Παρασκήνιο

Παρασκήνιο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.Τι απαντά ο Γεωργακόπουλος

Παρασκήνιο: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.Τι απαντά ο Γεωργακόπουλος

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Μάθετε από το παρασκήνιο του www.healthweb.gr ,ότι παραιτήθηκε ο πρόεδρος της επιτροπής διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών -ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ Δημήτριος Γεωργακέλος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά, (πρόεδρος και της προηγούμενης επιτροπής διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ ) αλλά και ο αναπληρωτής ιατρός  κ. Πέτρος Σφηκάκης, Καθηγητής  Παθολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του www.healthweb.gr .

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του www.healthweb.gr ,  ο λόγος που ο πρόεδρος και ο αναπληρωτής της εν λόγω επιτροπής παραιτήθηκαν είναι η έντονη διαφωνία που είχαν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ,  όπου καθήκοντα προέδρου είχε αναλάβει ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού κ. Παναγιώτης Γεωργακόπουλος , για το θέμα του Ιατροτεχνολογικού  εξοπλισμού  όπου   ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού θέλει να εξισωθούν τα παλιά  μηχανήματα με τα νέας τεχνολογίας με την επιβολή κοινού πλαφόν στον αριθμό των εξετάσεων. Αυτό σημαίνει ότι  οι ασθενείς θα λαμβάνουν   φθηνότερες αλλά μικρότερης αξιοπιστίας διαγνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Μετά από 4 μήνες ανακοινώθηκε, επιτέλους, η ορθή επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Τιμωρεί , τους τελευταίας τεχνολογίας μαγνητικούς και αξονικούς τομογράφους,  η εν λόγω απόφαση του  υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ,  αφού βάζει το ίδιο, ισοπεδωτικό πλαφόν  στον αριθμό των εξετάσεων που μπορούν να γίνονται ανεξάρτητα από τις διαφορετικές δυνατότητες κάθε μηχανήματος. Εξισώνει απεικονιστικό εξοπλισμό άνω της δεκαετίας με εξοπλισμό των τελευταίων δυο χρόνων (γεγονός που θα προκαλέσει αναταράξεις στον χώρο των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων) και δημιουργεί έναν νέο «κόφτη» για τους ασφαλισμένους, που θα αποζημιώνονται την εξέταση της μαγνητικής ή της αξονικής από τον ΕΟΠΥΥ όταν αυτή γίνεται εντός του επιτρεπτού ορίου.

Διαφωνούν και τα τα μέλη του Δ.Σ.

Να σημειώσουμε ότι και  τα μέλη του Δ.Σ.  εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το σύστημα που διαμορφώνεται.  Οπότε μετά από αυτή την έντονη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ακολουθήσαν οι παραπάνω παραιτήσεις και υπάρχουν πληροφορίες ότι θα ακολουθήσουν και άλλες …

Απάντηση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Παναγιώτη Γεωργακόπουλου

Η απάντηση του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ ,για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή της επιτροπής διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών -ιατροτεχνολογικών Προϊόντων του ΕΟΠΥΥ , είναι ότι  ‘’ Υπάρχει και αντιπρόεδρος της επιτροπής που μπορεί να κινήσει την διαδικασία . Εάν παραιτηθούν όλοι , θα προχωρήσει  ο ΕΟΠΥΥ σε δημιουργία νέας επιτροπής διαπραγμάτευσης  ‘’

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Μήπως έρχεται και δεύτερη μείωση στις αποζημιώσεις παρόχων υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ;

Πάνω από 150 διοικητές διορίστηκαν παράνομα στα νοσοκομεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα