Ομορφιά

Χαλάρωση Μπράτσα: Αιτίες και τρόπος αντιμετώπισης

Χαλάρωση Μπράτσα: Αιτίες και τρόπος αντιμετώπισης

αν αφαιρεθεί μόνο το περιττό λίπος, απλώς θα ενταθεί η χαλάρωση του δέρματος στα μπράτσα

Χαλάρωση Μπράτσα: Η ηλικία, τα γονίδια και οι διακυμάνσεις του σωματικού βάρους προκαλούν χαλάρωση στα μπράτσα που χρειάζεται χειρουργική διόρθωση, από μία ηλικία και μετά.

Η χαλάρωση στα μπράτσα είναι από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα και πολλοί πάσχοντες, κυρίως γυναίκες, αποφεύγουν μετά από κάποια ηλικία να φορούν αμάνικα ρούχα. Ποιες είναι οι αιτίες της, όμως, και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Oι κυριότερες αιτίες είναι η ηλικία, τα γονίδια και οι διακυμάνσεις του σωματικού βάρους. Καθώς μεγαλώνουμε, μειώνεται σταδιακά η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης». Έτσι το δέρμα στα μπράτσα χάνει την ελαστικότητα και το σφρίγος του. Αυτό έχει ως συνέπεια να αρχίζει να χαλαρώνει και να “κρεμάει”, όσο κι αν γυμνάζει το πάσχων άτομο τα χέρια του και όσα προϊόντα αδυνατίσματος και σύσφιξης κι αν εφαρμόσει στην περιοχή. Την κατάσταση επιτείνουν οι διακυμάνσεις του σωματικού βάρους, αλλά και γενετικοί παράγοντες.

Όσοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη χαλάρωση στα μπράτσα, συνήθως στρέφονται στη γυμναστική. Δυστυχώς, όμως, τα οφέλη της στο δέρμα είναι περιορισμένα. Παρά τη σκληρή προπόνηση, οι δυνατοί μύες παραμένουν “κρυμμένοι” κάτω από στρώματα επίμονου και ανθεκτικού στην άσκηση λίπους. Σε τέτοιες περιπτώσεις τη λύση μπορεί να δώσει μόνο η πλαστική χειρουργική.

Η βραχιονοπλαστική

Η επέμβαση που εφαρμόζεται λέγεται βραχιονοπλαστική και έχει εξελιχθεί με τρόπο ώστε να προκαλεί τις λιγότερες δυνατές ουλές. Βέβαια, αυτό εξαρτάται και από τον βαθμό της χαλάρωσης. Αν υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη χαλάρωση στα μπράτσα, απαιτείται μεγάλη επέμβαση, με ουλή κατά μήκος του βραχίονα.

Στις υπόλοιπες περιπτώσεις εφαρμόζεται μία εξελιγμένη βραχιονοπλαστική, κατά την οποία διανοίγεται μικρή χειρουργική τομή στην κορυφή της μασχάλης. Η βραχιονοπλαστική αυτή συνδυάζεται με λιποαναρρόφηση, ούτως ώστε να αφαιρεθεί ταυτοχρόνως το περιττό λίπος και η περίσσεια δέρματος.

Η μέθοδος αυτή έχει σημαντικά μειωμένο χρόνο αποθεραπείας σε σύγκριση με τις τεχνικές που εφαρμόζονταν κατά το παρελθόν. Επιπλέον, ο συνδυασμός της βραχιονοπλαστικής με λιποαναρρόφηση επιτυγχάνει ανόρθωση, σύσφιξη και λεπτά μπράτσα.

Μετά την βραχιονοπλαστική ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του, χωρίς να διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο. Η επούλωση της τομής διαρκεί περίπου μία εβδομάδα, ενώ για 2 εβδομάδες ο/η ασθενής πρέπει να φορά έναν πιεστικό επίδεσμο.

Η βραχιονοπλαστική μέσω της μασχάλης είναι κατάλληλη για άνδρες και γυναίκες με χαλάρωση στα μπράτσα. Επιπλέον, επειδή η τομή γίνεται στην κορυφή της μασχάλης, η χειρουργική ουλή δεν είναι εμφανής, γεγονός που αποτελεί ένα από τα σημαντικά πλεονεκτήματά της.

Γιατί δεν γίνεται μόνο λιποαναρρόφηση

Ένα ερώτημα που θέτουν συχνά οι ασθενείς είναι γιατί δεν γίνεται μόνο λιποαναρρόφηση, αλλά απαιτείται και βραχιονοπλαστική. Η απάντηση είναι ότι αν αφαιρεθεί μόνο το περιττό λίπος, απλώς θα ενταθεί η χαλάρωση του δέρματος στα μπράτσα. Και αυτό διότι η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος σημαίνει ότι δεν μπορεί να συρρικνωθεί ώστε να επιστρέψει στην αρχική, σφικτή κατάστασή του.

Τα αποτελέσματα της βραχιονοπλαστικής από τη μασχάλη γίνονται αμέσως εμφανή. Ωστόσο τα μπράτσα παρουσιάζουν συνεχή βελτίωση για διάστημα 6-12 εβδομάδων, μετά το πέρας της επέμβασης.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Με ποιες ασκήσεις θα “σμιλεύσετε” τα χέρια σας (βίντεο)

Πως θα αντιμετωπίσετε τη χαλάρωση λόγω απώλειας βάρους

Άμεση αποκατάσταση του χαλαρού δέρματος

Πώς να απαλλαγείς από σπυράκια και πόρους

Σπυράκια στο πρόσωπο: Εξαφάνισε τα με δύο βήματα. Τα σπυράκια που εμφανίζονται κάτω από το δέρμα μπορεί να είναι πολύ άβολα, αντιαισθητικά και ακόμη και οδυνηρά. Στο πηγούνι, τα μάγουλα, τη μύτη ή το μέτωπο. Πριν τα δούμε, μπορούμε πρώτα να τα αισθανθούμε. Παρατηρούμε ένα μικρό κομμάτι κάτω από το δέρμα που μεγαλώνει και μπορεί […]

Λάδι αβοκάντο: 7 οφέλη στο δέρμα

Μπορεί το αβοκάντο και το λάδι του να είναι περισσότερο δημοφιλή ως υλικά μαγειρικής, με την πάροδο του χρόνου έχουν εισέλθει δυναμικά στα προϊόντα αισθητικής όπως κρέμες, αφρόλουτρα κ.λπ. Το λάδι αβοκάντο περιέχουν Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα καθώς και βιταμίνες A, D και Ε, συστατικά που συμβάλλουν σε ένα υγιές και λαμπερό δέρμα.

Καταπολέμησε την ερυθρότητα στο δέρμα σου

Πρόσωπο ομορφιά: Πώς θα απαλλαγείτε από την ερυθρότητα. Το δέρμα μου είναι τόσο ευαίσθητο και ερυθρό, τι μπορώ να κάνω να το διορθώσω. Αυτή είναι μία από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι φίλες μας όταν ανταλλάσσουμε απόψεις για στιλ και ομορφιά.  Είτε πρόκειται για ξαφνική έξαψη του προσώπου, για μια δραματική αντίδραση σε […]

Συμβουλές για ταλαιπωρημένα νύχια

Υπάρχει ένα προϊόν που ενώ μοιάζει με βερνίκι στην πραγματικότητα είναι μια ειδική φόρμουλα που βοηθά στην απόκρυψη των ελαττωματικών νυχιών, ενώ, ταυτόχρονα τα βοηθά να αναπνέουν

Ο ύπνος είναι το καλύτερο μυστικό για ένα λαμπερό πρόσωπο

Ύπνος ομορφιά: Ο δρόμος για μία υγιή επιδερμίδα. Νέες μελέτες δείχνουν ότι η ομορφιά σας εξαρτάται από το πόσο το ρίχνετε ή όχι στον ύπνο!  Φανταστείτε ένα podcast που λαμβάνει περίπου 3 εκατομμύρια λήψεις το μήνα, αλλά κανείς δεν πρόκειται να το ακούσει. Κατά τη διάρκεια του Drew Ackerman’s Sleep With Me, ο οικοδεσπότης διηγείται […]

Πώς να βάφετε τα μαλλιά σας για να κρύβετε χρόνια

Το συμπαγές και σκοτεινό χρώμα από την ρίζα μέχρι την άκρη των μαλλιών είναι πιθανότατα πολύ σκληρό για να το υποστηρίξουμε από ένα σημείο και μετά, γι αυτό και το μπαλαγιάζ, το οποίο αναμειγνύει τα χρώματα και κάνει τα μαλλιά να μοιάζουν ελεύθερα και όχι στημένα, αποτελεί μια καλή επιλογή.

Πώς να αποφύγω τη χαλάρωση στο στήθος

Οι ελεύθερες ρίζες δημιουργούνται από την υπεριώδη ακτινοβολία, η οποία καταστρέφει τις ίνες ελαστίνης του δέρματος. Όσο περισσότερο εκτίθεστε στον ήλιο τόσο περισσότερο κινδυνεύετε από χαλάρωση του στήθους.