Σπίτι

Tip για να μην χύνεται το νερό όταν βράζεις μακαρόνια

Tip για να μην χύνεται το νερό όταν βράζεις μακαρόνια
Πόσες φορές δεν έχεις ξεκινήσει να βράζεις μακαρόνια και μόλις απομακρύνεσαι ένα λεπτό από την κουζίνα, ξαφνικά ακούς τον ήχο από το νερό που χύνεται απ’ έξω; Είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις αλλά και αυτό που έχεις συχνά ατυχήματα. Επειδή, όμως, μακαρόνια είναι η λύση της στιγμής και αρέσουν […]

Πόσες φορές δεν έχεις ξεκινήσει να βράζεις μακαρόνια και μόλις απομακρύνεσαι ένα λεπτό από την κουζίνα, ξαφνικά ακούς τον ήχο από το νερό που χύνεται απ’ έξω; Είναι ένα από τα πιο εύκολα φαγητά που μπορείς να φτιάξεις αλλά και αυτό που έχεις συχνά ατυχήματα.

Επειδή, όμως, μακαρόνια είναι η λύση της στιγμής και αρέσουν σε όλους, μπορείς να απαλλαγείς εύκολα από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα. Το νερό που βράζει στην κατσαρόλα δε θα ξαναχυθεί έξω αν ακολουθήσεις μόνο ένα απλό βήμα.

Συνήθως ρίχνεις τα μακαρόνια και μετά από λίγο αφρίζει και χύνεται στα μάτια της κουζίνας προκαλώντας ένα σφυριχτό ήχο. Για να μην έρθεις ξανά αντιμέτωπος ή αντιμέτωπη με αυτή την κατάσταση και το νερό που αφρίζει θες μόνο ένα εργαλείο της κουζίνας. Χρειάζεσαι μία ξύλινα κουτάλα.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Τοποθετείς την ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα (ξαπλωτή) και αφήνεις το νερό να βράσει. Κάθε φορά που θα ανεβαίνει θα συναντά το εμπόδιο και θα ξανακατεβαίνει.

Το πρόβλημα λύθηκε μια και καλή!

 

Το μυστικό που ανεβάζει τη σπιτική μαγειρική σε επίπεδο εστιατορίου

Από ερασιτέχνης μάγειρας σε βραβευμένο με Michelin σεφ με… μία κίνηση

Υπάρχουν πράγματα που μπορούμε να δανειστούμε από τους μεγάλους σεφ χωρίς να έχουμε τη φαντασία και την τεχνογνωσία τους.

Αυτό μας λέει τουλάχιστον ο αμερικανός σεφ και τηλεοπτική διασημότητα Matthew Kenney, που λειτουργεί παράλληλα και ως δάσκαλος μαγειρικής τόσο για επαγγελματίες όσο και ερασιτέχνες.

Αν θέλετε να ανεβάσετε επίπεδο την οικιακή σας κουζίνα, μας λέει, να χρησιμοποιείτε τα υλικά με καινούριους τρόπους. «Δοκιμάστε ένα εποχιακό συστατικό με απροσδόκητο τρόπο», προτείνει, αν και παραδέχεται πως αυτό θέλει δημιουργικότητα.

Υπάρχει ωστόσο, μας λέει, και ένας απλούστερος τρόπος που όλοι μπορούν να εφαρμόσουν και να κλέψουν λίγη από τη δόξα των σεφ.

«Εκμεταλλευτείτε το αλάτι», αποκαλύπτει, «χρησιμοποιήστε ένα ανώτερης ποιότητας χοντρό αλάτι για το φινίρισμα των πιάτων σας. Αυτός είναι ένας εύκολος τρόπος για να υπερβείτε τη σπιτική μαγειρική και να τη φτάσετε σε ποιότητα επιπέδου εστιατορίου».

Πέρα από το χοντρό αλάτι, προτείνει επίσης τη χρήση αρωματικών αλατιών, όπως το καπνιστό αλάτι, που δίνουν βάθος και εξωτισμό στη γεύση…