Πολιτική Υγείας

Κίνα Covid: Οι υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση

Κίνα Covid: Οι υγειονομικές αρχές ισχυρίζονται ότι έχουν ξεπεράσει την κορύφωση

Κίνα Covid: Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας δήλωσαν ότι το κύμα COVID-19 έχει ξεπεράσει την κορύφωσή του, με ταχεία μείωση των σοβαρών κρουσμάτων και των θανάτων στα νοσοκομεία, αλλά οι ειδικοί παραμένουν επιφυλακτικοί για τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων της Κίνας (CDC), ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα νοσοκομεία κορυφώθηκε την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου και στη συνέχεια μειώθηκε ραγδαία κατά περισσότερο από 70%.

Τα στοιχεία του CDC αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των θανάτων έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εκείνη την εβδομάδα. Ο καθηγητής Chi Chun-huei, διευθυντής του κέντρου για την παγκόσμια υγεία στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, είπε ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι έλαβαν κίνητρα, μέσω τιμωριών και ανταμοιβών, να υποδηλώνουν στοιχεία μόλυνσης κατά τη διάρκεια της πολιτικής μηδενικής COVID. Τώρα που η πολιτική είχε φύγει, τους δόθηκε κίνητρο να μεγαλοποιήσουν τα ποσοστά μόλυνσης και τους θανάτους που δεν αναφέρουν καθόλου.

“Οι περισσότεροι διεθνείς ειδικοί το γνωρίζουν πολύ καλά. Τα στατιστικά της Κίνας είναι πολύ αναξιόπιστα”, είπε. Τα κρούσματα του κορωνοϊού σάρωσαν πρόσφατα σε ολόκληρη την Κίνα, κλιμακώνοντας ραγδαία αφότου η κυβέρνηση τερμάτισε ξαφνικά την πολιτική μηδενισμού της COVID στις αρχές Δεκεμβρίου 2022. Την περασμένη εβδομάδα, ένας ανώτερος αξιωματούχος υγείας είπε ότι το 80% των ανθρώπων είχε μολυνθεί από αυτό το κύμα, αν και η πηγή αυτών των στοιχείων ήταν ασαφής. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στις 5 Ιανουαρίου υπήρχαν 128.000 βαρέως άρρωστοι ασθενείς με COVID στα κινεζικά νοσοκομεία, ο υψηλότερος αριθμός που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτού του κύματος.

Περιέγραψε μια κορύφωση εντός των νοσοκομείων κατά τη διάρκεια του δυτικού νέου έτους, με σχεδόν 10.000 νέες περιπτώσεις βαρέως πασχόντων την ημέρα από τις 27 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου, ανέφερε ο Guardian. Μέχρι τις 23 Ιανουαρίου, ο αριθμός των κρουσμάτων σε κρίσιμη κατάσταση είχε μειωθεί κατά 72% σε περίπου 36.000. Ο αριθμός των θανάτων στα νοσοκομεία έφτασε στο υψηλότερο σημείο στις 4 Ιανουαρίου, με 4.273 να καταγράφονται, πριν μειωθεί κατά 79% στις 23 Ιανουαρίου σε 896.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η Νότια Κορέα επεκτείνει τους περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα

Η Wuhan γυρίζει σελίδα στην covid τρία χρόνια μετά

Νότια Κορέα: Ξεπέρασε τα 30 εκατ. κρούσματα από την αρχή της πανδημίας

Η Κίνα καταγράφει σχεδόν 13.000 θανάτους από COVID σε μία εβδομάδα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυξημένο τέλος μη προσέλευσης παρακινεί τους ασθενείς να προσέρχονται στα ραντεβού υγειονομικής περίθαλψης;

"Τα τέλη μη προσέλευσης δεν έχουν εισαχθεί σε δημόσια νοσοκομεία στη Δανία, μέχρι σήμερα", λέει ο Fystro. "Θα κάνουμε επίσης μια έρευνα όπου θα ρωτήσουμε πώς αντιλαμβάνεται ένα δείγμα του πληθυσμού το τέλος μη προσέλευσης, προτού κάνουμε μια ηθική ανάλυση των συστημάτων τέλους μη προσέλευσης".

Ψηφίστηκε από τη Βουλή ο νέος νόμος για τις μεταμοσχεύσεις με σκοπό την αύξηση της δωρεάς οργάνων

Σε σχέση με τη δωρεά οργάνων, από όσους υποστήριξαν ότι δεν επιθυμούν να γίνουν δωρητές οργάνων μετά τον θάνατο, το 35% το αιτιολόγησε αναφέροντας ότι αυτό οφείλεται σε θρησκευτικούς λόγους. Το 36,4% των συμμετεχόντων στην έρευνα υποστήριξε ότι ο νόμος που θα έδινε στο κράτος το δικαίωμα να έχει πρόσβαση στα όργανα ενός εγκεφαλικά νεκρού χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση θα αποτελούσε κατάχρηση εξουσίας. Ένα ποσοστό 30% απάντησε ότι ένας τέτοιος νόμος μπορεί να ήταν ένας αποτελεσματικός τρόπος για να μην χάνονται όργανα.

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Στην Άμφισσα για τη συνεχή ενίσχυση της Υγείας & της Πρόνοιας σε όλη την Ελλάδα

Γκάγκα Μιχαηλίδου: Αναφέρθηκαν στα κενά δεκαετιών που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση, καθώς και στην πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 4 χρόνια σε αυτούς τους τομείς μέσα από ενεργητικές πολιτικές.