Ρεπορτάζ Υγείας

Κίνα: Οι Αρχές δηλώνουν ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Κίνα: Οι Αρχές δηλώνουν ότι οι θάνατοι από covid μειώθηκαν κατά σχεδόν 80 τοις εκατό

Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Κίνα: Ο αριθμός των καθημερινών θανάτων από τον ιό COVID-19 στην Κίνα έχει μειωθεί κατά σχεδόν 80 τοις εκατό από την αρχή του μήνα, δήλωσαν οι αρχές, σε μια ένδειξη ότι το πρωτοφανές κύμα μόλυνσης της χώρας μπορεί να έχει αρχίσει να υποχωρεί. Ένα κύμα κρουσμάτων του ιού έχει κατακλύσει το πολυπληθέστερο έθνος του κόσμου από τότε που το Πεκίνο τερμάτισε απότομα την πολιτική μηδενικής covid τον περασμένο μήνα. Τα στοιχεία του Πεκίνου πιστεύεται ότι αντιπροσωπεύουν μόνο ένα κλάσμα του πραγματικού αριθμού των θυμάτων, δεδομένου του στενού ορισμού της Κίνας για τον θάνατο από τον ιό sars 2-covid και των επίσημων εκτιμήσεων ότι τμήματα του πληθυσμού έχουν μολυνθεί. Το CDC δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδόν 13.000 άνθρωποι πέθαναν από ασθένειες που σχετίζονται με την covid μεταξύ 13 και 19 Ιανουαρίου, προσθέτοντας σε προηγούμενη ανακοίνωση ότι περίπου 60.000 άνθρωποι είχαν υποκύψει στον ιό στα νοσοκομεία μέσα σε μόλις ένα μήνα.

Ωστόσο, πρόσφατες ανακοινώσεις της τοπικής κυβέρνησης και αναφορές των μέσων ενημέρωσης έδειξαν ότι το κύμα μπορεί να έχει αρχίσει να υποχωρεί από την κορύφωσή του στα τέλη Δεκεμβρίου και στις αρχές Ιανουαρίου, όταν τα νοσοκομεία και τα κρεματόρια ήταν γεμάτα. Υπήρχαν 896 θάνατοι που αποδίδονται στον ιό στα νοσοκομεία τη Δευτέρα, μείωση κατά 79% από τις 4 Ιανουαρίου, ανέφερε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της Κίνας σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη. Τα σοβαρά κρούσματα στα νοσοκομεία μειώθηκαν επίσης σε 36.000 μέχρι τη Δευτέρα, που αντιπροσωπεύουν μείωση 72% από το υψηλό των 128.000 στις 5 Ιανουαρίου, ανέφερε το CDC. Η ανακοίνωση ήρθε κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης δημόσιας αργίας της Κίνας, της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, με τις αρχές να προειδοποιούν προηγουμένως ότι η περίοδος των μαζικών ταξιδιών και των κοινωνικών συγκεντρώσεων μπορεί να προκαλέσει νέα έξαρση των λοιμώξεων. Από την Τρίτη, περίπου 664 εκατομμύρια ταξίδια είχαν πραγματοποιηθεί σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια της ταξιδιωτικής περιόδου της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς, μετέδωσε το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV, επικαλούμενο επίσημα στοιχεία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση της COVID-19

Η Wuhan γυρίζει σελίδα στην covid τρία χρόνια μετά

Η Κίνα καταγράφει σχεδόν 13.000 θανάτους από COVID σε μία εβδομάδα

Κίνα Covid: Εορτασμοί της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς με προσευχές για καλή υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Φάρμακο με βάση αντίσωμα προκαλεί σπάνια φλεγμονώδη οφθαλμικά προβλήματα σε ασθενείς με εκφύλιση ωχράς κηλίδας

Οι Karle και Kearns, μαζί με τους συναδέλφους τους, προειδοποιούν ότι απαιτείται περισσότερη δουλειά για πιο οριστικές απαντήσεις. Και οι δύο ερευνητές σημειώνουν ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι άγνωστοι παράγοντες, καθώς τα πειράματά τους περιορίστηκαν από την έλλειψη ενδοφθάλμιων κλινικών δειγμάτων και την έλλειψη γενετικών παραγόντων κινδύνου.

Αποκλειστικό : Μετατίθεται για 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας προμήθειων της ΕΚΑΠΥ

Μετατίθεται για την 1 Ιουλίου η λειτουργία της  ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έφτιαξε η  Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας ( Ε.Κ.Α.Π.Υ. ) ώστε   να πραγματοποιούνται κεντρικά οι προμήθειες φαρμάκων αλλά και ιατροτεχνολογικων στα Δημόσια Νοσοκομεία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του www.healthweb.gr.

Μελέτη αποκαλύπτει πώς μπορεί να μειωθεί η ευθραυστότητα στους κατοίκους γηροκομείων

"Στη μελέτη μας, μια αλλαγή 6% στην ευθραυστότητα ενός κατοίκου κρίθηκε σημαντική", δήλωσε ο Δρ Τόμσον. "Είναι ενδιαφέρον ότι διαπιστώσαμε πως η σταθερότητα και η βελτίωση της κατάστασης ευθραυστότητας ήταν δυνατή ακόμη και μεταξύ των πιο εύθραυστων κατοίκων. Το 32% παρέμεινε σταθερό σε διάστημα 12 μηνών, ενώ το 14% βελτιώθηκε.

ΕΟΔΥ: Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής

ΕΟΔΥ: Η 30ή Μαρτίου έχει ανακηρυχτεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διπολικής Διαταραχής (World Bipolar Day), τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, που βιώνουν τις επιπτώσεις της νόσου.

Η υψηλή υγρασία και η χαμηλή θερμοκρασία άλλαξαν την εξάπλωση της COVID-19 στη Βραζιλία, αλλά μόνο ελαφρώς, σύμφωνα με μελέτη

Αν και η μετεωρολογία παίζει μικρό ρόλο στην εξάπλωση της COVID-19, οι συγγραφείς τονίζουν ότι πιο αποδεδειγμένα μέτρα μετριασμού, όπως τα εμβόλια και άλλα μέτρα δημόσιας υγείας, είναι πιο πιθανό να μειώσουν τη μετάδοση της νόσου. Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό GeoHealth.

Να αποκατασταθεί η αδικία στις παιδιατρικές φυσικοθεραπείες ειδικής αγωγής

ΕΕΝΑ: Την άμεση αποκατάσταση μιας αδικίας, που στερεί από χιλιάδες παιδιά και τις οικογένειές τους το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής θεραπευτή, ζητάει από τα αρμόδια υπουργεία η Ελληνική Εταιρεία Νευροεξελικτικής Αγωγής.