Greek English French German Italian

ndd optim

Ganoderma Lucidum
Pin It

Το Ganoderma Lucidum, είναι ένα εδώδιμο μανιτάρι με θαυματουργές ιδιότητες, γνωστές εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κινέζικη παραδοσιακή ιατρική. Το μανιτάρι αυτό, περιέχει το Omanitus, γνωστό στην Κίνα ως LingZhi που σημαίνει πνευματική δύναμη.


Το μανιτάρι αυτό, έχει διάφορες ονομασίες, γανόδερμα, Ganoderma Lucidum, LingZhi, Reishi.


Το Ganoderma Lucidum είναι ένας βασιδιομύκητας που ανήκει στην οικογένεια των polyporacea μυκήτων. Χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία για περισσότερο από 2000 χρόνια και θεωρείται το γηραιότερο μανιτάρι με πληθώρα φαρμακευτικών ιδιοτήτων.
Παρουσιάζει αντικαρκινικές ιδιότητες, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι αποτελεσματικό κατά της αϋπνίας και κατά του stress, ενώ προτείνεται συμπληρωματικά με τις θεραπείες του Αλτσχάιμερ. Έχει αντιαλλεργικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, βελτιώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και τη στεφανιαία ανεπάρκεια, ρυθμίζει την υπέρταση και την υπόταση, βοηθά στην χρόνια βρογχίτιδα και την ηπατίτιδα Β, βελτιώνει τη λευκοκυτταροπενία, τη λειτουργία των νεφρών, τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα και τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και της εμμηνόπαυσης, εμποδίζει τη μετάσταση του καρκίνου, ενώ είναι ευεργετικό και σ’ έναν μεγάλο αριθμό άλλων αδιαθεσιών (άσθμα, υποθυρεοειδισμός κ.λ.π.)


Το μανιτάρι αυτό έχει έξι διαφορετικές ποικιλίες με διαφορετικό σχήμα και χρώμα. Η πιο κορυφαία από αυτές, θεωρείτε η κόκκινη ποικιλία, που φέρει τα πιο ισχυρά θεραπευτικά αποτελέσματα.


Οι ιδιότητες του αναλυτικά,


ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Το μανιτάρι Ganoderma Lucidum βοηθά στην μείωση του κινδύνου από καρκίνο, ενώ βοηθά και στην καταπολέμησή του. Περιέχει περισσότερους από 154 τύπους αντιοξειδωτικών , τους πολυσακχαρίτης βγλουτάνη, lethinan, καθώς και οργανικό γερμάνιο, τα οποία δρουν μαζί και αποτελούν το ισχυρότερο όπλο ενάντια στο καρκίνο.


ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΚΑΡΔΙΑΣ:
Βοηθά στη πρόληψη καρδιακών ασθενειών και εμφραγμάτων. Επιδρά στον έλεγχο της κυκλοφορίας του αίματος, στη μείωση των λιπιδίων στο αίμα και εμποδίζει την αρτηριοσκλήρωση, επειδή περιέχει αδενοσίνη και τριτερπένια.


ΑΝΤΙ ΓΗΡΑΝΣΗ:
Περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά όπως πολυφαινόλες, φλαβονοειδή, βιταμίνη C κλπ. Αυτά όλα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες, ενώ το οργανικό γερμάνιο βοηθά στην οξυγόνωση πράγμα που σημαίνει ότι δρα ενάντια στην γήρανση.


ΕΛΕΓΧΟΣ ΒΑΡΟΥΣ:
Βοηθά το σώμα στο να χάσει βάρος και να κάψει λίπος.


ΕΝΕΡΓΕΙΑ:
Η ενέργεια που δίνει, τονώνει το σώμα και το μυαλό, καθώς βοηθά στην οξυγόνωση των κυττάρων, βελτιώνοντας την συνολική ενέργεια.


ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ:
Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει, προστατεύουν την επιδερμίδα από τις επικίνδυνες δράσεις των ελευθέρων ριζών οι οποίες είναι και η αιτία για τις ρυτίδες και την γήρανση του δέρματος.


ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
Μειώνει τον κίνδυνο και πολεμά την ρευματοειδή αρθρίτιδα.


ΟΣΤΑ:
Λόγω της παρουσίας του ασβεστίου και της Βιταμίνης D και άλλων συστατικών του, βοηθά την απορρόφηση του ασβεστίου βελτιώνοντας τα οστά, η καθημερινή κατανάλωση του μανιταριού βοηθάει στην διατήρηση της πυκνότητας των οστών.


ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ:
Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και βελτιώνει την αναλογία μεταξύ της κακής και της καλής χοληστερόλης.


ΔΙΑΒΗΤΗΣ:
Βοηθά τον μεταβολισμό σε σχέση με τα λιπίδια και την γλυκόζη και εμποδίζει τις απότομες αυξήσεις των επιπέδων του σακχάρου του αίματος, εξισορροπώντας έτσι τον γενικό μεταβολισμό.


ΣΑΚΧΑΡΟ:
Οι πολυφαινόλες και οι πολυσακχαρίτες που περιέχει, βοηθούν στην μείωση του επιπέδου του σακχάρου.


ΥΠΕΡΤΑΣΗ:
Συμβάλλει στην μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω του ότι φιλτράρει το αίμα και δίνει ελαστικότητα στις αρτηρίες.


ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ:
Καταπολεμά με αποτελεσματικότητα το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού και γενικά, τα κύτταρα του στομάχου δουλεύουν καλύτερα χάρις στην διαδραστικότητα των συστατικών του, που ελέγχουν την έκκριση οξέων.


ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ:
Λόγω της μεγάλης ποσότητας αδιάλυτων φυτικών ινών και ημι-κυτταρίνων που περιέχει, συμβάλει στην σωστή λειτουργία του ορθού.


ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ:
Ενδυναμώνει την μνήμη και μειώνει την ακετυλοχολίνη του εγκεφάλου που είναι και η αιτία για το Αλτζχάιμερ.


ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ:
Τα αντιοξειδωτικά του προλαμβάνουν τη φθορά των κυττάρων του εγκεφάλου, που είναι μια από τις αιτίες που οδηγούν στο Πάρκινσον,


ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ:
Χάρις στην διαδραστικότητα των οργανικών συστατικών του, όπως είναι το γερμάνιο και τα αντιοξειδωτικά, βελτιώνει την λειτουργία του νευρικού συστήματος με αποτέλεσμα τον έλεγχο των διαφορών ερεθισμών.


ΗΜΙΚΡΑΝΙΕΣ:
Τα συστατικά του καλμάρουν το νευρικό σύστημα, ελέγχουν τους πόνους και τις φλεγμονές, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των ημικρανιών.


ΗΠΑΤΙΤΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
Οι ανοσολογικές του ιδιότητες εμποδίζουν την δυσλειτουργία του ήπατος.


ΝΕΦΡΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ:
Μελέτες που διεξήχθησαν στην Ιαπωνία έδειξαν ότι συμβάλλει στην καλή λειτουργία των νεφρών, ελέγχοντας και καταπολεμώντας την νεφρίτιδα μέχρι και την νεφρική ανεπάρκεια.


ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ:
Η λεντινάνη που εντοπίζεται στο Ganoderma Lucidum, βοηθά το σώμα να σκοτώνει τα βακτήρια που προκαλούν οι τροφικές δηλητηριάσεις και εξουδετερώνει τις τοξίνες που παράγονται από αυτά τα βακτήρια.


ΓΡΙΠΗ & ΚΡΥΟΛΟΓ¨ΗΜΑΤΑ:
Βοηθά στη πρόληψη της γρίπης των κρυολογημάτων, καθώς ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα.


ΑΣΘΜΑ:
Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του γερμάνιου και των τριτερπενιών, στοιχεία που εμπεριέχονται μέσα στο Ganoderma Lucidum, επιτρέπουν την χαλάρωση των μυών που υποστηρίζουν τους βραγχικούς σωλήνες ελαττώνοντας τα συμπτώματα του άσθματος.


Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΠΗΤΑ & ΑΛΛΑ:
Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, σε συνδυασμό με το γερμάνιο που αυξάνει την παραγωγή της ιντερφερόνης, βοηθάει ενάντια στον έρπητα και σε άλλους ιούς όπως η ηπατίτιδα, τα θηλώματα, ο HIV κλπ.


ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ:
Η παρουσία των τριτερπενίων όπως οι αντιισταμινικές δράσεις του γανοδερμικού οξέως, μειώνουν τις αλλεργίες,


ΑΥΤΟΑΝΟΣΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ:
Χάρις στην δράση της λεντινάνης και των άλλων πολυσακχαρίτων όπως η β-γλουτάνη που ρυθμίζουν την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματός μας, το Ganoderma Lucidum καταπολεμά ασθένειες όπως η ψωρίαση, η λευκή, ο λύκος, η αρθρίτιδα κλπ.


HIV:
Οι επιστήμονες στην Ιαπωνία βρήκαν ότι η λεντινάνη που περιέχει, βελτιώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα και βοηθάει στο να μειωθεί η επίθεση από τον Ιό του HIV στα υγιή κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, εμποδίζοντας την εξάπλωση του.


ΑΓΧΟΣ:
Συμβάλει στην χαλάρωση του νευρικού συστήματος και βοηθά στη μείωση του stress και του άγχους, τα οποία αποτελούν παράγοντες υψηλού κινδύνου ασθενειών.


Το Ganoderma Lucidum βρίσκεται στην κορυφή της αρχαιότερης λίστας πάνω στην Ασιατική Βοτανική Ιατρική. 365 είδη έχουν ταξινομηθεί και αναλύονται σ’ αυτήν. 120 από αυτά δηλώνονται ως «ανώτερα» φάρμακα, άλλα 120 ως «μέσα» φάρμακα και τα τελευταία 125 δηλώνονται ως «ανεκτά» φάρμακα. Τα ανώτερα φάρμακα αποκαλούνται «βότανα των θεών» και χρησιμοποιούνται για μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στα μεσαίας κατηγορίας φάρμακα, ανήκουν αυτά που λαμβάνονται ως τονωτικά, ενώ τέλος τα φάρμακα της ανεκτής κατηγορίας χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία συγκεκριμένων προβλημάτων υγείας. Απ’ τα «ανώτερα» φάρμακα τα οποία είναι καταχωρημένα στο εγχειρίδιο, το Ganoderma Lucidum βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Pin It

Cook name