Παρασκήνιο

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων υπονομεύουν την εξέλιξη του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ

Η αξιολόγηση για τους διοικητές και υποδιοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων καθυστερεί και κυκλοφορούν πολλά σχόλια για την εξέλιξη τους. Όλα είναι αρνητικά αφού φροντίζουν γι’ αυτό οι νυν διοικητές διαδίδοντας σκόπιμα ότι ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι δεν θα γίνει , αν γίνει είναι εξασφαλισμένη η θέση τους κι άλλα τέτοια καλά .

Το καλύτερο είναι ότι επειδή φοβούνται ότι δεν θα καταφέρουν να περάσουν  τις εξετάσεις (sic) και θα ρεζιλευτούν διαδίδουν ότι το τεστ αξιολόγησης δεν έχει καμία αξία γιατί γι’ αυτούς μιλάει το έργο τους! Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο αλαζονείας αφού το έργο των περισσότερων μιλάει , αρνητικά όμως.

Διορίστηκαν παράνομα αφού δεν ίσχυσε  γι’ αυτούς ο νόμος  ν . 4735/2020 , παρατάθηκε η θητεία τους ( παράνομα πάλι με πρόσχημα την αξιοκρατική πρόσληψη.) , πολλαπλασίασαν  στη θητεία τους τα ληξιπρόθεσμα, εκτόξευσαν τις δαπάνες των  νοσοκομείων  κατά 100% και δημιούργησαν μία λίστα με 102.000 ασθενείς που περιμένουν έως και τέσσερα χρόνια για να χειρουργηθούν. Αυτό είναι το έργο πολλών εξ’ αυτών και έχει καταχωρηθεί στα κατάστιχα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και της συνείδησης των ασθενών .

Να θυμίσουμε για μία ακόμη φορά ο νόμος για την αντικειμενική και διάφανη πρόσληψη διοικητών  νοσοκομείων υπήρχε και τον ψήφισε η παρούσα κυβέρνηση. Είναι ένα κακό προηγούμενο που δίνει τη δυνατότητα σ’ όσους  έχουν το θράσος, να υφαίνουν σενάρια για να μην ξανά εφαρμοσθεί ο νόμος ώστε να παραμείνουν για να μας χρεώνουν και να μας ταλαιπωρούν.

  • Εμείς πάντως  πιστεύουμε ότι Υπουργός Υγείας θα διαψεύσει θετικά όλους αυτούς που με τα υπόγεια σχόλια τους υπονομεύουν το ήδη δύσκολο έργο του .

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων: Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Αληθεύει ότι προϋπολογισμοί είναι χαμηλότεροι των πραγματικών δαπανών στα νοσοκομεία στο τέλος του 2023;

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Διοικητές νοσοκομείων: Μοριοδοτούνται προκλητικά τα πτυχία κατωτέρων σχολών από των πανεπιστημιακών

Δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοικητές

Ξεκινούν οι αιτήσεις στο ΑΣΕΠ για διοικητές και υποδιοικητές

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Νοσοκομεία – Διοικήσεις: Τα φροντιστήρια των υποψηφίων και τα παιδιά του κομματικού σωλήνα

Σε φροντιστήρια ‘’τρέχουν’’ κάποιοι υποψήφιοι διοικητές νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών  ώστε  να ανταπεξέλθουν στις γραπτές  εξετάσεις του ΑΣΕΠ και να περάσουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας .  

Ιατροί σε ρόλο συμβούλων φαρμακευτικών και ιατρικών επιχειρήσεων

Στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου υγείας,  οι γιατροί του ΕΣΥ ,  εκτός από τη δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικό ιατρείο , τους δίνεται και η δυνατότητα να παρέχουν συμβουλές ως εμπειρογνώμονες ή τεχνικοί σύμβουλοι σε φαρμακευτικές  εταιρείες και εταιρείες ιατροτεχνολογικων προϊόντων

ΙΦΕΤ: Τα σκάνδαλα, το clawback και η προκήρυξη για την πρόσληψη Διευθ. Συμβούλου και Προέδρου

Ο Υπουργός Υγείας, δικαίως  αποφάσισε ν’ ασχοληθεί με το ΙΦΕΤ και την διακίνηση φαρμάκων μέσω αυτού. Τα τελευταία χρόνια το ΙΦΕΤ βρίσκεται στη δίνη σκανδάλων, καταγγελιών και υποθέσεων που έχουν σταλεί στην δικαιοσύνη και τα οποία τον έχουν ζημιώσει.

Εννιά χρόνια και δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή το Αpplication του ΕΟΦ για την υποβολή ανεπιθύμητων ενεργειών φαρμάκων

Συνεχίζει να υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην συλλογή πληροφοριών σχετικά με τις ανεπιθύμητες ενέργειες των φαρμάκων μέσα από την Κίτρινη Κάρτα .

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]