Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο κακός ύπνος προκαλεί κολπική μαρμαρυγή την επόμενη μέρα

Ο κακός ύπνος προκαλεί κολπική μαρμαρυγή την επόμενη μέρα

Ο κακός ύπνος συνδέεται με σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής που μπορεί να οδηγήσει σε θρόμβους αίματος, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό και άλλα προβλήματα σχετικά με την καρδιά- την επόμενη μέρα..

Όλοι γνωρίζουμε ότι ένας άθλιος νυχτερινός ύπνος μπορεί να μας αφήσει να νιώθουμε κουρασμένοι την επόμενη μέρα. Τώρα, μια μελέτη από το UC San Francisco βρήκε έναν άλλο λόγο για να πιάσουμε περισσότερα Z: ο κακός ύπνος συνδέεται με σημαντικά υψηλότερες πιθανότητες εμφάνισης κολπικής μαρμαρυγής (A-Fib) – ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε θρόμβους αίματος, καρδιακή ανεπάρκεια, εγκεφαλικό και άλλα προβλήματα σχετικά με την καρδιά- την επόμενη μέρα.

Μια κακή νύχτα ύπνου συσχετίστηκε με 15% μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επεισοδίου A-Fib και ο συνεχιζόμενος κακός ύπνος συσχετίστηκε με μεγαλύτερα επεισόδια A-Fib. Οι ερευνητές σημείωσαν ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται η υποκείμενη νόσος που μπορεί να προκαλεί το A-Fib, που είναι ο πιο κοινός τύπος αρρυθμίας – όταν η καρδιά χτυπά πολύ γρήγορα ή πολύ αργά ή ακανόνιστα.

Η νέα μελέτη δείχνει ότι οι στρατηγικές για τη βελτίωση της γενικής ποιότητας του ύπνου μπορεί επίσης να βοηθήσουν. «Η θεραπεία της αϋπνίας μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, υπάρχουν πράγματα υπό τον έλεγχο ενός ατόμου που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου», δήλωσε ο αντίστοιχος συγγραφέας Gregory M. Marcus, MD, MAS, καρδιολόγος και ηλεκτροφυσιολόγος στο UCSF Health.

Πρότεινε να πηγαίνετε για ύπνο σε λογική και σταθερή ώρα, να αποφεύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη πριν τον ύπνο, να χρησιμοποιείτε το κρεβάτι μόνο για ύπνο ή ρομαντισμό, να κάνετε τακτική άσκηση, να διατηρείτε το δωμάτιο δροσερό, να αποφεύγετε τον υπνάκο και να ξυπνάτε την ίδια ώρα κάθε μέρα.

 

Ποιότητα ύπνου: το καλό, το κακό και το φρικτό

Το UCSF είναι από καιρό ηγέτης στην καρδιολογική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών του καρδιακού ρυθμού. Αν και οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το A-Fib έχουν διερευνηθεί εκτενώς, αυτή είναι η πρώτη φορά που οι ερευνητές έχουν δει άμεση σχέση με τον κακό ύπνο.

Η μελέτη παρακολούθησε 419 ασθενείς στη δοκιμή I-STOP-AFIB. Αξιολόγησαν την ποιότητα του ύπνου τους κάθε βράδυ, είτε ως «καταπληκτική», «καλή», «μέτρια», «κακή» ή «φρικτή» και χρησιμοποίησαν κινητά ηλεκτροκαρδιογραφήματα για να μετρήσουν επεισόδια A-Fib την επόμενη μέρα. Η μελέτη εμφανίζεται στο JACC: Clinical Electrophysiology.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Θα μπορούσε η μη θεραπευμένη κολπική μαρμαρυγή AFib να αυξήσει τον κίνδυνο εξασθένησης της μνήμης;

Πειραματικό ρινικό σπρέι μπορεί να προσφέρει γρήγορη εύκολη θεραπεία του ταχέος καρδιακού παλμού

Τι είναι και πώς θεραπεύεται η κολπική μαρμαρυγή;

Καρδιακές αρρυθμίες: Τι προκαλούν και πώς αντιμετωπίζονται;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αποκαλύφθηκε πιθανή συσχέτιση μεταξύ τατουάζ και λεμφώματος

Η ερευνητική ομάδα θα προχωρήσει τώρα σε μελέτες για το εάν υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ των τατουάζ και άλλων τύπων καρκίνου. Θέλουν, επίσης, να κάνουν περαιτέρω έρευνα για άλλες φλεγμονώδεις ασθένειες για να δουν αν υπάρχει σχέση με τα τατουάζ.

Λόγοι που τα αναπνευστικά προβλήματα έχουν αυξηθεί τόσο πολύ σήμερα

Αναπνευστικά προβλήματα: Οι επαγγελματικές εκθέσεις σε αναπνευστικούς κινδύνους, όπως σκόνη, χημικές ουσίες, αναθυμιάσεις και αλλεργιογόνα, ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία του αναπνευστικού.

Ενίσχυση στον κλάδο ένδυσης από την ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Έγινε μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό την ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Close Icon