Πολιτική Υγείας

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Εγκαίνια 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Εγκαίνια 24ωρης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Ξενώνα και της ολοήμερης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών.

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του Ξενώνα και της ολοήμερης λειτουργίας της Θεραπευτικής Κοινότητας του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, τα οποία τελέστηκαν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στην ομιλία της, η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επεσήμανε ότι «η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημασία της παροχής ποιοτικών και αποτελεσματικών υπηρεσιών επανένταξης στο πλαίσιο του σωφρονιστικού μας συστήματος. Σήμερα, και σε συνέχεια της επέκτασης της λειτουργίας του Ξενώνα της Θεραπευτικής Κοινότητας μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού I, τον περασμένο Ιούλιο, προχωράμε στα εγκαίνια του Ξενώνα και την επέκταση της λειτουργίας του σε 24ωρη βάση, στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

  • Με αυτό τον τρόπο γυναίκες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το νόμο και τις εξαρτήσεις μπορούν να λάβουν βοήθεια σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο εντός των φυλακών, στον οποίο θα διαβιούν. Εκεί, τα συμμετέχοντα μέλη λαμβάνουν υπηρεσίες θεραπείας, εκπαίδευσης και κατάρτισης, ώστε να μπορούν να επανενταχθούν στην κοινωνία, ενώ υποστηρίζονται συμβουλευτικά και οι οικογένειές τους».
  • Όπως υπογράμμισε η Υφυπουργός Υγείας, «στον Ξενώνα του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών, υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 16 ατόμων, και σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες συμβουλευτικής, που ήδη παρέχονται, ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 34 άτομα ωφελουμένων. Από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ έχει εξυπηρετήσει στην Α΄ Φάση Συμβουλευτικής προετοιμασίας 1379 εξαρτημένες γυναίκες και στην Β΄ Φάση Θεραπείας 464 γυναίκες. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι γυναίκες που συμμετέχουν, θα μπορέσουν να ξαναπάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών Γιώργος Μακρής και ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. και οι διευθυντές Β. Γκιτάκος και Β. Καταγής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ: Εγκαίνια 24ωρης Θεραπευτικής Κοινότητας στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού I

Εγκαινιάστηκε το πρώτο Κέντρο Ημέρας & Υπνωτήριο για εξαρτημένους από ουσίες άστεγους, αρχικής δυναμικότητας 90 ατόμων.

ΚΕΘΕΑ: Αποσύρθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

ΚΕΘΕΑ: Απάντηση στο διορισμένο Δ.Σ. για το σχέδιο αναδιάρθρωσης του Οργανισμού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι ο μισός πληθυσμός της Γάζας λιμοκτονεί

Γάζα πόλεμος: Θέση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στον νότιο Λίβανο χτυπήθηκε χθες Σάββατο, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί, έκαναν γνωστό τα Ηνωμένα Έθνη, προσθέτοντας πως προσπαθούν να εξακριβώσουν ποιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των κυανόκρανων.

Κυριάκος Μητσοτάκης - Εγκαίνια έργου για καθαρό νερό σε πάνω από 55.000 κατοίκους της Καρδίτσας

Το έργο θα υδροδοτεί 42 οικισμούς της ανατολικής πλευράς της Π.Ε. Καρδίτσας, στους Δήμους Σοφάδων, Παλαμά και Καρδίτσας, από τη λίμνη του Σμοκόβου. Περιλαμβάνει δίκτυο μεταφοράς και διανομής συνολικού μήκους περίπου 190 χιλιομέτρων, με τέσσερα τοπικά αντλιοστάσια ανύψωσης.

Επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλία - Ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση

Και να διαβεβαιώσω επίσης και τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας ότι θα εξακολουθούμε να τους στηρίζουμε. Ήδη γνωρίζουν ότι έχουν καταβληθεί οι πρώτες αποζημιώσεις με μεγάλη ταχύτητα και σε τιμές οι οποίες πιστεύω ότι ξεπέρασαν και τις προσδοκίες πολλών.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού δύο ψαράδες για ανθρωποκτονία από πρόθεση του Σήφη βαλυράκη

 Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Μανώλης Φωτάκης, ένας από τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την οικογένεια Βαλυράκη, ανέφερε ότι «δύο είναι τα θετικά σημεία ότι η υπόθεση πάει στα δικαστήρια και ότι θα εκδικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.