Ρεπορτάζ Υγείας

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας: Ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας: Ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών

Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση.

251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας: Το πρώτο στρατιωτικό νοσοκομείο και το μόλις δεύτερο μη ιδιωτικό νοσοκομείο που εγκατέστησε και λειτουργεί το ρομποτικό σύστημα «Da Vinci Xi» είναι το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. ‘Οπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, φέτος τον Ιούλιο ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του συστήματος ενώ, μετά το τέλος όλων των τεχνικών ελέγχων, διενεργήθηκε με απόλυτη επιτυχία η πρώτη ρομποτική επέμβαση αφαίρεσης κάτω λοβού του δεξιού πνεύμονα σε ασθενή 47 ετών.

Η μετεγχειρητική πορεία της ασθενούς ήταν ομαλή και εξήλθε από το νοσοκομείο σε τρεις ημέρες. Η επέμβαση, προστίθεται στην ανακοίνωση, υπήρξε η πρώτη θωρακοχειρουργική επέμβαση με ρομποτικό σύστημα που γίνεται σε στρατιωτικό / δημόσιο νοσοκομείο στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα, έχουν ήδη διενεργηθεί πέντε ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις στο θώρακα και πέντε ουρολογικές χειρουργικές επεμβάσεις. Η ρομποτική χειρουργική, με τη χρήση του «Da Vinci Xi» χαρακτηρίζεται ως ελάχιστα επεμβατική τεχνική, ακριβής, τρισδιάστατη, με μεγάλο εύρος κινήσεων στα εργαλεία, με ελάχιστη απώλεια αίματος και με μικρότερο χρόνο παραμονής στο νοσοκομείο ενώ ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του γρηγορότερα και σε καλύτερη φυσική κατάσταση, καταλήγει η ανακοίνωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη ρομποτική χειρουργική στον θυρεοειδή χωρίς ουλές

Ρομποτική στη θεραπεία του καρκίνου της ουροδόχου κύστης, των νεφρών και του πέους

Χειρουργός από τη Φιλαδέλφεια είναι πρωτοπόρος στη ρομποτική χειρουργική καρδιάς - Γιατί δεν τον ακολουθούν περισσότεροι;

Ρομποτική χειρουργική για την αντιμετώπιση υποτροπής της κήλης

Ρομποτική Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης: Ποια τα  οφέλη;

Είναι κατάλληλη για εμάς και τι επιφυλάσσει το μέλλον;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Παύεται από τα καθήκοντά της η Διοικήτρια του Γ.Ν ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Συνέχεια στις εκκαθαρίσεις των νοσοκομείων εκ μέρους του Υπουργείου Υγείας, αφού στις αρχές του περασμένου μήνα «καρατομήθηκε» η διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου νοσοκομείου «Αγία Όλγα» στη Νέα Ιωνία.

Θεσσαλία - Το ύψος των αποζημιώσεων μετά από έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Η μέση δηλωθείσα ζημία (για το σύνολο των κινδύνων) ανέρχεται στα 70.885 ευρώ, ενώ το μέσο ποσοστό (‰) της ζημιάς επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων μόνο των εγκαταστάσεων που επλήγησαν έφτασε στα 20,11‰.

Γάζα - Ελπίδες για παράταση της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρεις ημέρες

Υπέρ της παράτασης της παύσης των εχθροπραξιών κατά δύο με τρείς ημέρες τάσσεται και η Χαμάς, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί της στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων. Κι ενώ οι σχετικές συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Αιγύπτου, ο Καταριανός πρωθυπουργός δήλωσε στους Financial Times ότι η Χαμάς πρέπει να εντοπίσει 40 ομήρους, οι οποίοι κρατούνται από άλλες ομάδες σε διάφορα σημεία στη Γάζα.