Δυσκοιλιότητα

« Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC από τον Δημήτρη Γρηγοράκη

« Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC από τον Δημήτρη Γρηγοράκη
  Νηστήσιμη συνταγή « Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με ιδιαίτερη γεύση ORAC ενισχυμένης θρεπτικής αξίας που έρχεται από την Κρήτη!   Υλικά για 4 μερίδες: 2 μαρούλια 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 8 αυγά 4κ.σ. ελαιόλαδο ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο Δυόσμος ψιλοκομμένος 3κ.γ. τριμμένη φρυγανιά Αλάτι, πιπέρι  Εκτέλεση Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια.Τα ψιλοκόβουμε και […]

 

Νηστήσιμη συνταγή « Σφουγγάτο με μαρούλι και κρεμμύδια» με ιδιαίτερη γεύση ORAC ενισχυμένης θρεπτικής αξίας που έρχεται από την Κρήτη!

 

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 μαρούλια
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 8 αυγά
  • 4κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • Δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 3κ.γ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι

 Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μαρούλια.Τα ψιλοκόβουμε και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι (ή με νερό), προσθέτουμε τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και τα σιγοβράζουμε, ώσπου να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Αλείφουμε με λάδι ένα πυρίμαχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά.Χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα μαρούλια και τα ανακατεύουμε.

Στρώνουμε το μίγμα των αυγών στο σκεύος και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να πάρει χρώμα το σφουγγάτο.

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Ιδανική γευστική πρόταση «Κρητικής προέλευσης» για την τόνωση όλων των βιολογικών λειτουργιών χάρη στο υψηλό πρωτεϊνικό της περιεχόμενο! Παρέχει μεγάλη ποσότητα μονάδων ORAC και πλούσια ποικιλία αντιοξειδωτικών ουσιών όπως βιταμίνες C και Ε, ολευρωπαΐνη και φλαβονοειδή που λειτουργούν συνδυαστικά και περιορίζουν αποτελεσματικά την καταστροφική δράση των ελευθέρων ριζών, ενισχύοντας παράλληλα την άμυνα του οργανισμού και θωρακίζοντας την καρδιά και τα αγγεία! Γευστική πρόταση με σημαντική περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και φυτικές ίνες, οι οποίες δρουν ευεργετικά κατά της δυσκοιλιότητας και ταυτόχρονα περιορίζουν την απορρόφηση της γλυκόζης και του διαιτητικού λίπους στο γαστρεντερικό σωλήνα.

 ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ:2.714

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 67,8%

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

Σκουφά 32 Κολωνάκι, Αθήνα Τ.Κ. 10673, Τηλ: 210-3647517, Fax: 210-3617502