Πολιτική Υγείας

ΚΕΘΕΑ: Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα επανένταξης μέσω του Αθλητισμού

ΚΕΘΕΑ: Ευρωπαϊκή διάκριση για το πρόγραμμα επανένταξης μέσω του Αθλητισμού

Η ευρωπαϊκή διάκριση της επανένταξης μέσω του αθλητισμού RTS επιβεβαιώνει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η άσκηση και ο αθλητισμός στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και αναδεικνύει την πολύπλευρη και διαρκώς εξελισσόμενη προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση».

ΚΕΘΕΑ: Ως μια κορυφαία υποσχόμενη καλή πρακτική στον χώρο της ψυχικής υγείας αξιολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΚΕΘΕΑ «Επανένταξη μέσω του αθλητισμού/Reintegration Τhrough Sport-RTS».

Όπως αναφέρει το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων  (ΚΕΘΕΑ): «Η Επανένταξη μέσω του αθλητισμού επιλέχτηκε βάσει των αποτελεσμάτων της, ύστερα από πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε όλα τα κράτη-μέλη για καλές και υποσχόμενες πρακτικές προαγωγής, πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης και παρέμβασης στον τομέα της ψυχικής υγείας Η καλή πρακτική επανένταξης μέσω του αθλητισμού (RTS) εφαρμόζει συστηματικά και με επιστημονικά κριτήρια τον αθλητισμό ως σημαντικό συμπληρωματικό θεραπευτικό εργαλείο στη διαδικασία απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης. Σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια από το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με εταίρους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων Erasmus+ στο πεδίο του αθλητισμού.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνώρισε την υψηλή ποιότητα των παραγομένων αποτελεσμάτων της καλής πρακτικής του ΚΕΘΕΑ και τις προοπτικές ευρύτερης εφαρμογής της σε όλη την ΕΕ, μέσω χρηματοδότησης του προγράμματος EU4Health. Για τον σκοπό αυτόν, το ΚΕΘΕΑ θα παρουσιάσει τους στόχους, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της πρακτικής επανένταξης μέσω του αθλητισμού RTS σε συνάντηση εμπειρογνωμόνων των κρατών-μελών τον Μάρτιο. Η ευρωπαϊκή διάκριση της επανένταξης μέσω του αθλητισμού RTS επιβεβαιώνει τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν η άσκηση και ο αθλητισμός στην αντιμετώπιση των εξαρτήσεων και αναδεικνύει την πολύπλευρη και διαρκώς εξελισσόμενη προσέγγιση του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση».

  • ΚΕΘΕΑ Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και λειτουργεί από το 1983, με την ίδρυση της ΙΘΑΚΗΣ, της πρώτης ελληνικής θεραπευτικής κοινότητας
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Xρηματοδότηση 80,6εκ € από το ΕΣΠΑ στην απεξάρτηση για την προγραμματική περίοδο 2021-27

ΚΕΘΕΑ για τη δημιουργία Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

ΚΕΘΕΑ: Στις εξαρτήσεις δεν είμαστε όλοι ίσοι

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Εγκαίνια 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας στον Ελαιώνα Θηβών

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΕΙΝΑΠ & ΠΟΕΔΗΝ: Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Για να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ χρειάζεται αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επίσπευση των διαδικασιών από το ΑΣΕΠ, έξω οι εργολάβοι από τα Νοσοκομεία» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

6η Υγειονομική Περιφέρεια: Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υγείας στο καρναβάλι της Πάτρας

Από την πλευρά της, η 6η Υ.ΠΕ, θα συνδράμει με ιατρικό προσωπικό, ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υγειονομικό υλικό, ενώ για την ανάπτυξη του επιχειρησιακού σχεδίου θα υπάρχει συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Πάνω από το ήμισυ του κόσμου κινδυνεύει από κρούσματα ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024

ΠOY προειδοποίηση: Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει προειδοποιήσει ότι περισσότερο από το ήμισυ του κόσμου θα βρίσκεται σε «υψηλό ή πολύ υψηλό κίνδυνο» κρουσμάτων ιλαράς μέχρι το τέλος του 2024.

Kaizen Foundation: Ανακαίνιση του Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης

Kaizen Foundation: Το έργο, ύψους 3,8 εκατομμυρίων ευρώ, περιλαμβάνει την ανακαίνιση χειρουργείων που αποτελούν την καρδιά του νοσοκομείου, των κλινικών του πρώτου ορόφου και του ισογείου, την προσθήκη συστημάτων πυρασφάλειας, καθώς και την ανάπλαση του εξωτερικού του χώρου.

Δράσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων

Εξειδικευμένες επιχειρήσεις με στόχο τον περιορισμό της παραβατικότητας ανηλίκων σε Αττική και Πειραιά πραγματοποίησε η Αστυνομία, με επίκεντρο τις περιοχές όπου επικρατούν τέτοια περιστατικά.

Μητσοτάκης: Η δυναμικότητα του συστήματος θα αυξηθεί πάνω από 20% με τα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: "Η δυναμικότητα του συστήματος με τα απογευματινά χειρουργεία αναμένεται να αυξηθεί πάνω από 20% ώστε να εξαλείψουμε τη λίστα αναμονής που δημιούργησε η πανδημία στα νοσοκομεία της χώρας μας, όπως και στα περισσότερα συστήματα υγείας"