Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Editorial

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων:Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Διαγωνισμός για διοικητές ΥΠΕ και Νοσοκομείων:Στοίχημα αλά ΟΠΑΠ ή πραγματικές διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο αριθμός των υποψηφίων διοικητών – υποδιοικητών ΥΠΕ και νοσοκομείων δεν ήταν τόσο μεγάλος όσο αναμενόταν.Τα « ειδικά» πτυχία που απαιτούσε η πρόσκληση ενδιαφέροντος και η « ειδική» προϋπηρεσία απέτρεψε πάρα πολλούς να δηλώσουν αφού τα εξέλαβαν ως σημάδια για συγκεκριμένους υποψήφιους που θα επανατοποθετηθούν νόμιμα αυτή τη φορά.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές όσοι τοποθετήθηκαν χωρίς την διαδικασία που προέβλεπε ο ν . 4735/2020 δεν θα έπρεπε να λάβουν την μοριοδότηση για την συνάφεια της θέσης. Παρ’ όλα αυτά χειρουργικά μόνο αυτοί θα λάβουν τα υψηλά μόρια της συνάφειας .

Το ΑΣΕΠ δεν περιόρισε τα προσόντα αυτών των διοικητών όπως επιβαλλόταν αφού παρακάμφθηκε το ίδιο όπως προβλεπόταν .

Ακόμα όμως κάποιοι και με αυτές τις διαδικασίες και τα  ‘’ προσόντα’’  δεν μπορούν να συμμετέχουν!! Και όλοι πλέον στοιχηματίζουν εάν θα γίνουν χωρίς να έχουν τα τυπικά προσόντα ή τα βρήκαν τη  τελευταία στιγμή όπως ακούγεται!!

  • Τι είναι τα μεταπτυχιακά ; Σαν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής ή τα παραγγέλνεις από κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα και στα παραδίδει με ντελίβερι;

Τα στοιχήματα συνεχίζονται και με αυτούς που θα επιλεγούν γιατί είναι ωραία και χρήσιμα. Τελικά αυτή η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τους διοικητές ΥΠΕ και νοσοκομείων πιο πολύ πηγαίνει προς το στοίχημα του ΟΠΑΠ πάρα προς διαγωνισμό με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι το ΑΣΕΠ ακούει, βλέπει και διαβάζει και θα πράξει αυτή τη φορά αυτό που οφείλει. Δεν θα στείλει τ’ αποτελέσματα στον αρμόδιο υπουργό και θα νίψει τα χείρας του αφού δεν επιτρέπονται οι ενστάσεις στα γραπτά.

Είδωμεν!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Αποκλεισμός των  ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Διοικητές νοσοκομείων: Μοριοδοτούνται προκλητικά τα πτυχία κατωτέρων σχολών από των πανεπιστημιακών

Ο Μάκης Βορίδης στο healthweb: Θα θεσπιστεί νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στην επόμενη θητεία

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοικητές

Οι μηδενικοί διαγωνισμοί της ΕΚΑΠΥ και οι απευθείας αναθέσεις των νοσοκομείων

Νοσοκομεία : Αυξήθηκαν 33,6% τα ληξιπρόθεσμα σε δύο μήνες. Οδεύουν προς χρεοκοπία ;  

Νέος νόμος για τις προμήθειες, διορισμοί στην Υγεία και παλαιές τακτικές.Της Νικολέτας Ντάμπου

Δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Μέσω ΑΣΕΠ η επιλογή των διοικητών στα νοσοκομεία

Πότε περιμένουμε την προκήρυξη των Διοικητών στο ΕΣΥ;

Τι αλλάζει με τους νέους διοικητές του ΕΣΥ;

Το σκάνδαλο στο ΜΕΤΑΞΑ,οι ευθύνες του ΟΔΙΠΥ & οι παράνομοι διοικητές νοσοκομείων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Αυξήσεις  σοκ σε 461 φάρμακα

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις σε 461 φαρμακευτικά σκευάσματα οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα φθηνά φάρμακα αλλά και ακριβά που η λιανική του τιμή θα φτάσει τα 1276,56 ευρώ ! Συνολικά τα φαρμακευτικά σκευάσματα που αυξάνονται οι λιανικές τους τιμές είναι 126 , ενώ οι αυξήσεις θα φτάσουν έως και  457,4 %.

Έρχονται αυξήσεις των τιμών φαρμάκων: Πώς κάποια σκευάσματα είχαν χαμηλότερη τιμή από το μέσο όρο των 2 χαμηλότερων τιμών;

Εντός των προσεχών ημερών θα ανακοινωθούν οι αυξήσεις των τιμών των φαρμάκων οι οποίες είχαν δρομολογηθεί από τον Ιανουάριο του 2024

Επιβάρυνση με επιπλέον rebate 3% σε ακριβά φάρμακα

Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ακριβά φάρμακα θα επιβαρυνθούν με επιπλέον rebate 3% , όπως αναγράφεται στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στις 13 Ιουνίου 2024, στο ΦΕΚ 3413Β .

Το Συμβούλιο της ΕΕ εγκρίνει νέους κανόνες για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης

Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στη βελτίωση της ασφάλειας και της ποιότητας του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στην υγειονομική περίθαλψη και στη διευκόλυνση της διασυνοριακής κυκλοφορίας αυτών των ουσιών στην ΕΕ.

Ιστορική εξέλιξη: Επετεύχθη συμφωνία της Παγκ. Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας

Επετεύχθη συμφωνία της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας για ευρεία, αποφασιστική δέσμη τροπολογιών για τη βελτίωση των Διεθνών Κανονισμών Υγείας.

Έρχονται τα QALY’s στην Ελλάδα; Νέες μέθοδοι ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Με το ν. 5107-2024 ψηφίστηκε  ο δείκτης εξομάλυνσης προκειμένου να  μειωθούν οι δαπάνες υγείας μέσω της θεσμοθέτησης σύγχρονων μορφών ελέγχου της αιτούμενης προς αποζημίωση δαπάνης υγείας. Με το νέο σύστημα εισάγεται δείκτης εξομάλυνσης, η υπέρβαση του οποίου ανά περιφερειακή ενότητα και κατηγορία διαγνωστικής εξέτασης/ιατρικής υπηρεσίας οδηγεί σε μη αποζημίωση της καθ’ υπέρβαση αιτηθείσας δαπάνης.

Ελλείψεις φαρμάκων και Ψηφιακή αποτύπωση όλης της εφοδιαστικής αλυσίδας

Από το Σεπτέμβριο του 2023 το Υπουργείο Υγείας είχε εξαγγείλει  τη δημιουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων(Η.Σ.Πα.Δι.Φ.) το οποίο  θα αποτύπωνε ψηφιακά όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, που ξεκινά από τις φαρμακευτικές εταιρείες, συνεχίζεται στις φαρμακαποθήκες και καταλήγει στα χέρια του ασθενή μέσω των φαρμακείων της γειτονιάς.

Close Icon