Πολιτική Φαρμάκoυ

Νοσοκομεία πανδημία ανάγκες: Πως αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις εφοδιασμού

Νοσοκομεία πανδημία ανάγκες: Πως αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις εφοδιασμού

Νοσοκομία πανδημία ανάγκες: Οι επαγγελματίες του τομέα της υγείας στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του COVID-19 αντιμετώπισαν έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (PPE), αναπνευστήρων, μονάδων εντατικής θεραπείας και πολλά άλλα. Επομένως, τώρα περισσότερο από ποτέ οι σωστές στρατηγικές εφοδιαστικής αλυσίδας πρέπει να υιοθετηθούν και γρήγορα. Τα νοσοκομεία μπορούν να βοηθηθούν μέσω της σωστής στρατηγικής στη διαχείριση και την εφοδιαστική αλυσίδα. Η πανδημία έχει δημιουργήσει μια συντριπτική ζήτηση σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης που λειτουργούσαν ήδη σε πλήρη χωρητικότητα με περιορισμένους πόρους, ενώ οι περιορισμοί COVID έχουν μειώσει την πίεση στην υγειονομική περίθαλψη, που είναι μόνο μέρος μιας ευρύτερης λύσης. 

Ενώ η διαχείριση της ζήτησης είναι πολύ καλή, δεν είναι η αυτόνομη λύση για ανάκαμψη, πρέπει να συνεργαστεί με αποτελεσματικές στρατηγικές σχετικά με τη διαχείριση των προμηθειών και των πόρων που απαιτούνται για τη φροντίδα των ασθενών. Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε μεγάλη εισροή στη ζήτηση για εξετάσεις τόσο για το προσωπικό, τους ασθενείς όσο και για το ευρύ κοινό εάν παρουσιάζουν συμπτώματα όπως υψηλή θερμοκρασία ή νέο και συνεχή βήχα.

nosokomeio.jpg

Οι ελλείψεις στις εξετάσεις και το ΜΑΠ έχουν αφήσει το προσωπικό του νοσοκομείου σε ευπάθεια στη μόλυνση της φαύλης αναπνευστικής νόσου, για παράδειγμα στην Ιταλία οι επαγγελματίες υγείας αντιπροσώπευαν το 9% όλων των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων COVID-19. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορεί να μειωθεί η ζήτηση και η πίεση είναι μέσω της συστηματικής αποσυμπίεσης. Αυτό σημαίνει όχι μόνο να εστιάζουμε στα υπάρχοντα σημεία συμφόρησης, αλλά και στον εντοπισμό και την πρόβλεψη μελλοντικών σημείων συμφόρησης που θα επιτρέψουν στη συνέχεια χρόνο για την αντιμετώπισή τους. Ενώ η πανδημία έχει επηρεάσει και μεταμορφώσει την καθημερινή μας ζωή, ένα πλεονέκτημα είναι ότι είναι μια ευκαιρία να καινοτομήσουμε και να μάθουμε να λειτουργούμε σε πραγματικό χρόνο. Πρέπει να μάθετε γιατί υπήρχαν τέτοιες ελλείψεις και πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε την επόμενη φορά αξιολογώντας τι πήγε καλά και τι όχι, αυτή τη φορά. Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός οργανισμός ασθενής: Ποιος παράγοντας χειροτερεύει τη διάγνωση

maskes.jpeg

Πώς μπορείτε να επιβραδύνετε την εξάπλωση του κορωνοϊού:

Πλύνετε συχνά τα χέρια σας με σαπούνι και νερό – κάντε το για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα

Χρησιμοποιήστε γέλη απολυμαντικού χεριών εάν δεν υπάρχουν σαπούνι και νερό

Πλύνετε τα χέρια σας μόλις φτάσετε στο σπίτι

Καλύψτε το στόμα και τη μύτη σας με έναν ιστό ή το μανίκι σας (όχι με τα χέρια σας) όταν βήχετε ή φτερνίζετε

Βάλτε αμέσως χρησιμοποιημένους ιστούς στον κάδο και πλύνετε τα χέρια σας μετά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Άλμπερτ Μπουρλά : "Τα υπάρχοντα εμβόλια καλύπτουν τις μεταλλάξεις"

Θ. Τρύφων: Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ευρωπαϊκό παραγωγικό και ερευνητικό κέντρο για τη φαρμακοβιομηχανία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ψωρίαση κατά πλάκας : Φάρμακο υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα

Ψωρίαση κατά πλάκας : Φάρμακο υπόσχεται θεαματικά αποτελέσματα Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα Bimekizumab:  2 μελέτες της Φάσης 3 στη Μέτρια ως Σοβαρή Ψωρίαση κατά Πλάκας δημοσιεύει το New England Journal of Medicine.

EFPIA: Είναι ζωτικής σημασίας η Ευρώπη να συνεχίσει να προασπίζεται την ιατρική καινοτομία

EFPIA: Από την αρχή της κρίσης, η Ευρώπη αποτέλεσε ένα «μηχανοστάσιο» έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας πάνω στην καταπολέμηση της COVID19. Η λύση που δόθηκε και βασίζεται στην έρευνα μας έδωσε τα εργαλεία για την καταπολέμηση της πανδημίας. Μια απάντηση βασισμένη σε ένα πλαίσιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας που ενθάρρυνε τις καινοτόμες βιομηχανίες να εξερευνήσουν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Αναγνωρίζοντας τη ζωτική σημασία αυτών των εργαλείων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 29 Απριλίου 2021 ψήφισε κατά της άρσης των πατεντών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρέμεινε σταθερή στην στήριξη της καινοτομίας ως βασικό όπλο για την καταπολέμηση της πανδημίας.

Κίνηση-έκπληξη από Μπάιντεν: “Να καταργηθεί η πατέντα των εμβολίων”

«Μνημειώδη στιγμή στη μάχη κατά της Covid-19» χαρακτήρισε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να στηρίξει την άρση της πνευματικής ιδιοκτησίας για τα εμβόλια.

Ενώ τα εμβόλια βοηθούν στη μείωση της πανδημίας, χρειάζονται ευκολότερες και καλύτερες θεραπείες,

Tα φάρμακα παρέχουν εργαστηριακές εκδόσεις που μπορούν να βοηθήσουν αμέσως. Οι συνδυασμοί αντισωμάτων χρησιμοποιούνται τώρα, επειδή ορισμένες παραλλαγές ιών μπορούν να ξεφύγουν μεμονωμένες.