Greek English French German Italian
10  ....
Pin It

Το φετινό Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing θα αναδείξει τον νέο ρόλο του ασθενούς στη λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων.Με μότο «Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις, με τον ασθενή στο επίκεντρο» ξεκινάει σήμερα το 10ο  Συνέδριο Φαρμακευτικού Marketing στο οποίο θα συμμετάσχουν 32 ομιλητές, 200 senior στελέχη, 900 σύνεδροι.


Πρόκειται για μία κορυφαία διοργάνωση στο χώρο του φαρμακευτικού κλάδου, που θα διεξαχθεί από τις 10 έως και 12 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Marketing (Ε.Ε.Φα.Μ.). Εν όψει της έναρξης των εργασιών του Συνεδρίου, οι Πρόεδροι της Οργανωτικής Επιτροπής κ.κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Γενικός Δ/ντής Novo Nordisk, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε) και Θεόδωρος Τρύφων (Aντιπρόεδρος Elpen Pharmaceuticals, Πρόεδρος Π.Ε.Φ.) παρουσίασαν σε σχετική Συνέντευξη Τύπου τη θεματολογία, τους διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και τις εκδηλώσεις που θα πλαισιώσουν τη διοργάνωση.


Η σταδιακή επικράτηση της ασθενοκεντρικής κουλτούρας στο χώρο της Υγείας, η αξιοποίηση των δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής, οι σύγχρονες προκλήσεις για το φαρμακευτικό marketing και τον τομέα της ιατρικής ενημέρωσης, όπως και η ανάδειξη του νέου ρόλου του φαρμακοποιού, είναι οι κεντρικοί θεματικοί άξονες του φετινού Συνεδρίου. Ενός Συνεδρίου που υπόσχεται να προσφέρει το βήμα για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική ανταλλαγή ιδεών, προβληματισμών και εμπειριών γύρω από τα καίρια αυτά ζητήματα για το φαρμακευτικό κλάδο, τους ασθενείς και τους Φορείς Υγείας της χώρας μας.


Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικού Marketing, Ζωή Στεφανίδου, παρουσίασε τους στόχους και τις δράσεις της Ε.Ε.Φα.Μ., αναφερόμενη στα 25 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας της στην κατεύθυνση της κοινής ωφέλειας και της επιμόρφωσης των στελεχών των φαρμακευτικών επιχειρήσεων. Επιστέγασμα της πορείας αυτής, αποτελεί το Συνέδριο της Ε.Ε.Φα.Μ., το οποίο διεξάγεται κάθε δύο χρόνια και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων διοργανώσεων στο χώρο της υγείας και του φαρμάκου.


Από την πλευρά του, ο κ. Θεόδωρος Τρύφων παρουσιάζοντας τη θεματολογία και τους ομιλητές του Συνεδρίου, δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι «το φετινό Συνέδριο έρχεται να τονίσει μια εξαιρετικά σημαντική πτυχή του φαρμακευτικού marketing, τον ασθενή, αναδεικνύοντας το νέο του ρόλο στη λήψη των θεραπευτικών αποφάσεων, αλλά και τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις που έχει από τους επαγγελματίες υγείας και τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις». Κατά την εισήγησή του, ο κ. Τρύφων αναφέρθηκε επίσης στην προοπτική της διαμόρφωσης ενός νέου μοντέλου επικοινωνίας ιατρού – ασθενή, αλλά και στην ανάπτυξη της ασθενοκεντρικής αντίληψης στη φαρμακοβιομηχανία, ως νέα και απαραίτητη τάση για την επιτυχία του φαρμακευτικού marketing.


Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται επίσης η συζήτηση σχετικά με την αξιοποίηση των δεδομένων καθημερινής κλινικής πρακτικής από τη φαρμακοβιομηχανία και το σύστημα Υγείας, με έμφαση στο ρόλο των δεδομένων αυτών για τη διαμόρφωση της στρατηγικής πρόσβασης και προώθησης των φαρμακευτικών προϊόντων στην αγορά. Επιπρόσθετα, θα διερευνηθούν οι νέοι τρόποι χρήσης της ψηφιακής τεχνολογίας στο φαρμακευτικό marketing, με γνώμονα τις ανάγκες του ασθενή και την προαγωγή της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας.


Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι η τοποθέτηση του ασθενή στο επίκεντρο του Συνεδρίου προσθέτει ουσιαστικό νόημα στις εργασίες του, συνοψίζοντας εύστοχα την έννοια της ασθενοκεντρικής νοοτροπίας στη φράση «όλα όσα γίνονται στο χώρο μας έχουν έναν μόνο τελικό αποδέκτη, τον ασθενή». Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στην αναβάθμιση του ρόλου του φαρμακοποιού ως συμβούλου φαρμακευτικής φροντίδας και ως παράγοντα προώθησης της αυτοφροντίδας και της συμμόρφωσης του ασθενή στις οδηγίες του γιατρού του. Επεσήμανε δε, τις νέες προκλήσεις που θέτει η νέα αυτή πραγματικότητα για τον τομέα της οργάνωσης των τμημάτων ιατρικής ενημέρωσης, καθώς και στο σύνολο των ικανοτήτων που πρέπει να έχουν όλα τα στελέχη που έρχονται σε επαφή με επιστήμονες υγείας.


Κεντρικός ομιλητής της φετινής διοργάνωσης είναι ο Κώστας Βασιλείου, εκπαιδευτικός και ερευνητής, ο οποίος θα εξετάσει την προαγωγή της καινοτομίας μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία συνδυαστικά με το παιχνίδι. Ο Κώστας Βασιλείου, έχει εισαγάγει τη διδασκαλία της ρομποτικής στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις μη προνομιούχες ομάδες μαθητών, όπως τα παιδιά των Ρομά, τα παιδιά που ζουν σε υποβαθμισμένες περιοχές και τα παιδιά που φιλοξενούνται σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει αναδειχθεί ένας από τους 100 καλύτερους εκπαιδευτικούς του κόσμου από τον εκπαιδευτικό φορέα LEGO Foundation.


Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Συνέδριο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.eefamcongress2016.gr


Η Οργανωτική Επιτροπή


Πρόεδροι
Ολύμπιος Παπαδημητρίου (Γενικός Δ/ντής Novo Nordisk, Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ε.Ε).
Θεόδωρος Τρύφων (Aντιπρόεδρος Elpen Pharmaceuticals, Πρόεδρος Π.Ε.Φ.)


Αντιπρόεδροι
Σοφία Νάσιου (Ε.Ε.Φα.Μ.)
Μιχάλης Τυράκης (Elpen Pharmaceuticals)


Γεν. Γραμματέας
Ελίνα Μερτζάνου (Elpen Pharmaceuticals)


Ταμίας
Κώστας Βλαχόπουλος (Astellas Pharmaceuticals)


Μέλη
Κώστας Βασιλάκης (AbbVie), Βασίλης Παγώνης (Amgen), Δημήτρης Αξιώτης (Angelini Pharma)
Κική Παντελίδου (AstraZeneca), Παναγιώτης Γκναρδέλλης (Bayer), Λίτσα Λαγού (Bayer), Ευαγγελία Φωτιάδου (Boehringer Ingelheim), Πάνος Δημόπουλος (Boehringer Ingelheim), Βασίλης Λέτσιος,
(Chiesi), Βάσω Δημητρακοπούλου (Elpen Pharmaceuticals), Νίκος Νικολέττος (Elpen Pharmaceuticals), Ιωάννα Παπαλά (Elpen Pharmaceuticals), Λήδα Καραβέλη (Galenica), Βούλα Παππά (Galenica), Αρετή Παπασάββα (Galenica), Απόστολος Πασιάς (Genesis Pharma), Κώστας
Σπυρόπουλος (GlaxoSmithKline), Γιώργος Δασκαλάκης (Ferring), Τάκης Ζερβακάκης (ILS Consulting), Βάσω Μπακατσέλου (Janssen-Cilag), Χρήστος Τουλής (Menarini), Ευτυχία Μακρίδου (Merck Serono), Νίκος Μαρκουλάτος (MSD), Κώστας Πέρρος (Mylan), Χρήστος Νικόλης (Novartis), Κίμων Ευσταθίου (Novo Nordisk), Λουκία Θεοφανοπούλου (Novo Nordisk), Στάθης Ψημμένος (Novo
Nordisk), Θανάσης Κρεμασμένος (Pfizer), Αντώνης Φουστέρης (Pfizer), Αναστασία Καραμίχου (Pharmaserve-Lilly), Μάνος Χριστοδουλάκης (Pharmathen), Γιώργος Καρακώστας (Roche), Άννυ Κυριάκη (Sanofi), Πέτρος Χρήστου (UCB), Ντανιέλα Μάλο (Vian), Αντώνης Ευαγγελίδης (Vianex), Αντώνης Κυριακόπουλος (Win Medica), Ζωή Στεφανίδου (Win Medica), Μάρκος Ολλανδέζος (Π.Ε.Φ.), Μάκης Μπόκαρης (Ε.Φ.Ε.Χ, Sanofi), Τίνα Ανταχοπούλου (ΕΛ.Ε.Φ.Ι., AbbVie), Φιλίστορας Δεστεμπασίδης (Ε.Ε.Φα.Μ.), Γιώργος Καλαφατάκης (Ε.Ε.Φα.Μ.), Γιώργος Κατσίμπας (Ε.Ε.Φα.Μ.), Γιώργος Μουτουσίδης (Ε.Ε.Φα.Μ.), Δημήτρης Παλάκας (Ε.Ε.Φα.Μ.), Αναστασία Παπαβασιλείου (Ε.Ε.Φα.Μ.), Μαρία Πατσάνη (Ε.Ε.Φα.Μ.), Παναγιώτης Πολίτης (Ε.Ε.Φα.Μ.)


Χορηγός επικοινωνίας του 10ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Marketing είναι το www.Life2day.gr

Pin It

Cook name small