Πολιτική Υγείας

Νότια Κορέα: Επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Νότια Κορέα: Η χώρα θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

Η Νότια Κορέα λέει ότι θα συνεχίσει να περιορίζει την είσοδο βραχυπρόθεσμων ταξιδιωτών από την Κίνα μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου λόγω ανησυχιών ότι η εξάπλωση της COVID-19 στη χώρα αυτή μπορεί να επιδεινωθεί μετά τις διακοπές της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Η Νότια Κορέα στις αρχές Ιανουαρίου διέκοψε την έκδοση των περισσότερων βραχυπρόθεσμων βίζας στα προξενεία της στην Κίνα, επικαλούμενη ανησυχίες για έξαρση του ιού στη χώρα που χαλάρωσε απότομα τους περιορισμούς του κορωνοϊού τον Δεκέμβριο και την πιθανότητα νέων μεταλλάξεων.

Η Νότια Κορέα ζήτησε επίσης από όλους τους επιβάτες από την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο να υποβάλουν αποδείξεις αρνητικών τεστ που έγιναν 48 ώρες πριν από την άφιξή τους και να τους υποβάλουν ξανά σε τεστ μόλις φτάσουν. Τα μέτρα, τα οποία αρχικά επιβλήθηκαν για τον μήνα Ιανουάριο, ώθησαν την Κίνα να ανταποκριθεί αναστέλλοντας τις βραχυπρόθεσμες αιτήσεις βίζας στη Νότια Κορέα, εγείροντας ανησυχίες για διαταράξεις επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε μια χώρα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εξαγωγές προς την Κίνα.

Μετά από μια συνάντηση για την αντιμετώπιση της COVID-19 της Νότιας Κορέας την Παρασκευή, οι υγειονομικές αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό σε ταξιδιώτες μικρής διάρκειας από την Κίνα για έναν ακόμη μήνα. Ενώ υπήρχαν κάποιες ενδείξεις ότι τα κρούσματα του COVID-19 σε μεγάλες κινεζικές πόλεις επιβραδύνονταν, οι Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι εξακολουθούν να ανησυχούν για μια αναζωπύρωση του ιού μετά τις μαζικές συγκεντρώσεις και τα ταξίδια εκτός χώρας κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς που έληξαν αυτή την εβδομάδα.

Νοτιοκορεάτες αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια της συνάντησης άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο χαλάρωσης των περιορισμών νωρίτερα, εάν καταστεί σαφέστερο ότι η κατάσταση της Κίνας για τον COVID-19 βελτιώνεται, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα μπορεί να λάβει περαιτέρω αντίποινα προς τη Νότια Κορέα σχετικά με την επέκταση των μέτρων για τον ιό, το Υπουργείο Εξωτερικών της Σεούλ είπε σε δήλωση ότι επικοινωνεί στενά με το Πεκίνο.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Νότιας Κορέας, περίπου το 10% από τους 6.900 ταξιδιώτες μικρής διάρκειας από την Κίνα που έφτασαν στη χώρα από τις 2 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη βρέθηκαν θετικοί μετά από εξέταση στο αεροδρόμιο. Ενώ επιτρέπει την παράταση των υφιστάμενων θεωρήσεων, η Νότια Κορέα σταμάτησε να εκδίδει τις περισσότερες βραχυπρόθεσμες βίζες ως προξενεία της στην Κίνα, εκτός από βασικές κυβερνητικές, διπλωματικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες και ανθρωπιστικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα 30 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Σκηνές φρίκης στη Σεούλ μετά από τραμπουκισμό στις Απόκριες

Η ζωή χωρίς διαδίκτυο είναι αδιανόητη για τους Κορεάτες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».

Νέα προειδοποίηση του ΠΟΥ για το πότε θα «χτυπήσει» ένα νέο παθογόνο και μια νέα πανδημία.

«Η Covid ήταν μια ασθένεια “X”, ένα νέο παθογόνο που προκάλεσε μια νέα νόσο, αλλά θα υπάρξει μια άλλη ασθένεια “Χ”, ή νόσος “Υ” ή νόσος “Ζ”», είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

Γιατροί της Νότιας Κορέας απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Η Νότια Κορέα έχει μία από τις χαμηλότερες αναλογίες γιατρού προς ασθενή μεταξύ των μεγάλων οικονομιών, επομένως η κυβέρνηση θέλει να προσθέσει περισσότερες τοποθετήσεις σε ιατρικές σχολές.

Τον Μάρτιο η έναρξη των απογευματινών χειρουργείων - Τα κόστη

Σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία δεν μπορούν να κάνουν βραδινές χειρουργικές επεμβάσεις, ιδιωτικές κλινικές θα παρέμβουν για να εξυπηρετήσουν αυτές τις περιπτώσεις χωρίς κόστος για τους ασθενείς.