Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Βλεννομυκητίαση Ινδία: Βασικά ευρήματα μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με τη μόλυνση

Βλεννομυκητίαση Ινδία: Βασικά ευρήματα μεταξύ νοσηλευόμενων ασθενών με τη μόλυνση

"Η μελέτη ενισχύει την κατανόησή μας για τη νόσο, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να επιστήσει μεγαλύτερη προσοχή στην πολιτική στο πρόβλημα και να αναπτύξει αποτελεσματικές στρατηγικές δημόσιας υγείας. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τους κλινικούς ιατρούς στην επινόηση τυπικών πρωτοκόλλων και στρατηγικών θεραπείας και στον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου για θνησιμότητα», είπε ο Δρ Rizwan Suliankatchi Abdulkader.

Βλεννομυκητίαση Ινδία: Η βλεννομυκητίαση είναι μια σχετικά σπάνια αλλά σοβαρή μυκητιασική λοίμωξη που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο για την κακή πρόγνωσή της και την υψηλή θνησιμότητα. Λόγω της πανδημίας COVID-19, η επίπτωση της βλεννομυκητίασης έφτασε σε υψηλά επίπεδα κατά την περίοδο 2021–2022 στην Ινδία. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Mycology και με επικεφαλής τον Δρ. Rizwan Suliankatchi Abdulkader (Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας) (Indian Council of Medical Research) δημιούργησε μια πολυκεντρική αμφισκοπική ομάδα ασθενών που νοσηλεύτηκαν με βλεννομυκητίαση σε όλη την Ινδία και ανέφεραν το αρχικό τους προφίλ, τα κλινικά χαρακτηριστικά και τα αποτελέσματά τους κατά την έξοδο.

Η βλεννομυκητίαση διαγνώστηκε με βάση μυκητολογική επιβεβαίωση σε άμεση μικροσκόπηση (λευκή χρώση ΚΟΗ/Calcofluor), καλλιέργεια, ιστοπαθολογία ή υποστηρικτικά στοιχεία από ενδοσκόπηση ή απεικόνιση. Μετά από συναίνεση (NIE/IHEC/202107-02), οι εκπαιδευμένοι συλλέκτες δεδομένων χρησιμοποίησαν ιατρικά αρχεία και τηλεφωνικές συνεντεύξεις για να συλλέξουν δεδομένα σε ένα προ-δοκιμασμένο δομημένο ερωτηματολόγιο. Στην αρχή, στρατολόγησαν 686 ασθενείς από 26 νοσοκομεία της μελέτης, εκ των οποίων το 72,3% ήταν άνδρες, το 78% είχε προηγούμενο ιστορικό διαβήτη, το 53,2% είχε ιστορικό θεραπείας με κορτικοστεροειδή και το 80% σχετίστηκε με COVID-19. Ο πόνος, το μούδιασμα ή το πρήξιμο του προσώπου ήταν τα πιο κοινά συμπτώματα (73,3%). Η λιποσωμική αμφοτερικίνη Β ήταν το πιο κοινό σκεύασμα φαρμάκου που χρησιμοποιήθηκε (67,1%) και η ενδοσκοπική χειρουργική των κόλπων ήταν η πιο κοινή χειρουργική επέμβαση (73,6%). Κατά το εξιτήριο, η νόσος ήταν σταθερή στο 43,3%, σε ύφεση για το 29,9%, αλλά το 9,6% πέθανε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας. Μεταξύ των επιζώντων, οι κοινώς αναφερόμενες αναπηρίες περιελάμβαναν παραμόρφωση του προσώπου (18,4%) και δυσκολίες στη μάσηση/κατάποση (17,8%).

Αν και ο κίνδυνος θνησιμότητας ήταν μόνο 1 στους 10, η αναπηρία λόγω της νόσου ήταν πολύ υψηλή. “Η μελέτη ενισχύει την κατανόησή μας για τη νόσο, η οποία θα μπορούσε να εφαρμοστεί για να επιστήσει μεγαλύτερη προσοχή στην πολιτική στο πρόβλημα και να αναπτύξει αποτελεσματικές στρατηγικές δημόσιας υγείας. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας θα μπορούσαν να καθοδηγήσουν τους κλινικούς ιατρούς στην επινόηση τυπικών πρωτοκόλλων και στρατηγικών θεραπείας και στον εντοπισμό παραγόντων κινδύνου για θνησιμότητα», είπε ο Δρ Rizwan Suliankatchi Abdulkader.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Γιατί είμαστε πιο επιρρεπείς σε μυκητιάσεις κατά τις υγρές περιόδους;

Μελέτη αποκαλύπτει τεράστια έκταση της μυκητιασικής νόσου στην Ινδία

Οι μυκητιάσεις σκοτώνουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως

Κορωνοιός : Ενισχύει την εξάπλωση ανθεκτικών στα φάρμακα υπερμυκητών

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Τι είναι η υπερκαλιαιμία και πώς αντιμετωπίζεται

Υπερκαλιαιμά: Οι πιο κοινές αιτίες υπερκαλιαιμίας περιλαμβάνουν νεφρική νόσο, υπερβολική πρόσληψη καλίου και αφυδάτωση. Άλλες αιτίες μπορεί να περιλαμβάνουν ανεπάρκεια των επινεφριδίων, λοιμώξεις ή βλάβη των ιστών.

Πώς να φτιάξετε λιθρίνι και να τους εντυπωσιάσετε όλους;

Λιθρίνι φαγητό: Το λιθρίνι είναι ένα ευέλικτο και νόστιμο ψάρι που μπορεί να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας διάφορες μεθόδους μαγειρέματος, καθεμία από τις οποίες αναδεικνύει τις μοναδικές του γεύσεις και υφές.

Σύνδρομο Lemierre: Συμπτώματα, αιτίες, διάγνωση, θεραπεία 

Σύνδρομο Lemierre: Η πρόγνωση είναι γενικά καλή με έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Ωστόσο, η κατάσταση μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία ή εάν εμφανιστούν επιπλοκές όπως σηπτικό σοκ ή αναπνευστική ανεπάρκεια

Πώς να φτιάξετε τον τέλειο ξιφία;

Μαγειρεύοντας ξιφία: Το μαγείρεμα του τέλειου ξιφία απαιτεί προσοχή στη λεπτομέρεια και μερικές βασικές τεχνικές για να διασφαλιστεί ότι παραμένει υγρό και γευστικό.

Νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει να δοθεί προτεραιότητα σε βρέφη υψηλού κινδύνου για ανοσοποίηση RSV 

RSV: Ένα νέο εργαλείο που αναπτύχθηκε από ερευνητές μπορεί να βοηθήσει τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να αξιολογήσουν καλύτερα τον κίνδυνο σοβαρής μόλυνσης από RSV σε μεμονωμένα βρέφη, επιτρέποντας στοχευμένες στρατηγικές ανοσοποίησης.

Close Icon