Ρεπορτάζ Υγείας

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα 30 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα 30 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Νότια Κορέα: Τα σημερινά κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 60 από το εξωτερικό, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 30.008.756 από την αρχή της πανδημίας.

Η Νότια Κορέα ανέφερε 9.227 νέα κρούσματα Covid-19 σήμερα. Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό σε περισσότερους από τρεις μήνες, όπως δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές, εν μέσω επιβράδυνσης των μολύνσεων και λιγότερων τεστ κατά τη διάρκεια των διακοπών της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς. Τα νέα κρούσματα, συμπεριλαμβανομένων 60 από το εξωτερικό, ανέβασαν τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 30.008.756, δήλωσε η Κορεατική Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (KDCA).

Το έθνος, με πληθυσμό 51,6 εκατομμυρίων, έφτασε επίσης στο ζοφερό ορόσημο των 30 εκατομμυρίων, τρία χρόνια μετά την αναφορά του πρώτου κρούσματος Covid-19 στις 20 Ιανουαρίου 2020. Ο απολογισμός της Δευτέρας ήταν ο χαμηλότερος από τις 10 Οκτωβρίου 2022, όταν η χώρα ανέφερε 8.973 νέα κρούσματα. Η χώρα πρόσθεσε 26 θανάτους από τον Covid-19, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 33.235. Ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση έφτασε τους 450, ελαφρώς μειωμένος από 460 την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με το KDCA.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση είπε ότι θα άρει την εντολή μάσκας για τους περισσότερους δημόσιους εσωτερικούς χώρους στις 30 Ιανουαρίου, αλλά οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να φορούν μάσκες στα δημόσια μέσα μεταφοράς και στις ιατρικές εγκαταστάσεις. Η κυβέρνηση παρακολουθεί επίσης στενά τους ξένους επισκέπτες εν μέσω της πρόσφατης αύξησης των μολύνσεων στην Κίνα μετά την άρση της πολιτικής του για μηδενική Covid από το Πεκίνο τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΠΟΥ Ευρώπη: Καμία άμεση απειλή COVID-19 από την Κίνα

Ποιες χώρες έχουν επιβάλει κανόνες covid στους ταξιδιώτες από την Κίνα;

Ιαπωνία: Τεστ στις αφίξεις από Κίνα για COVID εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων

Σκηνές φρίκης στη Σεούλ μετά από τραμπουκισμό στις Απόκριες

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Περισσότεροι από 1 στους 6 ανεμβολίαστους αναφέρουν επιπτώσεις της COVID στην υγεία δύο χρόνια μετά την επιβεβαιωμένη μόλυνση

Ο σχεδιασμός μελλοντικών θεραπειών, κλινικών δοκιμών και παρεμβάσεων πολιτικής "θα εξαρτηθεί από ισχυρές μελέτες που βασίζονται σε υψηλής ποιότητας δεδομένα σε επίπεδο πληθυσμού", γράφει.

Η Σουηδία κοντά στο να γίνει η πρώτη χώρα «χωρίς καπνό» στην Ευρώπη καθώς η καθημερινή χρήση τσιγάρων μειώνεται

Η Tove Marina Sohlberg, ερευνήτρια στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης, είπε ότι οι αντικαπνιστικές πολιτικές της Σουηδίας είχαν ως αποτέλεσμα να στιγματίζουν το κάπνισμα και τους καπνιστές, απομακρύνοντάς τους από δημόσιους χώρους σε αυλές και καθορισμένους χώρους καπνίσματος.

Οι έφηβοι με ακανόνιστα πρότυπα ύπνου διαπιστώθηκε ότι έχουν υψηλότερο κίνδυνο σχολικών προβλημάτων

Ο Mathew σημείωσε ότι τα ευρήματα παρέχουν συστάσεις για παιδιάτρους και γονείς σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο του χρόνου ύπνου και τη μεταβλητότητα στα σχολικά αποτελέσματα. «Η σταθεροποίηση των προγραμμάτων ύπνου στους εφήβους μπορεί να είναι ένα σημαντικό εργαλείο για την προώθηση της λειτουργικότητας στο σχολείο», είπε.