Greek English French German Italian
Pin It

 


Η διοίκηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ενημέρωσε τα μέλη ότι, χθες Δευτέρα, θα κατατίθεντο στους λογαριασμούς τους χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Φεβρουάριο αλλά τελικά τα χρήματα δεν μπήκαν ακόμα στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών. Τι λέει ο Πρόεδρος του Φ.Σ.Α κ. Κωνσταντίνος Λουράντος;


Της Νικολέτας Ντάμπου


Συγκεκριμένα, ο κ. Λουράντος κατηγορεί τον ΕΟΠΠΥ ότι δεν έχει τα χρήματα αναφέροντας ‘’ Είναι εκτός κάθε λογικής να βγαίνουν μηνύματα από την σημερινή διοίκηση του Π.Φ.Σ. απευθυνόμενα και στα μέλη του Φ.Σ.Α. που να τα πληροφορούν ότι μπήκαν στον διανεμητικό λογαριασμό του συλλόγου ένα μέρος από τα χρήματα που τους οφείλονται από τον ΕΟΠΥΥ για τον μήνα Φερβρουάριο. Οποιοσδήποτε διαβάσει το μήνυμα θεωρεί αυτονόητο ότι το πρωϊ θα βρεί τα χρήματά του στον λογαριασμό του.Όμως δεν είναι έτσι. Τα χρήματα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ στα λογαριασμό του Φ.Σ.Α. (δεν γνωρίζω για τους άλλους συλλόγους) και συνεπώς όποιος στην Αττική πάει το πρωί στην τράπεζα ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ, γιατί απλούστατα ο σύλλογος δεν τα έχει !!!’’ Για πληρωμές ‘’σφηνάκια’’ του ΕΟΠΥΥ κάνει λόγο ο Πρόεδρος του Φ.Σ Α τονίζοντας ‘’ Το φαινόμενο αυτό , να «βιάζεται» ο ΠΦΣ να ενημερώνει για τις πληρωμές-σφηνάκια του ΕΟΠΥΥ,( λειτουργώντας συνεχώς σαν γραφείο τύπου του ΕΟΠΥΥ), έχει κατ’ επανάληψη καταγγελθεί και προσωπικά έχω ζητήσει να ενημερώνονται τα μέλη ΜΟΝΟ όταν τα χρήματα έχουν μπει στους λογαριασμούς κάθε συλλόγου. Διότι έχει προκύψει το εξής φαινόμενο. Να μπαίνουν χρήματα με προτεραιότητα σε κάποιους συλλόγους ΜΟΝΙΜΑ και να δηλώνονται οτι ... ΟΛΟΙ πληρώθηκαν. Ας ενημερώνονται τελικά μόνον αυτοί που πληρώθηκαν. Διότι διαφορετικά ο σύλλογος που δεν έχει πληρωθεί και εν προκειμένω ο ΦΣΑ, μπορεί να κατηγορηθεί από τα μέλη του ότι κρατά τα χρήματα για ... διαφόρους λόγους !!! Και ας μη τα έχει πάρει . Ή μήπως αυτό επιδιώκεται;Για όλα τα ανωτέρω ο ΦΣΑ θα ενημερώνει υπεύθυνα τα μέλη του ΜΟΝΟ όταν έχει τα χρήματα και ποτέ πριν τα πάρει. Για να τελειώνουμε με το θέατρο .... Αρκετά έχουν παίξει κάποιοι μαζί μας και ειδικά με τα νεύρα μας’’ σημειώνει ο κ. Λουράντος.

Οι φαρμακοποιοί κατανόησαν την δύσκολη κατάσταση του κράτους εκείνο όχι την δίκη τους υπογραμμίζει ο Πρόεδρος Φ.Σ.Α‘’....Το κράτος σε συνάρτηση και με τα χρηματικά διαθέσιμα της δανειακής σύμβασης, οφείλει να εξοφλήσει τα παλαιά χρέη προς τους φαρμακοποιούς και όλους τους παρόχους υγείας. Επίσης, τονίζω, ότι είναι βασική θέση της Νέας Δημοκρατίας ο συμψηφισμός των οφειλών με το Δημόσιο. Αυτά τα μέτρα είναι προτεραιότητά μας, γιατί με τη Δημόσια Υγεία δεν παίζουμε. Ούτε με την αγωνία και τον πόνο όσων την έχουν ανάγκη. Ζήτησα από τους φαρμακοποιούς να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και να δείξουν την απαιτούμενη κατανόηση. Η Αττική και η Αχαία και δέκα ακόμα σύλλογοι συνέχισαν μην πιστεύοντας σε προεκλογικές δεσμεύσεις .... Ο Πειραιάς σταμάτησε και όπως θυμάστε πληρώθηκε ΚΑΤ’ ΕΞΑΊΡΕΣΗ για τις υπηρεσίες του στο ... σύστημα. Όμως ο «συμψηφισμός» δεν έγινε ... ούτε καν συζητήθηκε !!! Αρκετοί συνάδελφοι οδηγήθηκαν και συνεχίζουν να οδηγούνται στην καταστροφή με κατασχέσεις και την είσοδό τους στον Τειρεσία .... Κάποιοι γνωστοί «συνδικαλιστές» στην Αττική και σε άλλα μέρη προσπάθησαν τότε να σταματήσουν την συνέχιση της κινητοποίησης του ΦΣΑ και των άλλων συλλόγων με παρεμβάσεις τους ακόμα και στα γνωστά Μ.Μ.Ε.. Μάλιστα κάποιοι (ένας από το Δ.Σ. του ΦΣΑ) έπαιρναν συνταγές και τις πήγαιναν στον Πειραιά....Είναι οι ίδιοι που σήμερα δηλώνουν .... «επαναστάτες» για να δικαιολογήσουν την ανυπαρξία τους και να σταματήσουν πάλι με το πρώτο .... «σφηνάνι»…Τους περιμένω στην Γ.Σ. του ΦΣΑ !!! ’’ ολοκληρώνει ο κ. Λουράντος.

Pin It

Cook name