Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Ρεπορτάζ Υγείας

Κολπική Μαρμαρυγή: Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με την αρρυθμία

Κολπική Μαρμαρυγή: Οι ειδικοί δίνουν συστάσεις για μεγαλύτερη και καλύτερη ζωή σε ασθενείς με την αρρυθμία

Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ».

Κολπική Μαρμαρυγή: Μια διεθνής ομάδα ειδικών δημοσίευσε συστάσεις για τη βελτίωση της διαχείρισης της κολπικής μαρμαρυγής (AF). Το έγγραφο θέσης συνοψίζει τα αποτελέσματα της 9ης συναινετικής διάσκεψης AFNET/EHRA—μια διήμερη συνάντηση εμπειρογνωμόνων που διοργανώθηκε από κοινού από το Γερμανικό Δίκτυο Κολπικής Μαρμαρυγής (AFNET) και την Ευρωπαϊκή Ένωση Καρδιακού Ρυθμού (EHRA) στο Münster της Γερμανίας, τον Σεπτέμβριο 2023.

Σήμερα η έκθεση συναίνεσης παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Καρδιακού Ρυθμού EHRA στο Βερολίνο από τον καθηγητή Dominik Linz, Μάαστριχτ, Ολλανδία, και ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε στο Europace. Η κολπική μαρμαρυγή (ΚΜ) είναι η πιο κοινή αρρυθμία και ένα αυξανόμενο πρόβλημα υγείας σε μια γηράσκουσα κοινωνία. Επηρεάζει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και παγκοσμίως. Κατά τη διάρκεια του 9ου συναινετικού συνεδρίου AFNET/EHRA, 83 διεθνείς διεπιστημονικοί επιστήμονες συγκέντρωσαν τις γνώσεις τους σχετικά με τη διαχείριση και την έρευνα της κολπικής μαρμαρυγής AF και συζήτησαν νέες ιδέες και επιλογές θεραπείας. Ο καθηγητής Linz, πρώτος συγγραφέας της εργασίας, εξήγησε: “Μετά από δύο ημέρες γόνιμης συζήτησης, συγχωνεύσαμε τα ευρήματά μας. Η ουσία της συνάντησης συνοψίστηκε σε πέντε συστάσεις.” Η ενεργός διαχείριση του ρυθμού θα πρέπει να αποτελεί μέρος της προεπιλεγμένης αρχικής θεραπείας για όλους τους κατάλληλους ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή. Οι ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή που ανιχνεύεται από συσκευή έχουν χαμηλό βάρος κολπικής μαρμαρυγής και χαμηλό κίνδυνο εγκεφαλικού. Η αντιπηκτική αγωγή αποτρέπει ορισμένα εγκεφαλικά επεισόδια αλλά επίσης αυξάνει τη μεγάλη αλλά μη θανατηφόρα αιμορραγία. Απαιτείται περισσότερη έρευνα για τη βελτίωση της πρόβλεψης του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή, ειδικά σε εκείνους με χαμηλό φορτίο κολπικής μαρμαρυγής. Τα βιομόρια, η γενετική και η απεικόνιση μπορούν να το υποστηρίξουν.

Η παρουσία κολπικής μαρμαρυγής θα πρέπει να πυροδοτήσει συστηματική εξέταση και ολοκληρωμένη θεραπεία των συνοδών καρδιαγγειακών παθήσεων. Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης έχουν χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ανίχνευσης της κολπικής μαρμαρυγής AF και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ανάπτυξης της κολπικής μαρμαρυγής AF. Απαιτείται συνεργασία μεταξύ κλινικών γιατρών και επιστημόνων δεδομένων για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων των εφαρμογών της επιστήμης δεδομένων για ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή. Ο καθηγητής Paulus Kirchhof, Αμβούργο, Γερμανία, ένας από τους τέσσερις προέδρους του συνεδρίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανικού Δικτύου Κολπικής Μαρμαρυγής AFNET, κατέληξε, «Ο συνδυασμός ενεργού ελέγχου ρυθμού, αντιπηκτικής αγωγής, ελέγχου του ρυθμού και θεραπείας συνοδών καρδιαγγειακών παθήσεων μπορεί να βελτιώσει τη ζωή των ασθενών με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ. Μια χαμηλή επιβάρυνση με κολπική μαρμαρυγή σχετίζεται με χαμηλά ποσοστά εγκεφαλικού και καρδιακής ανεπάρκειας. Η μείωση της επιβάρυνσης της κολπικής μαρμαρυγής ΚΜ εξελίσσεται σε θεραπευτικό στόχο σε ασθενείς με κολπική μαρμαρυγή ΚΜ». Ο καθηγητής Andreas Goette, Paderborn, Γερμανία, επίσης πρόεδρος του συνεδρίου και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανιού Δικτύου Κολπικής Μαρμαρυγής AFNET, δήλωσε: «Είμαστε περίεργοι να δούμε εάν οι συστάσεις μας θα ενσωματωθούν στις επερχόμενες κατευθυντήριες γραμμές κολπικής μαρμαρυγής AF και θα αλλάξουν την κλινική πρακτική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Ο πρώιμος έλεγχος είναι κλειδί για τη διαχείρισή της κολπικής μαρμαρυγής

Θα μπορούσε η μη θεραπευμένη κολπική μαρμαρυγή AFib να αυξήσει τον κίνδυνο εξασθένησης της μνήμης;

Συγκλονιστική έλλειψη γνώσης για την κολπική μαρμαρυγή

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότερα είδη κροτώνων, μεγαλύτερη περίοδος, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί «Το Ιλινόις είναι στην πρώτη γραμμή»

"Μετακινούνται σε πολλά μέρη και το Ιλινόις βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτών. Λαμβάνουμε περισσότερα τσιμπούρια παντού. Έχουμε δει δεκαπλάσια αύξηση στον αριθμό των ασθενειών που μεταδίδονται από κρότωνες. Είναι καιρός να το γνωρίζουμε. "

Συμβουλές για να ταξιδέψετε με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο με αλτσχάιμερ

Ενημερώστε την αεροπορική σας εταιρεία ότι ταξιδεύετε με κάποιον που έχει προβλήματα μνήμης. Πείτε τους για τυχόν ανησυχίες για την ασφάλεια ή ειδικές ανάγκες σχετικά με το αγαπημένο σας πρόσωπο.

ΕΟΔΥ: 2 θάνατοι από Covid και 6 διασωληνωμένοι - ύφεση στη γρίπη

ΕΟΔΥ: Ο αριθμός των νέων εισαγωγών ήταν 117. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες ήταν 81 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 636.

Η ετοιμότητα για τον ιό HPAI A(H5N1) διαφέρει από χώρα σε χώρα

«Οι προκλήσεις που αναφέρονται στην παρακολούθηση των εκτεθειμένων ατόμων και οι διαφορές στις αντιιικές συστάσεις υπογραμμίζουν την ανάγκη να ενισχυθεί και να τυποποιηθεί η ετοιμότητα και η ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στους ιούς HPAI A(H5N1) στις Η.Π.Α., ιδιαίτερα εάν αναφέρονται επιπρόσθετα συμβάντα μετάδοσης του ιού A(H5N1) από ζώο σε άνθρωπο», γράφουν οι συγγραφείς.

Πόσο επικίνδυνη είναι η αναταραχή σε ένα αεροπλάνο; Πόσο πρέπει να ανησυχώ;

Ένας τρόπος για να κατανοήσετε δραστηριότητες με μικρούς, δυσνόητους κινδύνους είναι να συγκρίνετε τους κινδύνους τους με τους κινδύνους πιο οικείων δραστηριοτήτων. Αν το κάνουμε αυτό, τα δεδομένα δείχνουν πολύ ξεκάθαρα ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνο να οδηγείς αυτοκίνητο ή να οδηγείς μοτοσικλέτα παρά να ταξιδεύεις με αεροπλάνο.

Τα οφέλη για την υγεία και τα οικονομικά οφέλη του θηλασμού ποσοτικοποιήθηκαν

Οι συγγραφείς καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο μητρικός θηλασμός έχει σημαντικό όφελος για την υγεία και την οικονομία και ότι η αύξηση των ποσοστών μητρικού θηλασμού στις πιο υποβαθμισμένες περιοχές θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων τα πρώτα χρόνια.

Απαιτείται επαγρύπνηση για να αποτραπεί η εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε περαιτέρω τα στοιχεία που παρέχονται σε αυτή τη μελέτη για να υποστηρίξουμε τον εμβολιασμό [της γρίπης των πτηνών] σε ζώα και να ενισχύσουμε τη βιοασφάλεια της αγοράς ζωντανών πτηνών στη χώρα. "

Close Icon