Ρεπορτάζ Υγείας

H λύση στη µερική ρήξη τενόντων ώμου

H λύση στη µερική ρήξη τενόντων ώμου

«Γιατρέ µου, δεν µπορώ να φτάσω το ντουλάπι», «δεν µπορώ να πιάσω τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο», «δεν µπορώ να σηκώσω το χέρι µου».

Αυτές οι περιγραφές προέρχονται από ασθενείς µε µερική ρήξη τενόντων του ώµου. Πρόκειται για την πιο συχνή πάθηση του ώµου, η οποία δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο και ηλικία και αποτελεί µια από τις κύριες αιτίες που πολλοί χειρώνακτες αδυνατούν να συνεχίσουν να δουλεύουν και πολλοί άνθρωποι σταματούν την άθληση.

Τώρα, υπάρχει λύση στη µερική ρήξη τενόντων. Πρόκειται για µια μέθοδο ελάχιστης επεµβατικότητας µε µικρότερες τοµές, χαµηλότερο κόστος και λιγότερο χρόνο νοσηλείας και αποκατάστασης

Η λύση στη μερική ρήξη τενόντων

Πρόκειται για µια πρωτοποριακή, αναίμακτη, ελάχιστης επεµβατικότητας και ημερήσιας νοσηλείας μέθοδο, που αποτελεί τον νεότερο τρόπο αποκατάστασης της μερικής ρήξης υπερακανθίου και υπακανθίου τένοντος του στροφικού πετάλου του ώµου.

Με τη χρήση εξελιγμένης τεχνολογίας, η κάµερα μπαίνει µέσα στην άρθρωση, διαδερµικά, χωρίς χειρουργικό τραύµα και νοσηρότητα και καθηλώνεται ο τένοντας στη σωστή ανατοµική του θέση.

Η μερική ρήξη θεραπεύεται µε λιγότερες τοµές, μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο νοσηλείας και µειωµένο χρόνο αποκατάστασης.

Η συντηρητική θεραπεία

Το βασικό σύµπτωµα της ρήξης είναι έντονος ή βύθιος πόνος, ο οποίος χειροτερεύει όταν ξαπλώνει κανείς στην πάσχουσα πλευρά. Επίσης, παρουσιάζεται δυσκαμψία, κοινώς «πάγωµα του ώµου».

Για να γίνει διάγνωση, ο ασθενής πρέπει να απευθυνθεί σε ειδικευμένο και έµπειρο γιατρό.

Εφόσον πρόκειται για μερική ρήξη υπερακανθίου ή υπακανθίου, ξεκινάει η συντηρητική θεραπεία µε φυσικοθεραπεία, φαρµακευτική αγωγή, εκχύσεις κορτικοστεροειδών PRP ή µε βλαστοκύτταρα. Αν, σε περίπου οκτώ εβδοµάδες, η θεραπεία δεν φέρει τα αναµενόµενα αποτελέσµατα, ακολουθεί το επόµενο βήµα που είναι η ελάχιστα επεµβατική µέθοδος.

Τα πλεονεκτήµατα

Η νέα µέθοδος πλεονεκτεί σε σχέση µε προηγούµενες, διότι πραγµατοποιείται χωρίς µετατροπή της µερικής σε πλήρη ρήξη. Παλαιότερα έπρεπε, πρώτα απ’ όλα, η µερική ρήξη να γίνει ολική, µε αποτέλεσµα διαταραχή της ανατοµίας του τένοντα, µεγάλο χρόνο νοσηλείας, µεγάλο πρόγραµµα φυσικοθεραπείας (6-9 µήνες) και, φυσικά, ανάλογο κόστος. Η νέα θεραπεία µειώνει στο µισό το χρόνο αποκατάστασης, που από έξι µήνες γίνεται τρεις.

Επιπλέον, αποφεύγονται χειρουργικά λάθη σχετικά µε το ποιες µερικές ρήξεις πρέπει να αποκατασταθούν και ποιες όχι.

Όλοι µπορούν να ωφεληθούν από τη νέα µέθοδο, καθώς αυτή δεν έχει αντενδείξεις ηλικίας και φύλου.

Προϋποθέσεις επιτυχίας

Oι προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι η σωστή διάγνωση, η ταξινόµηση και επιλογή του ασθενούς και ένας γιατρός έµπειρος στη νέα τεχνική.

Η πρωτοποριακή µέθοδος σημαίνει:

– Ακριβής και ανατοµική αποκατάσταση του τένοντα

– Ελάχιστη επεµβατικότητα

– Ηµερήσια νοσηλεία

– Λιγότερες τοµές

– Μικρότερο κόστος

– Μειωµένος χρόνος αποκατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Στα όριά τους οι ΜΕΘ στην Αττική - Σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία

Κορωνοϊός 7/03 - 1.142 νέα κρούσματα - 53 νεκροί - 466 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Εντείνεται η ανησυχία για τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Πιο ανθεκτικά στα εμβόλια κατά του κορωνοϊού εμφανίζονται δύο μεταλλαγμένη στελέχη που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αττική. Το ένα κρούσμα είναι παραλλαγή του βρετανικού στελέχους και το άλλο έχει την ίδια μετάλλαξη η οποία περιλαμβάνεται στις μολύνσεις της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Αυξητική η ημερήσια τάση στο ιικό φορτίο των λυμάτων της Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Όπως φαίνεται στα συνημμένα διαγράμματα, οι εξορθολογισμένες τιμές σχετικής έκκρισης ιικού φορτίου των τελευταίων δύο ημερών είναι αντίστοιχες των τιμών που μετρήθηκαν στα τέλη Οκτωβρίου 2020.

Crast test για τα μέτρα το Σαββατοκύριακο - Τι ισχύει για τα SMS, το νέο ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το πρώτο crash test για το πόσο αποτελεσματικό θα είναι το αυστηροποιημένo lockdown, αποτελεί το Σαββατοκύριακο, με τους επιστήμονες και την κυβέρνηση να περιμένουν να δουν κατά πόσο είναι εφαρμόσιμα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Πέμπτης.