Παρασκήνιο

Επιτροπή προμήθειας εμβολίων COVID : Ο Υπουργός Υγείας θα εισηγείται στον εαυτό του για την προμήθεια

Επιτροπή προμήθειας εμβολίων COVID : Ο Υπουργός Υγείας θα εισηγείται στον εαυτό του για  την προμήθεια

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κίκιλιας συγκρότησε Επιτροπή Διαχείρισης Προμηθειών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 και όρισε πρόεδρο τον εαυτό του . Δηλαδή ο Υπουργός Υγείας θα εισηγείται στον εαυτό του την προμήθεια των εμβολίων .

Αρμοδιότητα της επιτροπής είναι η υποβολή εισηγήσεων προς τον Υπουργό Υγείας για την προμήθεια εμβολίων μέσω του Μηχανισμού Παγκόσμιας Πρόσβασης σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού COVID-19 (COVAX INITIATIVE). Δηλαδή ο πρόεδρος της επιτροπής που είναι ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κίκιλιας θα  εισηγείται στον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κίκιλια , άρα στον  εαυτό του για την προμήθεια των εμβολίων κατά του κορωνοϊού .

Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο Υπουργός Υγείας ασχολείται με τις προμήθειες και είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης Προμηθειών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19;  Ο ρόλος του  υπουργού  Υγείας είναι να  έχει την εποπτεία και να χαράζει πολιτική Υγείας  .

Συγκεκριμένα, η απόφαση που εκδόθηκε πριν τρεις ημέρες και την υπογράφει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κίκιλιας και ο αναπληρωτής Υπουργός Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρει τα εξής :

Συγκροτούμε Επιτροπή Διαχείρισης Προμηθειών του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμώνκατά του κορωνοϊού COVID-19 και ορίζουμε τα μέλη αυτής, ως ακολούθως:
1. ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Υπουργός Υγείας.
2. ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.
3. ΠΡΕΖΕΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας.
4. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.

  • Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η ΓΚΑΡΕΤΣΟΥ ΕΛΕΝΗ, του κλάδου ΤΕ Επισκεπτών/τριώνΥγείας, με αναπληρώτρια τη ΣΑΡΑΝΤΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΑ, του κλάδου ΤΕ Λογιστικής, οι οποίες αμφότερες υπηρετούν στο Γραφείο Υπουργού Υγείας.

 

Η Επιτροπή είναι αρμόδια για: α) τη λήψη απόφασης για την προμήθεια εμβολίων σύμφωνα με την περίπτωση β) της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α ́256), όπως ισχύει, β) τη χορήγηση εντολής προς την Ανώνυμη Εταιρεία «ΙνστιτούτοΦαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας» (ΙΦΕΤ) για την αγορά εμβολίων με τη διαδικασίατης περίπτωσης β) της παραγράφου 1 του ιδίου άρθρου, γ) την εποπτεία της διαδικασίας προμήθειας και επαρκούς εφοδιαστικής κάλυψης του Εθνικού ΠρογράμματοςΕμβολιασμών, δ) την υποβολή εισηγήσεων προς τον Υπουργό Υγείας για την προμήθεια εμβολίων μέσω του Μηχανισμού Παγκόσμιας Πρόσβασης σε εμβόλια κατά του κορωνοϊού COVID-19 (COVAX INITIATIVE),ε) τη λήψη απόφασης διάθεσης του πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων της παραγράφου 1 του εν λόγω άρθρου σε τρίτα κράτη, μετά από σχετικό αίτημα δωρεάς στ) την εισήγηση διενέργειας δωρεών με σχετική απόφαση των αρμόδιων Υπουργών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Εμβόλια καιΑνοσοποιήσεις (GAVI).

Ειδικά, για την άσκηση αποκλειστικά της ως άνω αρμοδιότητας της περίπτωσης ε) τηςπαραγράφου 4 του άρθρου 53 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α΄ 256), όπως αντικαταστάθηκε με την παράγραφο 1 του άρθρου 61 του ν. 4807/2021 (ΦΕΚ Α΄ 96), ήτοι ως προς τη λήψη απόφασης διάθεσης του πλεονασματικού αποθέματος εμβολίων της παραγράφου 1 του άρθρου 53 του ν. 4764/2020 σε τρίτα κράτη, μετά από σχετικό αίτημα δωρεάς, στη σύνθεση της Επιτροπής συμμετέχει κατ’ εξαίρεση, με δικαίωμα ψήφου, ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, προκειμένου να εισφέρει τα αναγκαία δεδομένα από το Σύστημα Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID- 19.

  • Κατά τη λήψη της απόφασης δωρεάς η Επιτροπή, με την προαναφερθείσα σύνθεσή της (ήτοι με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας
    Διοίκησης), λαμβάνει υπόψη την επάρκεια των διατιθέμενων εμβολίων στο Σύστημα Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID- 19 για την κάλυψη των εγχώριων αναγκών, σε συνάρτηση με την υφιστάμενη ζήτηση, τις ημερομηνίες ανάλωσης των εμβολίων και τις προγραμματισμένες προμήθειές τους, προκειμένου να διασφαλίζεται η ομαλή και αδιατάρακτη λειτουργία της εμβολιαστικής αλυσίδας και του Συστήματος Προγραμματισμού Συνεδριών Εμβολιασμού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Σκάνδαλο στον ΕΟΠΥΥ : Αποζημιώνει σκευάσματα που έχει απορρίψει ο ΕΟΦ

Παρασκήνιο: Τα στοιχεία της ΗΔΙΚΑ κυκλοφορούν σε newsletters

ΕΟΠΥΥ: Πρώην σύμβουλος του Μπερσίμη συμμετέχει σε σημερινό έργο που έχει αποζημιωθεί, όμως ΔΕΝ λειτουργεί

Αποκλειστικό: ΕΟΠΥΥ: Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το έργο Crowd Health

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να κινείται χωρίς πυξίδα

Ο ΕΟΠΠΥ είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός του δημοσίου και της Υγείας με προϋπολογισμό που ξεπερνάει τα 6,7 δις ευρώ ετησίως. Πολύ πιο μικρότεροι οργανισμοί και επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουνισολογισμό και τους επιβάλλεται πρόστιμο εάν δεν το κάνουν. Ο ΕΟΠΠΥ όμως δεν δημοσιεύει ισολογισμό τα τελευταία χρόνια παρόλο που μεγαλώνει συνεχώς το ποσό που διαχειρίζεται και επιβάλλει clawback και rebate στους παρόχους.

Βαλτάς : Θα ζητήσει αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου χορήγησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων

Αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης και χορήγησης των Ιατροτεχνολογικών προϊόντων από τον ΕΟΠΥΥ , πρόκειται να ζητήσει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού  Συλλόγου που είναι και μέλος του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ κ.  Απόστολος Βαλτάς, σύμφωνα με πληροφορίες του healthweb.gr . Με αφορμή  την τεράστια  απάτη  εις βάρος του ΕΟΠΥΥ που  αποκάλυψε η Ελληνική Οικονομική Αστυνομία ο πρόεδρος […]

Οι εκλογές του ΣΦΕΕ Θα διεξαχθούν στις17 Ιουνίου

Η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021  και στην οποία θα διεξαχθούν  και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΕ.

Άφαντη η Mobile εφαρμογή του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών

Η εφαρμογή Mobile για την απευθείας αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών  των φαρμάκων στον ΕΟΦ δεν λειτουργεί , μία περίοδο που λόγω της πανδημίας του COVID 19 θα μπορούσαν εκατομμύρια Έλληνες που εμβολιάζονται να αναφέρουν τις παρενέργειες των εμβολίων και να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες θα είχαν την δυνατότητα να ενημερώνονται  για τον αριθμό […]

Ιδού η νέα επιτροπή για προμήθειες αντιμετώπισης της COVID-19

Νέα ειδική Τριμελής Επιτροπή συγκροτήθηκε σήμερα από το Υπουργείο Υγείας  με σκοπό την  παρακολούθηση και παραλαβή για διαγωνισμούς  που αφορούν την Διεύθυνση Επιχειρησιακής Ετοιμότητας Εκτάκτων Καταστάσεων Δημόσιας Υγείας, για έκτακτες καταστάσεις αντιμετώπισης αναγκών δημόσιας υγείας από την εμφάνιση και διασπορά του κορωνοϊού COVID-19.

Υπουργείο Υγείας : 125.000,00 € για δράσεις αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων της COVID 19

Eκατόν είκοσι πέντε χιλιάδας ευρώ ( 125.000,00 €) θα δαπανήσει το Υπουργείο Υγείας για τον Μηχανισμό Υποστήριξης για τον συντονισμό, υλοποίηση και παρακολούθηση εφαρμογής δράσεων για την αποκλιμάκωση των περιοριστικών μέτρων από την COVID-19.