Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Πρωτοσέλιδο

Γεωργιάδης στην Εξεταστική: Πλαστογράφος ο Πολάκης – Ανοίγω τους λογαριασμούς μου!

Γεωργιάδης στην Εξεταστική: Πλαστογράφος ο Πολάκης – Ανοίγω τους λογαριασμούς μου!

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης με την έναρξη της κατάθεσή του ζήτησε να κάνει μια εισαγωγική τοποθέτηση διευκρινίζοντας πως σήμερα θα επικεντρωθεί αυστηρά στο θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ .

Ανοίγω όλους τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης καταρχήν κατέθεσε φάκελο με  όλες τις κινήσεις των τραπεζικών του λογαριασμών, από την χρονική περίοδο ένα μήνα πριν αναλάβει το Υπουργείο Υγείας μέχρι και σήμερα. Και σχολίασε: «Ελπίζω κύριε πρόεδρε αυτούς τους λογαριασμούς που έχουν και προσωπικές και οικογενειακές υποχρεώσεις να μην τους δω δημοσιευμένους την Κυριακή στον Documento».

Παράλληλα παρέδωσε και μια εξουσιοδότηση στην εξεταστική επιτροπή να ανοίξει και οποιοδήποτε άλλο επιθυμεί σε οποιοδήποτε λογαριασμό του δηλώνοντας άρση του τραπεζικού απορρήτου και προσθέτοντας ότι «έτσι δεν έχετε πλέον ανάγκη ως επιτροπή καμίας βοήθεια από εισαγγελέα ή οποιοδήποτε άλλο όργανο…»

«Μομφή»  στον πρόεδρο της Εξεταστικής

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εγκάλεσε τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, ότι ως πρόεδρος της Επιτροπής έδωσε επιστολή στον εκδότη του Documento κ. Βαξεβάνη και κατέθεσε στο δικαστήριο που έχουν μεταξύ τους, με την οποία βεβαιώνει ότι η εκδοτική εταιρεία του βουλευτή είχε εκδώσει τιμολόγιο στο Ερρίκος Ντυνάν για την προμήθεια ημερολογίων.

Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «όταν κατέθεσα στην Επιτροπή για το Ερρίκος Ντυνάν σας παρακάλεσα να με ρωτήσετε για αυτό το τιμολόγιο και τα ημερολόγια που υποτίθεται ότι πούλησα στο νοσοκομείο,  εσείς προσωπικά κ. Μπαλωμενάκη μου είπατε ότι είναι «ανάξιο λόγου…»  Όμως δώσατε μια τέτοια επιστολή στον κ. Βαξεβάνη ως πρόεδρος της εξεταστικής και την οποία έφερε στο δικαστήριο παρόλο που ξέρατε ότι το τιμολόγιο ήταν εταιρείας που ανήκει στην εταιρεία του Λεωνίδα Γεωργιάδη,  με το ΑΦΜ του και εσείς λέτε στην επιστολή σας ότι ανήκει σε μένα».

Αυτή η αποκάλυψη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ λέγοντας πως ο κ. Μπαλωμενάκης δεν μπορεί να βεβαιώνει κάτι στο όνομα της επιτροπής χωρίς να την έχει βεβαίωση. Ο πρόεδρος της επιτροπής υποστήριξε ότι η επιστολή αυτή δεν την έδωσε στον κ. Βαξεβάνη ως πρόεδρος της επιτροπής αλλά ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγο αργότερα, αφού κοίταξε τα αρχεία της Επιτροπής, ο κ. Μπαλωμενάκης παραδέχθηκε ότι πράγματι το τιμολόγιο είναι της εταιρείας όχι του Άδωνη Γεωργιάδη αλλά του αδελφού του και θα στείλει στο δικαστήριο νέα επιστολή για να το διορθώσει.

Πλαστογραφημένο από τον Πολάκη το «ηχητικό»

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνης Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην κασσέτα που έχει παρουσιαστεί και φέρεται να ακούγεται ο τότε διευθυντής ΚΕΕΛΠΝΟ να μιλάει με ένα άλλο πρόσωπο για «ρουσφέτια».

Σας έχω ακούσει στην επιτροπή- ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης- να μιλάτε και να εξετάζετε μάρτυρες για αυτή την κασέτα και αυτή την συνομιλία. Μια κασέτα στην οποία έχει μιλήσει πολλές φορές και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια. Η επιτροπή σας, δεν ξέρει την πραγματογνωμοσύνη που έχει κάνει μετά από εργαστηριακό έλεγχο η ΕΛΑΣ;  Και η οποία έχει πάει στους εισαγγελείς και τους ανακριτές; Αυτή δεν σας την έχουν δώσει; Αυτή έγινε από την ΕΛΑΣ στις 20 Νοεμβρίου, αλλά εσείς ρωτούσατε μάρτυρες μέχρι πρόσφατα γι αυτή. Ξέρετε ότι βρέθηκε να έχει συρραφή σε 19 της σημεία και ότι όλη αυτή η συνομιλία  είναι πλαστή και την αποκρύπτεται; Εγώ εδώ, έχω αυτή την πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ, που μου εστάλη με ανώνυμο φάκελο στο γραφείο μου, εσείς δεν την έχετε; Εάν δεν την έχετε σας την  καταθέτω και διάβασε όλα τα ευρήματα που βρήκε ο εργαστηριακός έλεγχος της ΕΛΑΣ και στο δια ταύτα καταλήγει ότι είναι προϊόν συρραφής και ορισμένα  της σημεία  έχουν επιλεκτικά σβηστεί! Και σημείωσε ότι σε οποιοδήποτε δικαστήριο και εάν παρουσιαστεί μια τέτοια συνομιλία με μια τέτοια έκθεση πραγματογνωμοσύνης θα καταπέσει και δεν θα γίνει δεκτή ούτε μια κουβέντα».

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης, έδωσε την εξήγηση ότι η πραγματογνωμοσύνη της ΕΛΑΣ δεν έφτασε μέχρι σήμερα στην επιτροπή γιατί όταν η επιτροπή ζήτησε την δικογραφία από την δικαιοσύνη αυτή δεν θα είχε εκδοθεί από την ΕΛΑΣ. Και επιφυλάχθηκαν να την μελετήσουν τα μέλη της επιτροπής.

Οι προσλήψεις των «23»

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνης Γεωργιάδης, μετά αναφέρθηκε στην λίστα με τις «23» προσλήψεις που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έχει καταθέσει στην Ολομέλεια και τις έχει χαρακτηρίσει ως ρουσφετολογικές προσλήψεις που ζήτησε να γίνουν ο ίδιος ο  Άδωνης Γεωργιάδης, η σύζυγός του και του ο διευθυντής του γραφείου του στο υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως αυτό το  χαρτί είναι ένα excel με ονόματα και δίπλα έχει σημειωμένα χειρόγραφα το όνομά μου και των υπολοίπων, ενώ από κάτω πάλι χειρόγραφα έχουν προστεθεί δύο ονόματα του αείμνηστου δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη, που έχετε αποδείξει εδώ στην επιτροπή ότι δεν είχε ποτέ πληρωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ένα ακόμα.

«Αυτό το χαρτί», είπε, «δεν έχει τον δικό μου γραφικό χαρακτήρα πουθενά και ούτε καμία δική μου υπογραφή, την ίδια ακριβώς με ένα άλλο ίδιο χαρτί που μπορώ να κατασκευάσω εγώ και να βάλω ονόματα Πολάκης, Ξανθός και εγώ τι άλλο και να σας πω ότι είναι του κ. Πολάκη».

Κατήγγειλε μάλιστα ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης  πως όλη αυτή η λίστα  πρόκειται για μία στημένη υπόθεση από τον κ. Πολάκη και τον κ. Γιαννακουλόπουλο και υποστήριξε ότι έχει βάσιμες υποψίες  πως τα γράμματά αυτά ανήκουν στον κ. Γιαννακουλόπουλο.

Το επεισόδιο με τον Γιαννακουλόπουλο

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε  ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο κ. Γιαννακουλόπουλος, που είχε αναλάβει την φύλαξη του ΚΕΕΛΠΝΟ, είπε πως είχε μαζί του μια μεγάλη αντιδικία μετά από ένα επεισόδιο που είχε προκληθεί στο Υπουργείο. Χαρκατηριστικά ανέφερε ότι μια ημέρα ο κ. Γιαννακουλόπουλος εμπόδισε τον διαπιστευμένο συντάκτη της εφημερίδας Αυγής να μπει στο κτήριο του υπουργείου. Τότε είχε ένα έντονο διαπληκτισμό με τον υπεύθυνο του γραφείου τύπου που ήταν ο Βασίλης Μπεσκένης. Όταν πληροφορήθηκα το επεισόδιο φώναξα τον κ. Γιαννακουλόπουλο στο γραφείο και μπροστά στο δημοσιογράφο της Αυγής, του είπα πως δεν έχει δικαίωμα να εμποδίζει κανένα δημοσιογράφο να εισέρχεται στο υπουργείο. Ο κ. Γιαννακουλόπουλος, όταν έφυγε ο δημοσιογράφος μου είπε ότι δεν είναι σωστό που δεν τον στήριξα που είμαι πρώην χωροφύλακας  και δεξιός, εγώ τον πέταξα από το γραφείο. Ο κ. Γιαννακουλόπουλος θεώρησε υπεύθυνο τον Βασίλη Μπεσκένη για αυτό και  έγραψε στο χαρτί αυτό το όνομά του στην λίστα αυτή.

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα ανέφερε πως το ποιος είναι αυτός ο κ. Γιαννακουλόπουλος και πως συνδέεται με τον κ. Πολάκη, λέγοντας ότι  είναι αυτός «έχει πάρει από τον κ. Πολάκη σύμβαση για οκτώ εκατομμύρια ευρώ για ανύπαρκτες υπηρεσίες για να στήσει αυτή την ιστορία».

Αναφορικά με  τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. ‘Αδωνις Γεωργιάδης είπε εκείνος γνωρίζει μόνο τους 13 και οι υπόλοιποι είναι τελείως άγνωστοι, ενώ σημείωσε με νόημα πως από όλους τους μάρτυρες «που εξετάσατε δεν υπήρξε ένας που να ισχυρίστηκε ότι εγώ πήρα τηλέφωνο, έδωσα εντολή ή μπιλιετάκι για να διοριστεί κανείς από αυτούς».

Από τους 23 μια είναι τώρα συνεργάτης του Ξανθού

Μάλιστα απαντώντας στον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα, είπε πως μια από τους 23 είναι μια συνεργάτιδα τώρα στο γραφείο του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού. Και η οποία στο ΦΕΚ διορισμού της έχει αναγνωριστεί η προϋπηρεσία που είχε στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Εάν, ο κ. Ξανθός θεωρούσε ότι ήταν παράνομα διορισμένη όχι μόνο δεν θα έπρεπε να της αναγνωρίσει την θητεία της αλλά να της ζητηθούν και πίσω όλοι οι μισθοί. Δεν μπορεί να θεωρείτε ότι επι δικής μου θητείας ήταν παράνομα διορισμένη και μετά στην πρώτη θητεία του κ. Ξανθού όταν πηγαίνει στο δικό του γραφείο είναι νόμιμο. Δεν μπορεί να έχετε δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Αναφορικά με δύο άλλους από τους 23 προσληφθέντες που λένε τι δουλειά είχε με το ΚΕΕΛΠΝΟ μια βιβλιοθηκονόμος ή μι άλλη που είχε σχολές γιόγκα είπε ας τις δούμε μία – μια. Η δεύτερη που λέτε είναι εκείνη που σήμερα επέλεξε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος να παρουσιάσει στην ΕΡΤ την εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων. Κάνει για να κάνει την παρουσιάση μια εκπομπής και  όχι να είναι γραφείο Τύπου του ΥπουργείουΥγείας; Σοβαρά μιλάτε; Και σε ότι αφορά το δεύτερο πρόσωπο, σας δίνω μια σειρά από φωτογραφίες που έχει από συνεντεύξεις από τον Μοσκοβισί, από τον Τσακαλώτο και από  άλλους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που τους πήρε συνεντεύξεις και πιστεύω ότι της τις έδωσαν γιατί την εμπιστευόντουσαν σαν δημοσιογράφο. Δεν μπορεί λοιπόν να λέτε αυτά που λέτε…

Σχετικά με την πληρωμή των  «23» ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης μάλιστα είπε σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως από χορηγίες πληρώνονται και οι 753 που σήμερα έχει προσλάβει και εργάζονται ο κ. Πολάκης στο πρόγραμμα «Φίλος». Δεν μπορεί να θεωρείτε τις μεν προσλήψεις,  όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν εκτός κρατικού λογισμικού παράνομες και τώρα που το ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει ενταχθεί και λογιστικά στο δημόσιο κάνει προσλήψεις χωρίς ΠΙΣ και χωρίς ΑΣΕΠ…

Διαφημίσεις ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε εάν γνωρίζει ότι οι διαφημίσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ θα έπρεπε να προβάλλονται δωρεάν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και όχι να ξοδεύονται εκατομμύρια ανέφερε πως αυτός ο νόμος ισχύει και σήμερα. Αλλά,  αλήθεια, έχετε δει σήμερα που μιλάμε και αυτά τα τρία χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ καμία τέτοια ενημερωτική διαφήμιση να παίζεται σε ζώνη υψηλής ακροαματικότητας, πρίν ή  μέσα στο Survivor ή από έναν αγώνα του Champions League, ή από τα δελτία ειδήσεων; Όχι, ούτε μια. Εάν λοιπόν έχουμε κάτι για το οποίο κρίνεται να ενημερωθεί ο κόσμος τι θα γίνει; Και ανέδειξε τη σημασία της πρόληψης του γενικού πληθυσμού διασυνδέονταν την με τις οικονομικές επιπτώσεις που θα είχε στον Τουρισμό, εάν έχουμε κρούσματα και βγει μια ανακοίνωση από τον ΠΟΥ κκατά της χώρας μας.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Από την τσέπη τους πληρώνουν τις γονιδιακές εξετάσεις οι καρκινοπαθείς  

Νέα έρευνα συνδέει το διαβήτη με νέο παράγοντα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πρωτοποριακή τεχνική για την αιμοκάθαρση

Μια νέα πρωτοποριακή τεχνική εφαρμόστηκε πρόσφατα από το Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών σε αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς για την ενδαγγειακή δημιουργία αρτηριο-φλεβικής πρόσβασης αιμοκάθαρσης, χωρίς χειρουργική επέμβαση. Η δημιουργία της αναστόμωσης γίνεται με τη χρήση ραδιοσυχνοτήτων, χωρίς νυστέρι, χωρίς ράμματα και χωρίς ουλές και συγκεκριμένα με το AVF Everlinq Endo System με δύο οπές […]

Η Κίνα χρησιμοποιεί DNA για να παρακολουθεί τους πολίτες

Οι αρχές το ονόμασαν δωρεάν έλεγχο υγείας. Ο Tahir Imin είχε τις αμφιβολίες του. Πήραν αίμα από έναν 38χρονο μουσουλμάνο, σάρωσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, κατέγραψαν τη φωνή του και πήραν τα δακτυλικά αποτυπώματα του. Δεν μπήκαν καν στον κόπο να ελέγξουν την καρδιά ή τα νεφρά του, και απέρριψαν το αίτημά του για […]

Αυξάνονται οι δαπάνες υγείας των ΗΠΑ την προσεχή δεκαετία

Της Γεωργίας Σκιτζή  Οι δαπάνες για την υγεία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 5,5% ετησίως από το 2018 στην επόμενη δεκαετία και θα φτάσουν σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται επιλέξιμοι για το Medicare, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία υγείας. Η αύξηση των εισοδηματικών επιπέδων, η αύξηση του […]

Πρωτοποριακή μέθοδος βελτιώνει τη μνήμη στη νόσο Αλτσχάιμερ

Η ελάττωσης της ροής του αίματος στον εγκέφαλο ασθενών με τη νόσο Αλτσχάιμερ είναι γνωστή εδώ και δεκαετίες, ενώ υπάρχουν και πρόσφατες μελέτες που υποδεικνύουν ότι αποτελεί και ένα από τα πρώτα ανιχνεύσιμα συμπτώματα της άνοιας. Ωστόσο, η ακριβής συσχέτιση της μειωμένης ροής του αίματος στον εγκέφαλο με την εξασθενημένη γνωστική λειτουργία δεν έχει κατανοηθεί […]

Επιχειρηματική συνεργασία Bayer-Geisinger για αποδοτικότερη αντισύλληψη

Η Bayer συνεργάζεται με την Geisinger για να μειώσει προοδευτικά το ποσοστό των ανεπιθύμητων εγκυμοσύνων με μια νέα γυναικεία αντισυλληπτική ιατρική πρωτοβουλία.  Η Bayer και η Geisinger Health συνεργάζονται στον τομέα της αντισύλληψης με πρώτο στάδιο τις επισκέψεις των γυναικών στο γιατρό και ξεκινώντας με συλλογή πληροφοριών πριν ο ασθενής οδηγηθεί σε κλινική. Ο στόχος; […]

“Χρυσή” εξαγορά εγκατάστασης παραγωγής βλαστοκυττάρων από Κορεάτες

Δύο Κορεάτες βιοτεχνολόγοι έχουν πληρώσει 11,1 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής βλαστοκυττάρων της Argos Therapeutics στο Durham της Βόρειας Καρολίνας. Ένα ζευγάρι κορεατικών βιοτεχνολογιών συνεργάστηκε για να αγοράσει εγκαταστάσεις κατασκευής βλαστικών κυττάρων και άλλα περιουσιακά στοιχεία ενός αποτυχημένου βιοτεχνολόγου των ΗΠΑ για να δημιουργήσει μια σημαντική έδρα στις ΗΠΑ. Η SCM Life […]

Νευρικότητα στη wall street λόγω αυξημένου κόστους υγειονομικής περίθαλψης

Η UnitedHealth είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρεία για την υγεία που δείχνει κέρδη και οι επενδυτές της Wall Street έλαβαν το μήνυμα από το μικρό κόστος που χάνουν να πουλήσουν μετοχές στις εταιρείες Anthem Inc, Cigna Corp και Humana Inc. Η διοίκηση Trump έχει ξεκινήσει να εκδίδει νέους κανονισμούς για να ανατρέψει μέρος της επέκτασης της […]

‘Eρευνα της MRB :Oι Έλληνες ξαναγίνονται συντηρητικοί

Της Αρετής Διαμάντη Αυξήθηκαν από το 30% στο 44% οι ομάδες  Eλλήνων που έχουν  χαμηλή μόρφωση νοικοκυρές και συνταξιούχοι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της MRB την οποία παρουσίασε ο πρόεδρος της Δημήτρης Μαύρος στην 5η ετήσια οικονομική διάσκεψη της ΕΕΝΕ (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών).  Ποιες είναι οι ομάδες  Ελλήνων που ανεβαίνουν;  Η λαϊκή βάση, η παραγωγική και οι ευρωπαϊστές φιλελεύθεροι. Θεωρούν ότι πρέπει να μείνουμε […]

Close Icon