ΝΕΑ ΥΓΕΙΑΣ

Κορωνοϊός εγκυμοσύνη: Αποβολή εμβρύου εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός εγκυμοσύνη: Αποβολή εμβρύου εν μέσω πανδημίας

Κορωνοϊός εγκυμοσύνη: Αποβολή εμβρύου εν μέσω πανδημίας. Η αποβολή ή παύση μίας εγκυμοσύνης σε φυσιολογικές εποχές είναι συχνά μια δύσκολη  και μοναχική εμπειρία, αν προστεθούν σε αυτήν και  οι περιορισμοί εξαιτίας αυτής της περιόδου, ο συναισθηματικός αντίκτυπος επιδεινώνεται – τόσο εντός όσο και εκτός του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας κάθε 16 δευτερόλεπτα  λαμβάνει χώρα ένας τοκετός. Η συντριπτική πλειονότητα των θνησιγενών, 84% , συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού και κατώτερου μεσαίου εισοδήματος, σύμφωνα με τη νέα έκθεση.  Μια παραμελημένη τραγωδία: Το παγκόσμιο φορτίο της θνησιγένειας. Η έκθεση προειδοποιεί ότι η πανδημία COVID-19 θα μπορούσε να επιδεινώσει τον παγκόσμιο αριθμό νεκρών.

 

Η  μείωση 50 % των υπηρεσιών υγείας λόγω της πανδημίας μπορεί να προκαλέσει περίπου 200.000 επιπλέον θνησιγένειες σε περίοδο 12 μηνών σε 117 χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση του αριθμού των θνησιγενών γεννήσεων κατά 11,1%. Σύμφωνα με τη μοντελοποίηση που έγινε για την έκθεση από ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας Johns Hopkins Bloomberg, 13 χώρες ενδέχεται να σημειώσουν αύξηση 20%  ή περισσότερο στον αριθμό των νεκρών νεογνών σε περίοδο 12 μηνών.

Οι περισσότερες θνησιγένειες οφείλονται στην κακή ποιότητα της φροντίδας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού. Η έλλειψη επενδύσεων σε υπηρεσίες προγεννητικών ελέγχων και ενδοφλέβιων υπηρεσιών και στην ενίσχυση του νοσηλευτικού και του μεσαίου προσωπικού αποτελούν βασικές προκλήσεις, αναφέρει η έκθεση. Ακόμη και πριν η πανδημία προκαλέσει κρίσιμες διαταραχές στις υπηρεσίες υγείας, λίγες γυναίκες σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έλαβαν έγκαιρη και υψηλής ποιότητας περίθαλψη για την πρόληψη των θνησιγενών.

“Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει καταστροφική δευτερογενή κρίση υγείας για γυναίκες, παιδιά και εφήβους λόγω διακοπών στις υπηρεσίες υγείας που σώζουν ζωές”, ανέφερε ο Muhammad Ali Pate, Παγκόσμιος Διευθυντής Υγείας, Διατροφής και Πληθυσμού στην Παγκόσμια Τράπεζα και Διευθυντής του Παγκόσμιου Χρηματοδοτικού Μέσου για Γυναίκες, Παιδιά και Εφήβους. “Οι έγκυοι  χρειάζονται συνεχή πρόσβαση σε ποιοτική περίθαλψη, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους και κατά τη διάρκεια του τοκετού. Στηρίζουμε τις χώρες στην ενδυνάμωση των συστημάτων υγείας τους για αποτροπή των θνησιγενών και εξασφάλιση πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας”.

Απώλεια μωρού. Μία δυσάρεστη ιστορία ενός- από τα  πολλά ζευγάρια- που την βίωσαν.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Η αποβολή και το μήνυμα της Meghan Markle

Πώς να φροντίσεις το δέρμα σου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Σεξ στην εγκυμοσύνη: Είναι ασφαλές; (ιδανικές στάσεις)

Τα αρνητικά σχόλια για την εγκυμοσύνη της στα 42

Η απομυθοποίηση της ανδρόπαυσης

Πολλοί γιατροί χρησιμοποιούν τον όρο “ανδρόπαυση” για να περιγράψουν τις ορμονικές αλλαγές στους άντρες, που έρχονται με το πέρασμα των χρόνων. Άλλοι όροι είναι γνωστοί ως “σύνδρομο ανεπάρκειας τεστοστερόνης”, “ανεπάρκεια ανδρογόνων” στους ηλικιωμένους άνδρες και “όψιμη έναρξη του ανδρικού υπογοναδισμού”.

Καθηγητές της της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κοντά στους ασθενείς με καρκίνο

Ορισμένες αντινεοπλασματικές θεραπείες μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητα του οργανισμού να αναπτύξει ανοσία μετά τον εμβολιασμό. Θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας ώστε να προγραμματιστεί η θεραπεία σε σχέση με την ημερομηνία του εμβολιασμού.

Έρευνες διαπιστώνουν τα οφέλη της κατανάλωσης στους άντρες

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν τους περισσότερους καφέδες μέσα στην ημέρα είχαν μειωμένο κατά 9% κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σε σχέση με εκείνους που έπιναν ελάχιστους καφέδες έως καθόλου.

Έφτασε στην Κίνα η ομάδα του ΠΟΥ για να ερευνήσει την αρχή της πανδημίας

Πανδημια Covid 19: Μια ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) έφτασε στην κινεζική πόλη Γουχάν για να ξεκινήσει την έρευνά της για την προέλευση της πανδημίας Covid-19. Η πολυαναμενόμενη έρευνα έρχεται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ του ΠΟΥ και του Πεκίνου.

4+1 εκπληκτικά οφέλη των σπόρων καρπουζιού

Σπόροι Καρπουζιού: Οι σπόροι καρπουζιού έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι πυκνοί σε θρεπτικά συστατικά. Όταν ψήνονται, είναι τραγανοί και μπορούν εύκολα να αντικαταστήσουν άλλες ανθυγιεινές επιλογές σνακ.

Να φας μακαρόνια ή να μη φας; Ιδού η απορία!

Μακαρόνια Υγεία: Τα ζυμαρικά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, κάτι που μπορεί να είναι κακό αν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες, ενώ επίσης περιέχουν γλουτένη, έναν τύπο πρωτεΐνης που προκαλεί προβλήματα σε όσους έχουν ευαισθησία.

Κλασική Γαλλική συνταγή για σούπα βελουτέ

Μια πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μαγειρικές προκλήσεις, και με αποτέλεσμα εγγυημένο σε περίπου 35΄- 40΄. Μπορείτε να παίξετε με τις αναλογίες της πατάτας κυρίως αν θέλετε ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα ή να δοκιμάσετε την παραλλαγή με πρόσθεση 250 – 400 γρ. κολοκυθιού.