Greek English French German Italian
Pin It

Tips για τη μαγειρική και το σπίτι

Όσο έμπειροι κι αν είστε στη μαγειρική, κάποια στιγμή μπορεί να έχετε ένα ατύχημα και να πέσει στο φαγητό παραπάνω αλάτι απ’ ότι θα έπρεπε με κίνδυνο να καταστρέψει όλη του τη γεύση.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε…

Αν το αλάτι έπεσε την ώρα που μαγειρεύετε και το φαγητό δεν είναι ακόμη έτοιμο, δοκιμάστε να ρίξετε μέσα στην κατσαρόλα μια πατάτα. Αφού την ξεφλουδίσετε, ρίξτε την ολόκληρη μέσα στο φαγητό, όσο αυτό μαγειρεύεται. Μόλις κλείσετε το μάτι της κουζίνας, βγάλτε την. Το άμυλο που περιέχει η πατάτα απορροφά με έναν… μαγικό τρόπο το περιττό αλάτι.

Αν το φαγητό σας είναι ήδη έτοιμο και μαγειρεμένο, ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ξερό ψωμί και αφήστε τη μέσα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα, όταν περάσει το δεκάλεπτο βγάλετε την, προσθέστε λίγο νερό και ανακατέψτε. Θα διαπιστώσετε ότι η γεύση του είναι σαν να μην έπεσε ποτέ περισσότερο αλάτι.

 

Συμβουλές για να πλένετε πιο γρήγορα τα πιάτα

Μην τοποθετείτε τα βρώμικα πιάτα το ένα πάνω στο άλλο

Αυτή η τακτική θα βοηθήσει ιδιαιτέρως στο καθάρισμα. Γενικότερα προτιμάτε να ρίχνετε νερό στα πιάτα για να φύγουν τα υπολείμματα και στη συνέχεια τοποθετήστε τα στον νεροχύτη.

Μουλιάστε τα πιάτα

Αρχικά αφαιρέστε τα υπολείμματα τροφών και τοποθετήστε τα στο νεροχύτη. Όσο πιο άμεσα τα πλύνετε, τόσο το καλύτερο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ζεστό νερό και σαπούνι. Στην πραγματικότητα το μούλιασμα των πιάτων είναι σαν να τα βάζετε στο πλυντήριο.

Κρύο νερό και… σόδα!

Αν θέλετε να αφαιρέσετε γαλακτοκομικά ή βούτυρο χρησιμοποιήστε κρύο νερό! Αν τώρα, θέλετε μία μικρή βοήθεια με τα λίπη, η μαγειρική σόδα θα σας «λύσει» τα χέρια. Βάλτε μία στρώση και λίγο νερό στο σκεύος που θέλετε να πλύνετε και τοποθετήστε το λίγο στο μάτι για να ζεσταθεί. Θα καθαρίσει σε δευτερόλεπτα!

Pin It

Cook name small