Πολιτική Υγείας

Νότια Κορέα: Επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Η Νότια Κορέα λέει ότι θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών ότι η εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα αυτή μπορεί να επιδεινωθεί μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η Νότια Κορέα στις αρχές Ιανουαρίου διέκοψε την έκδοση των περισσότερων βραχυπρόθεσμων βίζας στα προξενεία της στην Κίνα, επικαλούμενη ανησυχίες για έξαρση του ιού στη χώρα που χαλάρωσε απότομα τους περιορισμούς του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο και την πιθανότητα νέων μεταλλάξεων.

Η Νότια Κορέα ζήτησε επίσης από όλους τους επιβάτες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο να υποβάλουν αποδείξεις αρνητικών τεστ που έγιναν 48 ώρες πριν από την άφιξή τους και να τους υποβάλουν ξανά σε τεστ μόλις φτάσουν. Τα μέτρα, τα οποία αρχικά επιβλήθηκαν για τον μήνα Ιανουάριο, ώθησαν την Κίνα να ανταποκριθεί αναστέλλοντας τις βραχυπρόθεσμες αιτήσεις βίζας στη Νότια Κορέα, εγείροντας ανησυχίες για διαταράξεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές προς την Κίνα.

Μετά από μια συνάντηση για την αντιμετώπιση της COVID-19 της Νότιας Κορέας την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε ταξιδιώτες μικρής διάρκειας από την Κίνα για έναν ακόμη μήνα. Ενώ υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι τα κρούσματα του COVID-19 σε μεγάλες κινεζικές πόλεις επιβραδύνονταν, οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για μια αναζωπύρωση του ιού μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις και τα ταξίδια εκτός χώρας κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς που έληξαν αυτή την εβδομάδα.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών νωρίτερα, εάν καταστεί σαφέστερο ότι η κατάσταση της Κίνας για τον COVID-19 βελτιώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα μπορεί να λάβει περαιτέρω αντίποινα προς τη Νότια Κορέα σχετικά με την επέκταση των μέτρων για τον ιό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ είπε σε δήλωση ότι επικοινωνεί στενά με το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, περίπου το 10% από τους 6.900 ταξιδιώτες μικρής διάρκειας από την Κίνα που έφτασαν στη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη βρέθηκαν θετικοί μετά από εξέταση στο αεροδρόμιο. Ενώ επιτρέπει την παράταση των υφιστάμενων θεωρήσεων, η Νότια Κορέα σταμάτησε να εκδίδει τις περισσότερες βραχυπρόθεσμες βίζες ως προξενεία της στην Κίνα, εκτός από βασικές κυβερνητικές, διπλωματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και ανθρωπιστικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα 30 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Σκηνές φρίκης στη Σεούλ μετά από τραμπουκισμό στις Απόκριες

Η ζωή χωρίς διαδίκτυο είναι αδιανόητη για τους Κορεάτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.