Ρεπορτάζ Υγείας

Έργα της Τ. Κιλίμη στην ΟΜΠ Μ. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα

Έργα της Τ. Κιλίμη στην ΟΜΠ Μ. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα

Έργα της 40χρονης καλλιτέχνιδας Τζένης Κιλίμη, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, δώρισε,  στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, Μαριάννα Βαρδινογιάννη –Ελπίδα η μητέρα της.

«Η Τζένη μπορεί να μην βρίσκεται ανάμεσά μας ως φυσική παρουσία αλλά είναι πλέον ολόγυρα στο νοσοκομείο μέσα από τις πανέμορφες καλλιτεχνικές της φωτογραφίες, τις οποίες μας χαρίσατε για να ομορφύνουν την καθημερινότητα των μικρών μας παιδιών. Η Τζένη δεν ήθελε να κλειστούν οι φωτογραφίες αυτές σε ένα συρτάρι, όπως σας έλεγε, αλλά να επιστρέψουν στους ανθρώπους», τόνισε είπε η Μαριάννα Βαρδινογιάννη,  πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Από την πλευρά της η μητέρα της Τζένης, Μπέλλα Κιλίμη επεσήμανε ότι «τα έργα αυτά θα δώσουν  πνοή  κουράγιο στα παιδιά, θα θυμούνται τι όμορφη είναι η ζωή. Με τη θάλασσα τα παιδιά έχουν ιδιαίτερη σχέση  και αδυναμία και φαντάζομαι να βοηθήσει».

Η κυρία Βαρδινογιάννη συνεχάρη  την κυρία Κιλίμη για τη στάση ζωής, ενώ εκείνη εξήρε τις προσπάθειες του συλλόγου “Ελπίδα”.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

21/4: Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Κορωνοϊός 21/04 – 3.015 νέα κρούσματα – 86 νεκροί – 831 διασωληνωμένοι

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μόλυνση από έρπητα πιθανώς συνδέεται με το εμβόλιο covid-19, λέει η μελέτη

Ο Furer είπε ότι είναι απαραίτητη περαιτέρω έρευνα και μία επίπτωση θα μπορούσε να είναι ότι οι ασθενείς με αυτοάνοσες φλεγμονώδεις ρευματικές παθήσεις θα πρέπει να ενθαρρύνονται να εμβολιάζονται κατά του έρπητα ζωστήρα πριν πάρουν το εμβόλιο COVID-19.

Παραλήπτρια εμβολίου Johnson & Johnson covid-19 στη Νεβάδα υποβάλλεται σε 3 εγχειρήσεις εγκεφάλου μετά από τον εμβολιασμό

" Την περασμένη εβδομάδα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μαζί με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων εξέδωσαν μια συνιστώμενη παύση για το εμβόλιο J&J COVID-19 μετά από έξι περιπτώσεις σπάνιου, σοβαρού θρόμβου αίματος σε φόντο πάνω από 6,8 εκατομμύρια παραλήπτες.

Πλήρης η ανάκαμψη των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα

Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων: Ο ΕΟΜ φιλοδοξεί η δωρεά οργάνων, ιστών και κυττάρων και οι μεταμοσχεύσεις να εισέλθουν σε μια νέα εποχή και εργάζεται συστηματικά πάνω σε αυτό. Μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις, ακόμα και εν μέσω της πανδημίας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, ο ΕΟΜ δημιουργεί ένα πιο ευνοϊκό περιβάλλον για τις μεταμοσχεύσεις σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια σειρά παρεμβάσεων τόσο μακροπρόθεσμης όσο και μεσοβραχυπρόθεσμης προοπτικής.

Εκτοξεύτηκε το ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής με αύξηση +171% και +360% στον Αγ. Νικόλαο Κρήτης

Λύματα: Ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του ιού SARS-CoV-2 σε αστικά λύματα, το οποίο λειτουργεί υπό το συντονισμό του ΕΟΔΥ.

Αιτίες πίσω από την εμφάνιση κιρσών

Τα κύρια συμπτώματα των κιρσών είναι οι εμφανείς, πρησμένες φλέβες στα πόδια. Μπορεί να νιώθουμε πέρα από το οίδημα, πόνο και βάρος. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αναπτύξουμε και αποχρωματισμό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, οι φλέβες μπορεί να αιμορραγούν σημαντικά και να δημιουργηθεί και έλκος.