Πολιτική Υγείας

Δραματική μείωση στο ποσοστό γεννήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

Δραματική μείωση στο ποσοστό γεννήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου

Το ποσοστό γεννήσεων στην Αγγλία και την Ουαλία είναι τώρα το χαμηλότερο που έχει από τότε που άρχισαν τα αρχεία. Μόνο 11 μωρά γεννήθηκαν για κάθε 1.000 άτομα το 2018, με συνολικά 657.076 γεννήσεις. Προς το σκοπό αυτό, 957.782 βρέφη γεννήθηκαν το 1920 παρά το γεγονός ότι ο συνολικός πληθυσμός τους ήταν 22 εκατομμύρια λιγότερα από ό, τι σήμερα. Μπορεί να μην φαίνεται λόγος ανησυχίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ένταση που ασκείται στο περιβάλλον αυξάνεται λόγω της αυξημένης ανθρώπινης δραστηριότητας – και μάλιστα έχει προταθεί ότι για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, οι άνθρωποι πρέπει να έχουν λιγότερα παιδιά. Όμως, με έναν ολοένα και γηρασμένο πληθυσμό και τον Brexit λόγω του αντίκτυπού του στον αριθμό των μη Βρετανών εργαζομένων στην αγορά εργασίας , το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει μια πληθυσμιακή κρίση.

Όλο το χρόνο χαμηλό

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετώπισε ένα τέτοιο ζήτημα. Στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε συνεχιζόμενη πτώση των ποσοστών γεννήσεων σε συνδυασμό με τα υψηλά επίπεδα βρεφικής θνησιμότητας . Και με τις απώλειες του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και την απειλή μιας άλλης σύγκρουσης που πλησιάζει, η μητρότητα ήταν όλο και περισσότερο ενδιαφέρουσα τόσο για την κοινωνία όσο και για το κράτος. Η ανησυχία για τη συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών γεννήσεων προκάλεσε αυξημένα επίπεδα συμμετοχής της κυβέρνησης στην ευημερία των μητέρων και των παιδιών. Ο νόμος περί μητρότητας και παιδικής μέριμνας του 1918 επέκτεινε τις αρμοδιότητες των τοπικών αρχών για την ίδρυση προγεννητικών κλινικών, εκπαιδευτικών τάξεων, οδοντιατρικής περίθαλψης και επισκέψεων για τις μέλλουσες μητέρες και τους εξουσιοδότησε να παρέχουν τροφή και γάλα σε έγκυες γυναίκες που έχουν ανάγκη.

Ακαθάριστο ποσοστό γέννησης για την Αγγλία και την Ουαλία: 1958 – 2018. Πίστωση: Γραφείο Εθνικών Στατιστικών

Σε μια εποχή όπου οι κρατικές ενισχύσεις ήταν ασυνήθιστες, οι έγκυες γυναίκες και τα βρέφη ήταν ασυνήθιστα ευνοημένες. Μέχρι το 1921, £ 9,8 εκατομμύρια ετησίως δαπανήθηκαν για κοινοτική περίθαλψη και £ 7,7 εκατομμύρια για την ευημερία των μητέρων και των παιδιών. Μέχρι το 1937, οι δαπάνες κοινοτικής φροντίδας ανήλθαν σε £ 29,5 εκατ., Με μόνο £ 17,4 εκατ. που δαπανώνται για υπηρεσίες μητρότητας και παιδικής μέριμνας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Διαβάστε Eπίσης:

Ο ναυτικός εφιάλτης της μετάδοσης με αερολύματα του SARS-CoV-2 στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess

Σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα με τους περιφερειάρχες για τη διασπορά του κορωνοϊού

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χαρδαλιάς: Παράταση lockdown στην Αττική μέχρι 8 Μαρτίου

Χαρδαλιάς: Την παράταση του lockdown μέχρι τις 8 Μαρτίου για την Αττική και άλλες 5 περιοχές ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως αναμένονταν λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου που εξακολουθεί να παρατηρείται στη χώρα.

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε μικρή αύξηση στις ΜΕΘ και στους θανάτους την επόμενη εβδομάδα

Μαγιορκίνης: Με βάση την αύξηση των εισαγωγών αναμένουμε μια μικρή αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ αλλά και στους θανάτους, τόνισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, στη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας αναφέροντας πως παρατηρήθηκε αύξηση της τάξης του 40% σε διαγνώσεις σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Παπαευαγγέλου: Περιμέναμε ταχύτερη επιπέδωση της καμπύλης αλλά δε συνέβη

Παπαευαγγέλου: Προβληματισμένη για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας εμφανίστηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, προειδοποιώντας για μικρή αύξηση θυμάτων τις επόμενες εβδομάδες, καθώς τα περιοριστικά μέτρα έως στιγμής δεν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η ξαφνική ανατροπή στην τακτική εμβολιασμών "ανοίγει" τα εστιατόρια στη Βουλγαρία

Ο Μπορίσοφ, ο οποίος καυχάται για «μια τέλεια οργάνωση» των εμβολιασμών, βλέπει στην πρόσφατη συρροή ένα επιχείρημα για τη χαλάρωση των περιορισμών, οι οποίοι ήταν ήδη «οι λιγότερο αυστηροί στην Ευρώπη», παρά την αύξηση των μολύνσεων αυτές τις τελευταίες εβδομάδες.

Συμφωνήθηκε η ανάγκη έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού στη Σύνοδο Κορυφής των 27 της ΕΕ,

Πάντως, και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει κοινή γραμμή αλλιώς θα υπάρξουν διμερείς λύσεις κι ο ρόλος της ΕΕ είναι να υπάρξει διασφάλιση της αναγνώρισης των εμβολιασμών.

Το τελεσίγραφο Ντράγκι για τα εμβόλια και η έξαρση του κορονοϊού στην Ιταλία

Ντράγκι Ιταλία κορονοϊός: «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τόνισε ο νέος Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, κατά την συμμετοχή του στην σύνοδο των ηγετών των χωρών μελών της Ένωσης -η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης- όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Ο Ιταλός πρωθυπουργός διερωτήθηκε για ποιο λόγο και […]

Στο επίκεντρο η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας

Πολιτική Προστασία: Η ενδυνάμωση των σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης μέσω τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με συμμετοχή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του Αναπληρωτή Υπουργού αρμόδιου για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη Συνεπειών από Φυσικές Καταστροφές (EMERCOM) της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Alexander Chupriyan, καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών της.