Πολιτική Υγείας

Συνάντηση Πατούλη Κικίλια : Για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής

Συνάντηση Πατούλη Κικίλια : Για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής

Συνάντηση του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη, με τον Υπ. Υγείας Β. Κικίλια, με αντικείμενο την υγειονομική θωράκιση της Αττικής.

«Επενδύουμε σε πολιτικές πρόληψης υγείας, εκσυγχρονίζουμε και θωρακίζουμε τις υγειονομικές δομές της Αττικής – Ενισχύουμε στοχευμένα το Εθνικό Σύστημα Υγείας» τόνισε ο κ. Πατούλης.Οι βασικοί άξονες των δράσεων με στόχο την καλύτερη και αποτελεσματικότερη υγειονομική θωράκιση της Αττικής, στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Υπ. Υγείας Βασίλη Κικίλια, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Υγείας.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης ανέπτυξε στον Υπουργό υγείας το σχεδιασμό της Περιφέρειας για τη νέα προγραμματική περίοδο στον τομέα της υγείας, με έμφαση στην ενίσχυση των δομών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας υγείας με εξοπλισμό, νέα κτίρια, κλινικές και τμήματα, τη δημιουργία νέων κέντρων Υγείας, αστικού τύπου στα πρότυπα του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου, την ενίσχυση των δομών πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, αλλά και την αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ηλικιωμένους ή και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.Επίσης στο σχέδιο του ΠΕΠ Αττικής για το νέο ΕΣΠΑ περιλαμβάνονται και δράσεις που σχετίζονται με την προστασία της ψυχικής υγείας, αλλά και τις εξαρτήσεις.Όπως επισήμανε ο κ. Πατούλης, η Περιφέρεια Αττικής έχοντας εξασφαλίσει σημαντικά κονδύλια μέσω του στόχου πολιτικής 4 του νέου ΕΣΠΑ, θα συνδράμει στο πλαίσιο και στο βαθμό που της αναλογεί στη χρηματοδότηση των σχετικών έργων καθώς και στην υλοποίησή τους όπου αυτό συμφωνηθεί με το Υπουργείο Υγείας.Παράλληλα στο πλαίσιο της σημερινής συζήτησης ο Πρόεδρος του ΙΣΑ παρουσίασε στον κ. Κικίλια την πρόοδο του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 και συγκεκριμένα έγινε αναφορά στο κέντρο υγείας Κερατσινίου το οποίο έχει ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και στους εξοπλισμούς των Μονάδων Υγείας, οι οποίοι χρηματοδοτούνται είτε από πόρους της περιφέρειας είτε από πόρους του ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, κατά τη συζήτηση, ο κ. Πατούλης στην ανάγκη δημιουργίας νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική, ένα πάγιο αίτημα πολιτών και των τοπικών αρχών της περιοχής όπως τόνισε, επισημαίνοντας πως η Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία του έργου έχει τη βούληση να εξασφαλίσει τα σχετικά κονδύλια από το ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και να βοηθήσει στην ωρίμανσή του με την υλοποίηση μελετών και την χρηματοδότησή τους.
Τέλος ο κ.Πατούλης εστίασε στη σημασία ενίσχυσης των πολιτικών πρόληψης, κάνοντας αναφορά στο ρόλο των ΚΕΠ υγείας προς αυτή την κατεύθυνση. Όπως υπογράμμισε αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο στον τομέα του προσυμπτωματικού ελέγχου και μπορούν να λειτουργήσουν συμπληρωματικά με τις σχετικές δράσεις του Υπουργείου Υγείας.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΙΣΑ επισήμαναν τα εξής:

B. ΚΙΚΙΛΙΑΣ-Υπ. ΥΓΕΙΑΣ
«Είχα τη χαρά σήμερα να υποδεχτώ στο Υπουργείο Υγείας τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και φίλο μου, Γιώργο Πατούλη για να συζητήσουμε το νέο ΠΕΠ Αττικής που έχει να κάνει με τα θέματα της Υγείας.Οι υπηρεσίες του Υπουργείου, οι Υγειονομικές Περιφέρειες, οι δομές Υγείας σε όλα τα επίπεδα – τα Νοσοκομεία, οι δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Ψυχικής Υγείας- έχουν δουλέψει και έχουν συλλέξει ανά Μονάδα Υγείας τις ανάγκες τις οποίες υπάρχουν και που θα επεξεργαστεί και η Περιφέρεια.
Θέλουμε να είμαστε οργανωμένοι και έτοιμοι με βάση τα πλάνα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας της νέας εποχής και με βάση τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τεράστια υγειονομική κρίση της πανδημίας, με «αιχμή του δόρατος» την Πρόληψη και τις πολιτικές της Δημόσιας Υγείας.
Φυσικά η ισχύς είναι εν τη ενώσει και η συνεργασία είναι δεδομένη».

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΙΣΑ

«Είχα τη χαρά και την τιμή να συναντηθώ με τον Υπ. Υγείας και φίλο Βασίλη Κικίλια, προκειμένου να του παρουσιάσω το σχεδιασμό στον τομέα της υγείας στο πλαίσιο του νέου ΠΕΠ Αττικής, του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής 2021-27. Στόχος μας να δρομολογήσουμε τη χρηματοδότηση σειράς δράσεων, έργων και υποδομών που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη στρατηγική του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργού συγκεκριμένα. Ήδη οι υπηρεσίες μας εργάζονται πάνω σε αυτό το σχέδιο και νομίζω ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές, προκειμένου στο μέλλον το Εθνικό Σύστημα Υγείας, να αναβαθμιστεί τεχνολογικά και να εκσυγχρονιστεί.
Στο επίκεντρο του σχεδιασμού μας είναι οι στρατηγικές για την ενίσχυση της πρόληψης, της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και της νοσοκομειακής περίθαλψης, για να έχουμε αυτό το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οραματίζονται και θέλουν οι πολίτες. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον, ευχαριστώ πολύ τον Υπουργό Υγείας για τη συνεργασία. Προχωράμε».

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιώργος. Πατούλης : "Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στη πρόληψη της υγείας"

Τουρισμός υγείας : Καθοριστική η συμβολή του στην ανάπτυξη της οικονομίας

Σύσκεψη Χαρδαλιά με εκπροσώπους των περιφερειών για την πορεία της πανδημίας

B. Κικίλιας: Ξεκινούν στις 6 Ιουλίου από την Κρήτη οι εμβολιασμοί των κινητών μονάδων του Υπ. Υγείας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"

Φυσικό αέριο: Σε ελεύθερη πτώση η τιμή της μεγαβατώρας - Πού οφείλεται η πτώση στην τιμή

Η αποκλιμάκωση στην τιμή του φυσικού αερίου οφείλεται στον πιο ήπιο χειμώνα που σημειώνεται φέτος στην Ευρώπη και έτσι δεν υπήρχε η ζήτηση η οποία υπήρχε στο παρελθόν. Αλλά και στο ότι η Ευρώπη άρχισε να προμηθεύεται υγροποιημένο φυσικό αέριο κυρίως από Αμερική αλλά και από Ασία.

Υπουργείο Εξωτερικών: Η Ελλάδα στέκεται σταθερά στο πλευρό του γενναίου ουκρανικού λαού

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από την παράνομη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, που έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων ανθρώπινων ζωών και σε ανυπολόγιστες καταστροφές.

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ανακοινώνει 100 εκατ. δολάρια για έρευνα για την υγεία των γυναικών

ΗΠΑ: Η Πρωτοβουλία του Λευκού Οίκου για την Έρευνα για την Υγεία των Γυναικών διευθύνεται από την Τζιλ Μπάιντεν και το Συμβούλιο Πολιτικής Πολιτικής του Λευκού Οίκου.

Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα σταματά τις παραδόσεις στη βόρεια Γάζα

Ο ΟΗΕ έχει προειδοποιήσει για επικείμενο λιμό στο βορρά από τον Δεκέμβριο. Το WFP λέει ότι αυτές οι τελευταίες εκθέσεις αποτελούν απόδειξη μιας «απότομης διολίσθησης στην πείνα και τις ασθένειες».