Αποκλειστικά

Αποκλειστικό: ΕΟΠΥΥ: ‘Μουδιασμένος’ ο Πλαγιαννάκος στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ  

Αποκλειστικό: ΕΟΠΥΥ: ‘Μουδιασμένος’ ο Πλαγιαννάκος στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ  

της Νικολέτας Ντάμπου 

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη,χθες,η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ αλλά ο Πρόεδρος του οργανισμού Βασίλης Πλαγιαννάκος ήταν λιγομίλητος και ‘’ μουδιασμένος ‘’, λαμβάνοντας το προβάδισμα στην συζήτηση η αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη , σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του www.healthweb.gr

Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που διορίσθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, υπήρχε απαρτία και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιαννάκος καθώς και η Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος καθώς και η κ. Βασιλική Φακουκάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας καθώς και ο κ. Σταύρος Κουράκοτος τακτικό μέλος αλλά και η κ. Μαρία Γεωργίου υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, τακτικό μέλος καθώς 4 μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Η θέση του Μιχαήλ Βλασταράκου πρώην  πρόεδρου του ΠΙΣ, παραμένει κενή και συζητήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση του, με κάποιο άλλο εκπρόσωπο των γιατρών .

Αξίζει να σημειώσουμε , ότι είναι πολύ θετικό που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ από ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα και θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις υπεύθυνα και άμεσα καθώς είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα , όπως σας είχαμε γράψει στο Healthweb – Διαβάστε εδώ : Αναγκαίος ο άμεσος διορισμός του νέου ΔΣ στον ΕΟΠΥΥ, αφού λαμβάνονταν αποφάσεις από ένα μικρό αριθμό μελών , μετά τις  παραιτήσεις των μελών που προερχόντουσαν από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις , με αποτέλεσμα η ευθύνη της λήψης αποφάσεων να πέφτει στις «πλάτες» των λίγων ενεργών μελών του διοικητικού συμβουλίου .

Ειδικότερα , κατά την χθεσινή συνεδρίαση που διήρκησε περίπου 6 ώρες από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στους ασθενείς τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν τόσο στα φάρμακα τους αλλά και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που χρειάζονται όσο και την ανάγκη κάποιων να μεταβούν στο εξωτερικό κ.α , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Healthweb .

Τα θέματα των συμβάσεων και των διαγωνισμών δεν μπήκαν στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης ,ωστόσο, το ΔΣ θα τα ‘’αγγίξει’’ στην επόμενη συνεδρίαση καθώς και το clawback .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Τελικά διαλύθηκε η ΥΠΕΔΥΦΚΑ και στην πράξη

Αποκλειστικό : Στρεβλώσεις στις διαδικασίες αποζημίωσης Υγειονομικού  Υλικού  στον ΕΟΠΥΥ

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σκάνδαλο με τις υποψηφιότητες στις αρχαιρεσίες της ΠΕΦΝΙ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του healthweb.gr φαίνεται να υπάρχει σοβαρό θέμα με ορισμένες υποψηφιότητες ενόψει των αρχαιρεσιών της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ) που αναμένεται να διεξαχθούν την Κυριακή 29/5/ 2022.

Αποκάλυψη: Παρατύπως είναι διοικήτρια η Καρποδίνη στον ΕΟΠΠΥ

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί δεν έχει εκδοθεί το ΦΕΚ του διορισμού της διοικήτριας και της μη εκτελεστικής προέδρου στον ΕΟΠΠΥ.Ακούγονται πολλά σενάρια αλλά κανένα δεν μπορεί να φανεί λογικό.

Επιβεβαίωση του ΗealthWeb: Καταργείται η ΥΠΕΔΥΦΚΑ

Καταργείται ο ιστορικός μοναδικός ελεγκτικός μηχανισμός Υγείας , της ΥΠΕΔΥΦΚΑ, με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας . Πλήρης επιβεβαίωση του Healthweb.gr!

Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία: Δικαίωμα στην ελπίδα με έγκαιρη διάγνωση

Συνέντευξη στο healthweb.gr με τον κ. Χρήστο Δάκα. Για τις σπάνιες ασθένειες που απειλούν την ζωή των ασθενών και σε κάποιες περιπτώσεις  επιφέρουν χρόνια αναπηρία αλλά  κυρίως για την νωτιαία μυϊκή ατροφία , μίλησε στο healthweb.gr και την Νικολέτα Ντάμπου ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.