aeropoli-e1466165738417.jpg
Pin It

Της Νικολέτας Ντάμπου 


Οδηγεί το ασθενοφόρο ο ίδιος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αερόπολης , λόγω έλλειψης οδηγών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες μεταφοράς των ασθενών .Ο διευθυντής κύριος Ανάργυρος Μαριόλης μιλάει στο www.Life2day.gr


Ο διευθυντής έχει πάρει την σχετική πιστοποίηση για να μπορεί να οδηγεί το ασθενοφόρο. Σήμερα το ρεπορτάζ του LIFE2DAY.GR φτάνει στην Λακωνία για να γνωρίσουμε το Κέντρο Υγείας Αερόπολης για το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με τον διευθυντή του, τον κύριο Ανάργυρο Μαριόλη ο οποίος αναφέρει τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τις θέσεις οδηγών ασθενοφόρων τις οποίες συμπληρώνει ο ίδιος, αλλά και τις ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και τις βλάβες στα ιατρικά μηχανήματα.


Tο www.LIFE2DAY.gr αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης ( MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη- Alert Νοσοκομεία σε κρίση διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ - Κ.Υ Αλεξάνδρειας: οι ασθενείς δεν αντιδρούν πια στα προβλήματα
[caption id="attachment_76434" align="alignnone" width="600"]Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης.  Σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης.[/caption]

Στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης υπάρχουν τέσσερις γενικοί γιατροί, δύο ειδικευόμενοι γενικής ιατρικής και πέντε αγροτικοί γιατροί οι οποίοι έχουν μοιραστεί και στα Περιφερειακά Ιατρεία. Ο αριθμός αυτός δεν επαρκεί στην κάλυψη όλων των εφημεριών του Κέντρου Υγείας με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα. Γίνεται λόγος για την άμεση ύπαρξη τριών ακόμα ατόμων ώστε να λειτουργήσουν ομαλά οι εφημερίες.
Στο νοσηλευτικό προσωπικό η κατάσταση δεν αλλάζει. Οι μόλις πέντε νοσηλευτές δεν επαρκούν για να βγαίνουν οι δικές τους οι βάρδιες μαζί με τα ρεπό και τις άδειές τους κι έτσι κι εκεί η έλλειψη αφορά το 50% δηλαδή την αναγκαιότητα στελέχωσης με άλλα πέντε άτομα για να κυλήσουν ομαλά οι βάρδιες.


Ελλείψεις υπάρχουν και στις θέση των οδηγών ασθενοφόρων. Αν και υπάρχουν τέσσερις οδηγοί στο ασθενοφόρο δεν είναι δυνατό να βγει η είκοσι τετράωρη βάρδια και εκεί η ανάγκη αφορά δύο ακόμα οδηγούς που θα μπορούν να καλύπτουν τις εναπομείναντες κενές βάρδιες. Στις βάρδιες που δεν μπορούν να καλυφτούν από το Κέντρο Υγείας, αναλαμβάνει ο ίδιος ο διευθυντής ο κύριος Μαριόλης ο οποίος για να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν έχει πάρει την σχετική πιστοποίηση για να μπορεί να οδηγεί το ασθενοφόρο. Έτσι, είναι ελάχιστες οι φορές που θα χρειαστεί η παρέμβαση από το ΕΚΑΒ για κάποιο περιστατικό.


Ο διευθυντής αναφέρει στο LIFE2DAY.GR πως υπάρχουν ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά στο Κέντρο. Πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως από το γεγονός ότι οι παραγγελίες γίνονται προς την Υγειονομική Περιφέρεια, όμως οι προμήθειες αφενός αργούν και αφετέρου έρχονται σε πολύ μικρότερες ποσότητες από αυτές που έχει ζητήσει το Κέντρο κι εκεί είναι που τελικά παρατηρείται ενδεχόμενη έλλειψη. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο διευθυντής για να μην εκτεθεί το Κέντρο, αναγκάζεται να "τα αγοράσω από την τσέπη μου μιας και δεν υπάρχει βοήθεια από τοπική αυτοδιοίκηση ή συλλόγους". Στα φάρμακα είναι καλύτερη η κατάσταση αφού δεν παρατηρούνται ελλείψεις.


Ο κύριος Μαριόλης καταγγέλλει στο LIFE2DAY.GR και την ύπαρξη προβλημάτων στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό αφού το ακτινολογικό και το μικροβιολογικό δουλεύουν με πολλά προβλήματα και με συνεχείς βλάβες, ενώ η βοήθεια από την Υγειονομική Περιφέρεια για την συντήρηση των μηχανημάτων ή την επισκευή των βλαβών, είναι ελλειπής.


Η επισκεψιμότητα στο Κέντρο Υγείας Αερόπολης αγγίζει τις σαράντα πέντε χιλιάδες τον χρόνο, σε μία περιοχή κάλυψης που ξεπερνά τις δέκα χιλιάδες. Πληθυσμός που όμως το καλοκαίρι λόγω της τουριστικής περιόδου είκοσαπλασιάζεται και αντίστοιχα ο φόρτος εργασίας.

Pin It