Παρασκήνιο

Παρασκήνιο:ΕΟΠΥΥ: Επιλεκτική αποζημίωση εξετάσεων βιοδεικτών;

Παρασκήνιο:ΕΟΠΥΥ: Επιλεκτική αποζημίωση εξετάσεων βιοδεικτών;

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάθετε από το παρασκήνιο του www.healthweb.gr ότι τα περίεργα στον ΕΟΠΥΥ συνεχίζονται και αυτήν την φορά στην αποζημίωση εξετάσεων ογκολογικών βιοδεικτών. Ενώ βρίσκονται στο ίδιο ΦΕΚ στις 13/9/18 δύο γενετικά τεστ για έλεγχο γονιδιακής μετάλλαξης , οι εξετάσεις Oncotype και  BRCA1,2 – διαβάστε το ΦΕΚ εδώ .

Τελικά ο ΕΟΠΥΥ αποφασίζει ( διαβάστε εδώ ) στις 21/12/19 σχετικά και αποζημιώνει μόνο την εξέταση Oncotype και αφήνει εκτός την  εξέταση ογκολογικών βιοδεικτών για τον έλεγχο τυχόν μεταλλάξεων των γονιδίων BRCA 1 και BRCA 2. Αξίζει να σημειώσουμε ότι προβλέπεται (clawback), σε περίπτωση που το κόστος από τη διενέργεια της εν λόγω εξέτασης ξεπεράσει τον κλειστό προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.

Είναι απορίας άξιον , με τι κριτήρια  επιλέγει ο ΕΟΠΥΥ να αποζημιώνει την  μία εξέταση, από τις δύο που  προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση και τις έχει  εγκρίνει ο υπουργός και μάλιστα την ίδια ημερομηνία ;

Αναμένουμε απάντηση από τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τον κ. Γεωργακόπουλο .

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Οι στρατηγικοί στόχοι και το όραμα του Υπουργείου Υγείας για 2021-2023

Απόρριψη ένταξης φαρμάκου στον Κατάλογο Αποζημιούμενων Φαρμάκων

ΙΦΕΤ ιατρικός εξοπλισμός: Πραγματοποιεί γρήγορες προμήθειες αλλά όχι νόμιμες και όχι φθηνές

Η Eυρωπαϊκή Eπιτροπή έχει δημιουργήσει στο πλαίσιο του μηχανισμού rescEU , ένα στρατηγικό απόθεμα ιατρικού εξοπλισμού για παράδειγμα αναπνευστήρων και προστατευτικών μασκών, ώστε να βοηθήσει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της πανδημίας της COVID 19.

Νέα σύνθεση της επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας

Προστέθηκε ένα ακόμα μέλος  ο κ. Βασίλειος Μποζίκας, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης  Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Διέρρευσε η μυστική τοποθεσία των ψυγείων για τα εμβόλια με ευθύνη των συνεργατών του Κικίλια  

Η μυστική τοποθεσία όπου φυλάγονται τα ψυγεία για τα εμβόλια CoViD-19, διέρρευσε με ευθύνη των συνεργατών του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια στο Γραφείο Τύπου καθώς πήραν πάνω από 20 άτομα και τα πήγαν εκδρομή να δουν τα ψυγεία ,χωρίς καμία γραπτή δέσμευση να κρατήσουν το απόρρητο .

Διαβλητούς καθιστά τους διαγωνισμούς το κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Διαβλητούς καθιστούν τους διαγωνισμούς οι διατάξεις στο κατεπείγον νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται σήμερα στην Βουλή ‘’ Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κωρονοϊού COVID-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: Συγκρότηση τριμελούς επιτροπής επιλογής προσωπικού

Συγκροτήθηκε επιτροπή και ορίστηκαν τα μέλη για την επιλογή προσωπικού στελέχωσης, μέσω αποσπάσεων της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού και Συμπεριφορικών Αναλύσεων της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).