Παρασκήνιο

Αποκλεισμός των ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Αποκλεισμός των ικανών διοικητών για ΥΠΕ και νοσοκομεία

Το healthweb.gr είχε επισημάνει πολύ πριν ψηφιστεί ο νόμος για τις διοικήσεις των δημόσιων οργανισμών και νοσοκομείων ότι δεν θα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες που απαιτούνται για να μην επιλέγουν και επανατοποθετηθούν όλοι όσοι κακοδιοίκησαν τους οργανισμούς και τα νοσοκομεία.

Όπως επίσης ότι θα έπρεπε όσοι διοικητές είχαν τοποθετηθεί παράνομα χωρίς την διαδικασία που προέβλεπε ο ν. 4735/2020, άρθρο 2 να μην μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το παράνομο χρονικό διάστημα για να λάβουν τα μόρια της διοικήσεως σε παρεμφερείς τομείς. Και τι ψηφίστηκε και καλούνται να είναι υποψήφιοι  οι διοικητές νοσοκομείων;

Ότι όσοι παράνομα διορίστηκαν θα λάβουν το μέγιστο δυνατό αριθμό μορίων και θα αποκλείσουν οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο αφού δεν θα έχει διοικήσει νοσοκομείο,  μη όντας άτομο του στενού κομματικού σωλήνα! Όσοι έχουν μόνο ικανότητες αλλά δεν είναι κομματικοί  δεν μπορούν να επιλεγούν πλέον αφού δεν θα λάβουν αυτά τα μόρια της διοικήσεως ούτε την συνάφεια με αυτές . Δεν υπάρχει καμία άλλη χώρα στον πλανήτη που με παρόμοια μεθόδευση αποκλείει  άξιους  και ικανούς  διοικητές – managers και τοποθετεί ηλικιωμένους- κομματικούς και κατώτερων προσόντων από τη διοίκηση νοσοκομείων .

Όταν θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των νέων διοικήσεων θα αποδειχθεί ότι ήταν καθαρά κομματικά στελέχη με γνώσεις βιολόγων, οπτικoμέτρων, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, ακτινοφυσικών, φυσικοθεραπευτών, εργοθεραπευτών, αγροτικής διοίκησης και οι όποιοι είχαν διοριστεί παράνομα τα προηγούμενα χρόνια.

  • Αλήθεια το ΑΣΕΠ που αγνοήθηκε στις προηγούμενες τοποθετήσεις διοικητών των νοσοκομείων πως εξέδωσε αυτές τις προσκλήσεις για τους διοικητές ΎΠΕ και νοσοκομείων ;
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Διοικητές νοσοκομείων: Μοριοδοτούνται προκλητικά τα πτυχία κατωτέρων σχολών από των πανεπιστημιακών

Μαύρη γάτα- άσπρη γάτα και τα κριτήρια διοικητών των νοσοκομείων

Δημοσιεύθηκε και η προκήρυξη για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Προκλητική η πρόσκληση ενδιαφέροντος για διοικητές

Προκήρυξη με το νέο νόμο επιλογής διοικήσεων - Οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών

Μ.Θεμιστοκλέους -healthweb: Το management του ΕΣΥ θα βρίσκεται υπό την εποπτεία νέου φορέα το 2024

Υπουργείο Υγείας - Ζητά εκκαθάριση στις λίστες χειρουργείων των νοσοκομείων του ΕΣΥ μέχρι το τέλος του μήνα

Νομιμοποιούνται οι διοικητές νοσοκομείων με το ν/σ για την επιλογή διοικήσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

ΙΦΕΤ: Έφυγε ο φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και ήρθε ο φαρμακοποιός, με ιδιωτικό φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια

Τελικά μερικά πράγματα στην Ελλάδα δεν αλλάζουν, στο ΙΦΕΤ έφυγε ένας φαρμακαποθηκάριος σύμβουλος και πήγε ένας φαρμακοποιός ως σύμβουλος,  ο οποίος διατηρεί και το ιδιωτικό  φαρμακείο στα Δυτικά Προάστια.

Πωλήσεις των φαρμάκων: Ο ΕΟΦ διόρθωσε το λάθος μετά το δημοσίευμα του healthweb

Ο ΕΟΦ μετά το δημοσίευμα του healthweb το οποίο ανέδειξε ότι τα στοιχεία για τις πωλήσεις των φαρμάκων που ανακοινώθηκαν είναι λάθος , διόρθωσε το σφάλμα , όπως η διοίκηση μας επιβεβαίωσε  και παραδέχθηκε  ότι η παρέμβαση μας τους βοήθησε να το εντοπίσουν . Τελικά οι πωλήσεις φαρμάκων αυξήθηκαν κατά 17,66 % για το 2020 […]

Τα εμβόλια και φάρμακα για COVID στην αρμοδιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα παίρνει όλα πάνω του με την υπουργική απόφαση για τον ορισμό αποφαινόμενου οργάνου για τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων ή λοιπών φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID 19.

Πότε θα λειτουργήσει η λίστα αναμονής χειρουργείων ;

Πριν ένα χρόνο το healthweb.gr είχε προτείνει στο υπουργείο υγείας να ελέγξει τηλεφωνικά τις λίστες των χειρουργείων για το πρόβλημα που είχε προκύψει με τα 2925 παιδιά που δεν μπορούσαν να χειρουργηθούν λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. Αποδείχτηκε ότι τελικά αντί για 2925 παιδάκια ήταν λιγότερα από 1500.

Ολόκληρο το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων πληρώνουν οι ασθενείς και όχι μόνο την συμμετοχή

Ο υπουργός υγείας ,την άνοιξη, περιόρισε  τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων όπως προβλεπόταν από τις εισηγήσεις ειδικών και τα ιατρικά πρωτόκολλα.  Αν είναι σωστό και αποτελεσματικό θα φανεί στην πράξη.

Ο Χρυσοχοΐδης θα είναι το όργανο για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα ασκεί ο ίδιος την αρμοδιότητα της τελικής υπογραφής για δημόσιες συμβάσεις προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων και άλλων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου COVID- 19.