Καρδιαγγειακά

Ενδιαφέρουσα μελέτη για τους καρδιακούς ασθενείς

Ενδιαφέρουσα μελέτη για τους καρδιακούς ασθενείς

Οι καρδιακές εξετάσεις για ασθενείς με θωρακικούς πόνους θα μπορούσαν να σώσουν χιλιάδες ζωές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με έρευνα. Οι ειδικές αυτές εξετάσεις βοήθησαν να εντοπιστούν οι ασθενείς με καρδιακές παθήσεις, ώστε να τους δοθούν θεραπείες για την πρόληψη καρδιακών προσβολών.

Οι ερευνητές λένε ότι οι τρέχουσες οδηγίες θα πρέπει να ενημερωθούν ώστε να ενσωματωθούν οι σαρώσεις σε φροντίδα ρουτίνας. Η μελέτη SCOT-HEART παρακολούθησε περισσότερους από 4.000 ασθενείς, οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε νοσοκομειακή κλινική με συμπτώματα στηθάγχης – μια κατάσταση που περιορίζει την παροχή αίματος στην καρδιά.

Οι μισοί ασθενείς έλαβαν μια σάρωση που ονομάζεται αγγειογράφημα υπολογιστικής τομογραφίας ή CTA, επιπλέον των τυπικών διαγνωστικών εξετάσεων. Μετά τη λήψη της ανίχνευσης, ο αριθμός των ασθενών που πάσχουν από καρδιακή προσβολή εντός πέντε ετών μειώθηκε κατά 40%, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο αριθμός των ασθενών που υποβλήθηκαν σε πρόσθετες διαδικασίες αυξήθηκε εντός του πρώτου έτους αλλά είχε χαλαρώσει μέχρι το τέλος της πενταετούς περιόδου. Αυτό υποδηλώνει ότι η συμπερίληψη των σαρώσεων στη φροντίδα ρουτίνας δεν θα οδηγήσει σε αύξηση των δαπανηρών εξετάσεων ή επιπλέον χειρουργικών επεμβάσεων στην καρδιά, λένε οι ερευνητές.

Οι ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής προσβολής διαγιγνώσκονται συχνά με μια δοκιμασία που ονομάζεται αγγειογραφία. Αυτό περιλαμβάνει την εισαγωγή σωλήνων στο σώμα και την καρδιά για να ελέγξετε τη ροή του αίματος και να εντοπίσετε τυχόν εμπόδια που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κίνδυνο καρδιακής προσβολής .

Οι εξετάσεις CTA επιτρέπουν στους γιατρούς να εξετάζουν τα αιμοφόρα αγγεία από το εξωτερικό του σώματος, χωρίς να χρειάζεται να εισάγουν σωλήνες στην καρδιά. Οι σαρώσεις είναι φθηνότερες, γρηγορότερες και ασφαλέστερες από τα αγγειογραφήματα. Η μελέτη είχε διαπιστώσει προηγουμένως ότι περίπου το ένα τέταρτο των ασθενών είχαν διαγνωσθεί οι διαγνώσεις τους μετά τη λήψη της σάρωσης, προκαλώντας νέες θεραπείες σε πολλές περιπτώσεις.

Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει τον αντίκτυπο των σαρώσεων σε μακροχρόνια ποσοστά επιβίωσης. Ο επικεφαλής ερευνητής, καθηγητής David Newby, του Κέντρου Καρδιαγγειακών Επιστημών του ΒΗΡ στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου δήλωσε: “Αυτή η σχετικά απλή καρδιακή σάρωση διασφαλίζει ότι οι ασθενείς παίρνουν τη σωστή θεραπεία. αποτελέσματα με σημαντική μείωση του μελλοντικού κινδύνου καρδιακών προσβολών, γεγονός που έχει σοβαρές επιπτώσεις στον τρόπο με τον οποίο ερευνούμε και διαχειριζόμαστε ασθενείς με υποψία καρδιακής νόσου». Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό New England Journal of Medicine και παρουσιάζεται στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στο Μόναχο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Πρόληψη καρδιακών παθήσεων ηλικιωμένων με αντιφλεγμονώδεις θεραπείες

Νέα μελέτη για το συσχετισμό κορωνοϊού - καρδιοπάθειας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Ένζυμο ενεργοποιεί τα καρδιακά κύτταρα για ανάκαμψη από καρδιακή προσβολή

Σε μια νέα μελέτη, οι ερευνητές της Johns Hopkins Medicine έχουν δείξει πώς ένα ένζυμο μπορεί να ενεργοποιήσει τα καρδιακά κύτταρα για να βοηθήσει τους ασθενείς να ανακάμψουν καλύτερα από καρδιακή προσβολή.

Ταυτοποιήθηκε πρωτεΐνη που ρυθμίζει τη φλεγμονή στην αθηροσκλήρωση

Η πρωτεΐνη CARD8 ρυθμίζει αρκετές φλεγμονώδεις πρωτεΐνες σε άτομα με αθηροσκλήρωση. Αυτό φαίνεται σε μια νέα μελέτη από ερευνητές του Örebro που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports .

Η πρώτη εν Ελλάδι αυτόνομη μονάδα Καρδιο-Ογκολογίας στο ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ

Γραφεί για το Healthweb η κ. Μιχαλοπούλου Έλενα Καρδιο-Ογκολόγος-Διευθύντρια Μονάδος Καρδιο-Ογκολογίας ΓΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ.Έχει πλέον καταστεί σαφές πως η σύγχρονη αντινεοπλασματική θεραπευτική (χειρουργική, φαρμακευτική και ακτινοθεραπευτική ) έχει αλλάξει ολοκληρωτικά την επιβίωση των ασθενών με καρκίνο  μειώνοντας σημαντικά τη θνησιμότητα σε αρκετά νεοπλάσματα συγκριτικά με προηγούμενες δεκαετίες.

Μελέτη για τη σχέση καρδιακής ανεπάρκειας και κορωνοϊού

Τα υψηλά ποσοστά μηχανικής υποστήριξης της αναπνοής καθώς και θνητότητας αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο της πρόληψης, η οποία είναι επιτακτική μεταξύ των ασθενών που πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια.

Πρόβλεψη καρδιακής ανεπάρκειας με μηχανική εκμάθηση

Καρδιακή ανεπάρκεια διάγνωση: Κάθε χρόνο, περίπου 1 στους 8 θανάτους των ΗΠΑ προκαλείται τουλάχιστον εν μέρει από καρδιακή ανεπάρκεια. Ένα από τα πιο κοινά προειδοποιητικά σημάδια της οξείας καρδιακής ανεπάρκειας είναι η περίσσεια υγρού στους πνεύμονες, μια κατάσταση γνωστή ως πνευμονικό οίδημα Το ακριβές επίπεδο περίσσειας υγρού ενός ασθενούς συχνά υπαγορεύει την πορεία δράσης του […]