καρδιαγγειακό σύστημα αναπτύσσονται στο πέρας του χρόνου και όχι μονομιάς.

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν είπε ότι δεν αναμένονται περαιτέρω περιορισμοί στη χώρα εν όψει της παραλλαγής όμικρον

Αλλά με το 85% περίπου των Νεοζηλανδών ηλικίας 12 ετών και άνω να είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ο Άρντερν αποφάσισε ότι ήταν καιρός να κάνει την κίνηση. Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το έθνος θα ανοίξει ξανά τα σύνορά του στον κόσμο τους επόμενους μήνες, επιτρέποντας την επιστροφή των εκτοπισμένων κατοίκων από τον Ιανουάριο και των τουριστών από τον Απρίλιο.

Το Σαββατοκύριακο, η λίστα των χωρών που εντόπισαν τη νέα παραλλαγή στους ταξιδιώτες μεγάλωσε

Η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής είπε ότι η χώρα υφίσταται άδικη μεταχείριση επειδή έχει προηγμένη γονιδιωματική αλληλουχία και μπορεί να ανιχνεύσει την παραλλαγή πιο γρήγορα και ζήτησε από άλλες χώρες να επανεξετάσουν τις ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ για την παραλλαγή "όμικρον" έχει αυξήσει τις ανησυχίες σε όλον τον κόσμο για την εξέλιξη της πανδημίας

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται μια ημέρα αφότου η Δρ Angelique Coetzee, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Νοτιοαφρικανικού Ιατρικού Συλλόγου, ειδοποίησε πρώτα τις αρχές για την παρουσία της παραλλαγής omicron και είπε ότι παρουσιάζει «ασυνήθιστα αλλά ήπια» συμπτώματα.