Επιστημονικά Νέα

Βλεννομυκητίαση Μούχλα: Οι ασθενείς με COVID-19 της Ινδίας διατρέχουν κίνδυνο δυνητικά θανατηφόρων μυκητισιακών λοιμώξεων

Βλεννομυκητίαση Μούχλα: Οι ασθενείς με COVID-19 της Ινδίας διατρέχουν κίνδυνο δυνητικά θανατηφόρων μυκητισιακών λοιμώξεων

Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης. Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair.

Βλεννομυκητίαση Μούχλα: Με τους θανάτους του κορωνοϊού στην Ινδία να ξεπερνούν ξανά τους 4.000 την Κυριακή, οι γιατροί ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον αυξανόμενο αριθμό δυνητικά θανατηφόρων μυκητισιακών λοιμώξεων που προσβάλλουν είτε άτομα που πάσχουν από Covid-19 είτε εκείνους που έχουν πρόσφατα αναρρώσει από την ασθένεια. Ονομάζεται επίσης «μαύρος μύκητας» – η ασθένεια γίνεται απειλή για την ανάκαμψη και ανάκτηση ασθενών Covid-19. Ονομάζεται βλεννομυκητίαση, αυτή η συχνά θανατηφόρα λοίμωξη προκαλείται από έκθεση σε μούχλα βλεννογόνου που βρίσκεται συνήθως στο έδαφος, τα φυτά, την κοπριά και τα αποσυντιθέμενα φρούτα και λαχανικά, σύμφωνα με το BBC.

Ο Δρ Akshay Nair, χειρουργός οφθαλμών με έδρα τη Βομβάη, μίλησε με το BBC. Είπε ότι η μούχλα «είναι πανταχού παρούσα και βρίσκεται στο έδαφος και στον αέρα, ακόμα και στη μύτη και τη βλέννα των υγιών ανθρώπων». Προσβάλλει τους κόλπους, τον εγκέφαλο και τους πνεύμονες και μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή σε διαβητικά ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα άτομα, όπως ασθενείς με καρκίνο ή άτομα με HIV / AIDS, πρόσθεσε. Ο Δρ Nair, μαζί με πολλούς από τους συναδέλφους του, πιστεύει ότι η βλεννομυκητίαση, η οποία έχει συνολικό ποσοστό θνησιμότητας 50%, μπορεί να προκληθεί από τη χρήση στεροειδών, μια σωτήρια θεραπεία για σοβαρούς και κρίσιμους ασθενείς Covid -19.

Τα στεροειδή είναι εξαιρετικά χρήσιμα για τη μείωση της φλεγμονής στους πνεύμονες των ασθενών με COVID, αλλά υπάρχουν παρενέργειες που πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Τα στεροειδή μειώνουν επίσης την ανοσία και αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τόσο σε διαβητικούς όσο και σε μη διαβητικούς ασθενείς Covid-19. Πιστεύεται ότι αυτή η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει αυτές τις περιπτώσεις βλεννομυκητίασης.

«Ο διαβήτης μειώνει την ανοσολογική άμυνα του σώματος, ο κορωνοϊός την επιδεινώνει και, στη συνέχεια, τα στεροειδή που βοηθούν στην καταπολέμηση της Covid-19 ενεργούν σαν να προστίθενται καύσιμα στη φωτιά», λέει ο Δρ Nair. Οι New York Times αναφέρουν ότι στη δυτική πολιτεία της Μαχαράστρα, η οποία περιλαμβάνει τον εμπορικό κόμβο της Βομβάης, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι περίπου 200 ασθενείς που είχαν αναρρώσει από την Covid υποβάλλονταν σε θεραπεία για βλεννομυκητίαση και ότι οκτώ είχαν πεθάνει. Στο Γκουτζαράτ, μια δυτική πολιτεία βόρεια της Μαχαράστρα, χωρίζονται νοσοκομειακοί θάλαμοι για τη θεραπεία ασθενών με βλεννομυκητίαση και οι κρατικοί αξιωματούχοι έχουν υποβάλει παραγγελίες για 5.000 δόσεις αμφοτερικίνης b, ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της. Το αντιμυκητισιακό φάρμακο είναι μια ενδοφλέβια ένεση που κοστίζει 3.500 ρουπίες (48 $) η μια δόση και πρέπει να χορηγείται κάθε μέρα έως και οκτώ εβδομάδες.

Οι Hindustan Times αναφέρουν ότι το μέλος της Niti Aayog (υγεία) VK Paul την Παρασκευή είπε ότι η εμφάνιση βλεννομυκητίασης είναι φυσική και ότι ο συσχετισμός μεταξύ της νόσου και της Covid-19 δεν είναι αποκλειστικός. Η μόλυνση επηρεάζει μόνον εκείνους που έχουν υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα, παρά την παρουσία μόλυνσης Covid-19, είπε. «Είναι ένας μύκητας που αναπαράγεται σε βρεγμένες επιφάνειες. Είναι πολύ ασυνήθιστο να συμβαίνει σε ασθενείς που δεν έχουν διαβήτη. Υπάρχουν αναφορές αυτής της μυκητισιακής λοίμωξης σε ασθενείς με Covid-19. Αλλά θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει μεγάλη επιδημία και παρακολουθούμε τις υποθέσεις στο επίπεδό μας », είπε ο Paul.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η μικροβιακή αντίσταση υποσκάπτει τον παγκόσμιο πόλεμο κατά του Covid-19

Όταν το μπάνιο κρύβει κινδύνους

Πως θα αποφύγουμε αποτελεσματικά τις μυκητιάσεις

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χωρίς προηγούμενο ιατρικό ιστορικό σήψη μετά από αισθητική επέμβαση σε 29χρονη γυναίκα

Ο Quirke είπε ότι ενώ η θεραπεία δεν είναι δύσκολη, είναι σημαντικό οι αισθητικοί ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας να γνωρίζουν τις πιθανότητες μόλυνσης καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για τα πληρωτικά.

Αξιολόγηση των ανοσολογικών αντιδράσεων που δημιουργούνται από εμβόλια COVID-19 σε έγκυες και μετά τον τοκετό γυναίκες.

Οι έγκυες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από την COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες και σε αυξημένο κίνδυνο πρόωρου τοκετού ή άλλων κακών αποτελεσμάτων εγκυμοσύνης.

Κινέζοι ερευνητές έδωσαν οδηγίες στα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας των ΗΠΑ να διαγράψουν τις ακολουθίες γονιδίων των πρώτων περιπτώσεων COVID-19

Η δημοσίευση της εφημερίδας του Δρ. Bloom θα μπορούσε να ενισχύσει τις εκκλήσεις για μεγαλύτερη συνεργασία από την Κίνα στην παγκόσμια προσπάθεια εντοπισμού της πηγής του SARS-CoV-2.

Μπορούν τα αμυλούχα σνακ να βλάψουν την υγεία της καρδιάς;

Διατροφή Καρδιά: Σύμφωνα με νέα έρευνα, η κατανάλωση σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο μετά από οποιοδήποτε γεύμα συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας από καρδιαγγειακές παθήσεις κι άλλες αιτίες.

Ο Δρ Anthony Fauci προειδοποίησε την Τρίτη ότι η εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή της Delta έχει ανέβει τώρα και αντιπροσωπεύει πάνω από το 20% των δειγμάτων αλληλουχίας.

Ωστόσο, τα εγκεκριμένα εμβόλια φαίνεται να παραμένουν αποτελεσματικά έναντι της παραλλαγής, με το εμβόλιο Pfizer να δείχνει 88% αποτελεσματικότητα κατά της συμπτωματικής νόσου δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση.

Όλα τα παιδιά θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο για κίνδυνο καρδιακής ανακοπής, δήλωσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής

Εκτός από το οικογενειακό ιστορικό, η ομάδα συνιστά γιατρούς να ρωτήσουν σχετικά με λιποθυμία, εξαφάνιση ή ανεξήγητες επιληπτικές κρίσεις χωρίς προειδοποίηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της άσκησης ή σε απάντηση σε δυνατούς θορύβους όπως κουδούνια, ξυπνητήρια και τηλέφωνα ή εάν ένας ασθενής είχε ποτέ άσκηση -σχετιζόμενο πόνο στο στήθος ή δύσπνοια.

Νέα έρευνα συνδέει την κοιλιακή παχυσαρκία με ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη

Καρκίνος Παχυσαρκία: Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου μεταξύ των Καναδών ανδρών και η τρίτη κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο. Η κοιλιακή παχυσαρκία φαίνεται να σχετίζεται με μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης επιθετικού καρκίνου του προστάτη σύμφωνα με νέα έρευνα από το INRS (Institut National de la Recherche Scientifique).