ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ινδία: Μελέτη αποκαλύπτει τεράστια έκταση της μυκητιασικής νόσου στη χώρα

Ινδία: Μελέτη αποκαλύπτει τεράστια έκταση της μυκητιασικής νόσου στη χώρα

Και παραμένουν μεγάλα τμήματα της Ινδίας με περιορισμένη διαγνωστική ικανότητα, όπως αποδεικνύεται από την αδυναμία μας να εκτιμήσουμε ορισμένες σημαντικές ασθένειες όπως η ιστοπλάσμωση και το μυκητιασικό άσθμα στα παιδιά".

Ινδία: Ερευνητές από την Ινδία και το Μάντσεστερ έδειξαν ότι πάνω από πενήντα εκατομμύρια Ινδοί πάσχουν από σοβαρές μυκητιασικές ασθένειες, το 10% των οποίων προέρχεται από δυνητικά επικίνδυνες μολύνσεις από μούχλα. Οι ειδικοί από τρία ινδικά εκπαιδευτικά νοσοκομεία: AIIMS, Νέο Δελχί, AIIMS Kalyani, Δυτική Βεγγάλη και PGIMER, Chandigarh, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, εκτιμούν ότι 57 εκατομμύρια – ή το 4,4% των 1,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων που ζουν στην Ινδία – είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί. Η ολοκληρωμένη ανασκόπηση δεδομένων από πάνω από 400 δημοσιευμένα ακαδημαϊκά άρθρα δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Ανοικτό Φόρουμ’.

Μολυσματικών Ασθενειών (Open Forum Infectious Diseases). Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κολπική τσίχλα -ή μόλυνση από ζυμομύκητες- επηρεάζει περίπου 24 εκατομμύρια γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, με επαναλαμβανόμενες κρίσεις. Η μυκητιασική λοίμωξη των μαλλιών -γνωστή ως tinea capitis- σε παιδιά σχολικής ηλικίας επηρέασε παρόμοιο αριθμό. Προκαλεί ένα επώδυνο μολυσμένο τριχωτό της κεφαλής και αφήνει πολλούς με τριχόπτωση. Σημαντική συμβολή στον θάνατο είχαν οι μολύνσεις από μούχλα που επηρέαζαν τους πνεύμονες και τα ιγμόρεια, επηρεάζοντας πάνω από 250.000 άτομα. Άλλοι 1.738.400 άνθρωποι είχαν χρόνια ασπεργίλλωση και υπήρχαν 3,5 εκατομμύρια με σοβαρή αλλεργική ασθένεια μούχλας στους πνεύμονες. Πάνω από 1 εκατομμύριο πιστεύεται ότι είχαν δυνητικά τυφλή μυκητιασική οφθαλμοπάθεια και σχεδόν 200.000 είχαν βλεννομυκητίαση (τη λεγόμενη “μαύρη μούχλα”). Ο Dr. Animesh Ray του AIIMS στο Δελχί, επικεφαλής συγγραφέας του άρθρου, δήλωσε: “Η συνολική επιβάρυνση λόγω μυκητιασικών ασθενειών είναι τεράστια αλλά υποτιμημένη.

Ενώ η φυματίωση προσβάλλει λιγότερους από 3 εκατομμύρια ανθρώπους τον χρόνο στην Ινδία, ο αριθμός των Ινδών που προσβάλλονται από μυκητιασικές ασθένειες είναι πολλαπλάσιος”. Ο καθηγητής David Denning του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ και της Παγκόσμιας Δράσης για τις Μυκητιασικές Ασθένειες πρόσθεσε: “Τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί σημαντικές διαγνωστικές βελτιώσεις, με τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Ινδία να πλησιάζουν τα ιδιωτικά νοσοκομεία όσον αφορά τις ικανότητές τους. Ωστόσο, οι μυκητιασικές ασθένειες εξακολουθούν να αποτελούν απειλή για τη δημόσια υγεία και αιτία σημαντικής νοσηρότητας και θνησιμότητας που αντιπροσωπεύει σημαντική κοινωνικοοικονομική επιβάρυνση για όσους έχουν μολυνθεί από αυτές. Και παραμένουν μεγάλα τμήματα της Ινδίας με περιορισμένη διαγνωστική ικανότητα, όπως αποδεικνύεται από την αδυναμία μας να εκτιμήσουμε ορισμένες σημαντικές ασθένειες όπως η ιστοπλάσμωση και το μυκητιασικό άσθμα στα παιδιά”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η μείωση της ανοσίας θα μπορούσε να προκαλέσει περιπτώσεις βλεννομυκητίασης

Οι μυκητιάσεις σκοτώνουν τουλάχιστον 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους ετησίως

Κατάρρευση γέφυρας στην Ινδία σκότωσε τουλάχιστον 132 άτομα

Η Ινδία δοκιμάζει σιρόπι για τον βήχα που συνδέεται με θανάτους παιδιών στη Δυτική Αφρική

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

8 Τροφές που ενισχύουν τον μεταβολισμό μας

Μεταβολισμός: Ενσωματώνοντας τρόφιμα που ενισχύουν τον μεταβολισμό στη διατροφή σας μαζί με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, μπορείτε να υποστηρίξετε τις φυσικές διαδικασίες καύσης θερμίδων του σώματός σας και τη συνολική ευεξία.

Εικονική τεχνολογία αιμοφόρων αγγείων βελτιώνει τη φροντίδα καρδιομυοπάθειας

Καρδιομυοπάθεια: Οι ασθενείς με καρδιοπάθεια θα μπορούσαν να επωφεληθούν από λιγότερο εκτεταμένες παρεμβάσεις χάρη στην τεχνολογία αιχμής τρισδιάστατων υπολογιστικών μοντέλων.