Πολιτική Υγείας

Νοσοκομείο Πάτρα: Άμεση παρέμβαση του Διοικητή για το “συμμάζεμα” της διασποράς του κορωνοϊού

Νοσοκομείο Πάτρα: Άμεση παρέμβαση του Διοικητή για το “συμμάζεμα” της διασποράς του κορωνοϊού

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή.

Νοσοκομείο Πάτρα: Την παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη προκάλεσαν οι καταγγελίες για μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού στο Γενικό Νοσοκομείο της Πάτρας “Άγιος Ανδρέας”. Καθώς η διασπορά προκλήθηκε από συνοδό ασθενούς, ο κ. Καρβέλης τόνισε κατηγορηματικά μετά από πολύωρη σύσκεψη με τον αναπληρωτή διοικητή, ότι δεν θα ξαναμπεί συνοδός στο νοσοκομείο χωρίς να έχει υποβληθεί προηγουμένως σε rapid test.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» μετέβη ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης το βράδυ της Τρίτης μετά τις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη διασπορά του κορωνοϊού ανάμεσα σε ασθενείς και εργαζόμενους.

Στη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Ηλία Θεοδωρόπουλου, με τη συμμετοχή λοιμωξιολόγων, κατέληξαν ότι σύμφωνα με την ιχνηλάτηση ο ιός μεταδόθηκε από συνοδό ασθενούς. Έτσι, ελήφθησαν αποφάσεις για το πώς θα αντιμετωπιστεί άμεσα η συρροή περιστατικών στο νοσοκομείο, στο οποίο νόσησαν 4 ασθενείς, 4 συνοδοί ασθενών και ένας γιατρός.

Ιδιαίτερα αυστηρός ήταν στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μετέβη στην Α Παθολογική συνοδευόμενος από την ομάδα των επιστημόνων, επιθεωρώντας τους χώρους. Παράλληλα, έδωσε εντολή να αδειάσουν οι χώροι της Α Παθολογικής ώστε να απολυμανθεί ο χώρος και να γίνει rapid τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους συνοδούς που ήταν μέσα εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα, διέθεσε στο νοσοκομείο ακόμη 2.000 rapid τεστ, τονίζοντας ότι έλεγχοι θα γίνουν σε όλο το προσωπικό. Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, τα rapid test που έγιναν στους συνοδούς που ήταν εκείνη την ώρα μέσα στους θαλάμους, βγήκαν όλα αρνητικά.

«Οι εντολές μας είναι ξεκάθαρες. Δεν επιτρέπουμε την παρουσία συνοδού στα δωμάτια. Όμως, είπαμε να κάνουμε κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις σε ασθενείς που χρήζουν φροντίδας από συνοδούς. Όμως, δεν θα μπαίνει κανένας συνοδός χωρίς να έχει κάνει πρώτα rapid test, όπως επίσης, θα πρέπει να τηρούνται αυστηρά και τα μέτρα προστασίας και από το προσωπικό του νοσοκομείου», σημείωσε ο κ. Καρβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Καρβέλη, ήδη έχει δώσει εντολή να βρίσκεται σε ετοιμότητα και η Παθολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας, εάν χρειαστεί να νοσηλεύει νέους ασθενείς.

«Είμαστε βέβαιοι, ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και σε περίπου δύο ημέρες θα έχει «κλείσει» το θέμα της διασποράς του ιού», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι γιατροί στην Πάτρα καταδικάζουν τα κρούσματα βιαιοπραγίας στα Νοσοκομεία

Ένταση και προπηλακισμοί σε εγκαίνια νοσοκομείου στην Πάτρα (βίντεο)

Κατάληψη στο Γ.Ν Πατρών για παράνομες ενέργειες του Διοικητή

Γ.Ν. Πάτρας: Αντιδράσεις για σύσκεψη χωρίς τους γιατρούς

Οι νέοι διοικητές των νοσοκομείων της περιφέρειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Θεμιστοκλέους: Παρουσιάστηκαν μόνο 6 περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης από το εμβόλιο

Θεμιστοκλέους: Σήμερα, μέχρι αυτή τη στιγμή, έχουν διενεργηθεί στη χώρα 30.000 εμβολιασμοί, ενώ είναι πιθανό να αγγίξουν τους 34.000 μέχρι το τέλος της ημέρας. Συνολικά έχουν παρουσιαστεί μόνο 6 περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης από εμβόλιο.

Θεοδωρίδου: Να εμβολιαστούν και αυτοί που έχουν νοσήσει

Θεοδωρίδου: Όλα τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά σε επίπεδο πρόληψης θανάτων σε ποσοστό 100%, ενώ υψηλά είναι και τα ποσοστά σε επίπεδο πρόληψης λοιμώξεων, αλλά και νοσηλείας στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ.

Όταν η διακοπή ρεύματος αχρηστεύει εμβόλια

Δεν πήρε ποτέ μπροστά η γεννήτρια και το πρωί οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι το ψυγείο δεν είχε ρεύμα. Πρόκειται για δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca. Κλήθηκε η Αστυνομία, οι υπεύθυνοι της εταιρείας για να ελέγξουν τα εμβόλια, τα οποία προφανώς κι αχρηστεύτηκαν.

Εξετάζεται ο τρόπος επαναλειτουργίας των σχολείων από το Υπουργείο Παιδείας

Δεν το έχουμε ξεχάσει το άνοιγμα των φροντιστηρίων. Απλώς οι ειδικοί θεωρούν ότι επειδή εκεί δεν είναι μια συγκεκριμένη ομάδα μαθητών, δεν μπορούμε για λόγους συγχρωτισμού και μετάδοσης ασθένειας, να επιτρέψουμε το άνοιγμα. Δεν είναι αυθαίρετη απόφαση του υπουργείου. Είναι απόφαση που επιβάλλεται, υποδεικνύεται και συμβαδίζει με τις οδηγίες των ειδικώ

Έρχονται αυστηρότερα  lockdown και  απαγόρευση αναγκαίων  ταξιδιών

Αυστηρότερα  lockdown αλλά και απαγόρευση  στα αναγκαία ταξίδια καθώς και επίσπευση της  παροχής εμβολίων αλλά και μια κοινή προσέγγιση της ΕΕ  για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού , προτείνουν και ζητούν τα μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με την COVID-19 και την υγεία.

Ο ναυτικός εφιάλτης της μετάδοσης με αερολύματα του SARS-CoV-2 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

"Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε ότι όταν χρησιμοποιούμε τις βέλτιστες εκτιμήσεις μας για τις εισόδους μοντέλου, που υπολογίζονται από το έγγραφο PNAS σε άλλα περιβάλλοντα, όπως οι σχολικές αίθουσες, η συμβολή της μετάδοσης του φομίτη είναι περίπου 5 τοις εκατό. Αυτή η συνεισφορά είναι χαμηλή, αλλά δεν είναι μηδενική. Επομένως, δεν συνιστούμε στους ανθρώπους να σταματήσουν να πλένουν τα χέρια τους."