Ομορφιά

Τροφές δέρμα: Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι για υγιές δέρμα

Τροφές δέρμα: Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε το καλοκαίρι για υγιές δέρμα
Τροφές δέρμα: Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το καλοκαίρι είναι εδώ και είμαστε όλοι έτοιμοι να λουστούμε στον ήλιο, να διασκεδάσουμε και να απολαύσουμε όλες τις εποχιακές απολαύσεις, ειδικά τα ζουμερά μάνγκο! Αλλά περιμένετε, προτού βουτήξετε σε αυτό το σωρό μάνγκο, ξέρατε ότι μπορεί να μην είναι ο καλύτερος φίλος του δέρματός σας; Ναι καλά ακούσατε. Μαζί με άλλους ένοχους, μπορεί να προκαλούν την ενοχλητική ακμή που καταστρέφουν την καλοκαιρινή σας λάμψη. Μην ανησυχείς. Η ακμή είναι μια κοινή δερματική πάθηση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Αν και η ακμή μπορεί να έχει διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών ανισορροπιών και της γενετικής, η διατροφή σας μπορεί επίσης να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη και τη σοβαρότητά της.

Καθώς απολαμβάνουμε τον ήλιο και απολαμβάνουμε την καλοκαιρινή περίοδο, το δέρμα μας είναι πιο επιρρεπές σε εξάρσεις και ακμή λόγω διαφόρων παραγόντων όπως ο ιδρώτας, η υγρασία και η κατανάλωση ορισμένων τροφών. Αν και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τον καιρό, μπορούμε σίγουρα να ελέγξουμε τι τρώμε. Η διατροφή μας παίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση της καθαρής, λαμπερής επιδερμίδας, ειδικά κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

1. Μάγκο

Την καλοκαιρινή περίοδο, τρώμε μάνγκο, καθώς η ζωή μας εξαρτάται από αυτό και γιατί όχι ο καρπός είναι παράδεισος, αλλά σε περίσσεια μπορεί να μην είναι τόσο καλός. Οι ειδικοί εξηγούν ότι τα μάνγκο είναι πλούσια σε ζάχαρη και η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες και αυξημένη παραγωγή σμήγματος. Το σμήγμα είναι μια λιπαρή ουσία που μπορεί να φράξει τους πόρους σας και να οδηγήσει σε εξάρσεις ακμής. Επομένως, ο περιορισμός της κατανάλωσης φρούτων με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, όπως το μάνγκο, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή εξάρσεων ακμής, ειδικά αν έχετε δέρμα με τάση για ακμή.

2. Πρόχειρα τρόφιμα και τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη

Τα σνακ με ζάχαρη, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να προκαλέσουν ταχεία αύξηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και να προκαλέσουν ακμή. Αυτό, με τη σειρά του, αυξάνει την παραγωγή του αυξητικού παράγοντα 1 που μοιάζει με ινσουλίνη (IGF-1) στο σώμα, ο οποίος έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο και ορισμένων τύπων καρκίνου. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, μια δίαιτα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη μπορεί να μειώσει την ποσότητα της ακμής που έχετε. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη περιλαμβάνουν τα περισσότερα φρέσκα λαχανικά, μερικά φρέσκα φρούτα, φασόλια και βρώμη κομμένη σε χάλυβα.

3. Σοκολάτες και γαλακτοκομικά

Το γάλα, ειδικά το αποβουτυρωμένο ή με χαμηλά λιπαρά, μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα ακμής καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Ακόμη και η υπερβολική πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να γίνει αιτία των προβλημάτων ακμής σας. Ομοίως, μελέτες δείχνουν επίσης ότι όσο περισσότερη κατανάλωση σοκολάτας, τόσο περισσότερα προβλήματα ακμής λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη και της ορμονικής ανισορροπίας. Ειδικοί προτείνουν ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε τις σοκολάτες και τα γαλακτοκομικά προϊόντα για να αποτρέψετε τα ξεσπάσματα ακμής .

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πιάσετε αυτή τη φέτα μάνγκο ή τη σακούλα πατατάκια, θυμηθείτε να κάνετε μια προσεκτική επιλογή για την υγεία του δέρματός σας.