Επιστημονικά Νέα

Νόσος Πάρκινσον γυναίκες: Επιστήμονες τονίζουν τις ανάγκες των γυναικών που νοσούν

Νόσος Πάρκινσον γυναίκες: Επιστήμονες τονίζουν τις ανάγκες των γυναικών που νοσούν

Νόσος Πάρκινσον γυναίκες: Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να περιλαμβάνει τα γυναικεία ζητήματα στη Νόσο Πάρκινσον.

Ερευνητές σε μια πολυϊδρυματική μελέτη με επικεφαλής το UCLA Health εντόπισαν πολλά ζητήματα που παραβλέπονται και επηρεάζουν τις γυναίκες με νόσο του Πάρκινσον (PD). Συνεπώς, ζητούν περισσότερη έρευνα, προσαρμοσμένες θεραπείες, εκπαίδευση και υποστήριξη για να ενδυναμωθούν οι γυναίκες που ζουν με αυτήν την ασθένεια και να αντιμετωπίσουν τις ανεκπλήρωτες ιατρικές τους ανάγκες.

Το “Call to Action” των ερευνητών περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

  • Δημιουργήστε ένα πλαίσιο για την αντιμετώπιση των κενών και τη δημιουργία παγκόσμιας συνεργασίας για την απάντηση σε βασικά ερευνητικά ερωτήματα, συμπεριλαμβανομένων μελετών φαρμάκων και συσκευών που περιλαμβάνουν γυναίκες και αντιμετώπιση γενετικών και ορμονικών ζητημάτων.
  • Εκπαιδεύστε τις γυναίκες με Νόσι Πάρκινσον για να τις ενδυναμώσετε σχετικά με τον τρόπο επικοινωνίας των συμπτωμάτων και των αναγκών τους, να συμμετάσχουν στην έρευνα και να οργανωθούν ως κοινότητα για να υποστηρίξουν η μία την άλλη.
  • Αναπτύξτε εργαλεία που παρακολουθούν τα μοναδικά κινητικά και μη κινητικά συμπτώματα των γυναικών, καθώς και τις ανάγκες ψυχολογικής και κοινωνικής υποστήριξης, όπως ένα ημερολόγιο συμπτωμάτων.
  • Προσαρμόστε τη διαχείριση της νόσου ώστε να περιλαμβάνει τα μοναδικά στάδια της ζωής των γυναικών, όπως οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι, η εγκυμοσύνη, η περιεμμηνόπαυση, η εμμηνόπαυση και η μετεμμηνόπαυση.
  • Αναπτύξτε κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση από του στόματος αντισυλληπτικών χαπιών και θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης.
  • Παρέχετε καθοδήγηση σχετικά με πολιτιστικά ευαίσθητες στρατηγικές ευεξίας και αυτοφροντίδας που είναι προσαρμοσμένες για γυναίκες.
  • Καθιερώστε βασικές βασικές ικανότητες για τους κλινικούς ιατρούς που θεραπεύουν την νόσο Πάρκινσον που περιλαμβάνουν τον τρόπο ακριβούς διάγνωσης, προληπτικής αναγνώρισης και θεραπείας των μοναδικών συμπτωμάτων της νόσου στις γυναίκες και τη διασφάλιση της έγκαιρης παραπομπής για εξειδικευμένη φροντίδα και θεραπεία.
  • Παρέχετε καλύτερη καθοδήγηση σε φροντιστές και οικογένειες που υποστηρίζουν γυναίκες με νόσο Πάρκινσον.

Διαφορές ως προς το φύλο

Στον τομέα της νευρολογίας, η επίδραση των διαφορών φύλου στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη διαχείριση έχει επικεντρωθεί κυρίως στους τομείς του εγκεφαλικού, της επιληψίας, της άνοιας και της ημικρανίας. Στην Νόσο Πάρκινσον, αν και οι διαφορές φύλου έχουν μελετηθεί, τα κύρια ευρήματα ήταν ότι η Νόσος Πάρκινσον είναι πιο συχνή στους άνδρες παρά στις γυναίκες. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στα συμπτώματα μη κίνησης σε άνδρες και γυναίκες σε διάφορα στάδια της νόσου. Παρά αυτά τα ευρήματα, μελέτες που εξετάζουν τις διαφορές φύλου και φύλου στη Νόσο Πάρκινσον δεν έχουν οδηγήσει στην εξατομίκευση της φροντίδας ή στην έμπνευση νέων οδών επιστημονικής και κλινικής έρευνας.

Επιπλέον, η έρευνα που έχει γίνει έχει επικεντρωθεί στις βιολογικές διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών, γεγονός που αφήνει έξω το ψυχοκοινωνικό πλαίσιο που επηρεάζει την κλινική φροντίδα και την ποιότητα ζωής για τις γυναίκες με Νόσο Πάρκινσον. Αυτά τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η αντιμετώπιση των ανισοτήτων στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να περιλαμβάνει τα γυναικεία ζητήματα στη Νόσο Πάρκινσον.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε Eπίσης:

Η γιόγκα ως επικουρική θεραπεία για τα σωματικά και ψυχικά συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον

Μπορεί η ασθένεια με Covid να προκαλέσει νόσο του Πάρκινσον

Φορητή συσκευή μειώνει το τρέμουλο σε ασθενείς με Πάρκινσον

Νέες κατευθυντήριες οδηγίες για τη θεραπεία της νόσου Πάρκινσον

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η "ανεβαστική" μουσική βελτιώνει την γνωστική ικανότητα

Ρυθμός εγκέφαλος: Ο ρυθμός groove ενίσχυε την εκτελεστική λειτουργία και τη δραστηριότητα στο l-DLPFC μόνο σε συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι η μουσική προκάλεσε μια έντονη αίσθηση αισιοδοξίας και την αίσθηση της καθαρότητας.

Συσχετίσεις μεταξύ ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αναπνευστικής υγείας

Καναδάς μελέτη: Η ανάπτυξη των πνευμόνων στην πρώιμη ζωή διαδραματίζει βασικό ρόλο στην προστασία ή στην αύξηση της ευαισθησίας σε αλλαγές που προκαλούνται από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην πνευμονική λειτουργία και στη ΧΑΠ στην ενήλικη ζωή.

Ο ομότιμος καθηγητής Γενετικής, Κ. Τριανταφυλλίδης, δίνει το γενετικό προφίλ των ιών της ευλογιάς, ανεμοβλογιάς και ευλογιάς των πιθήκων

Η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εγείρει ανησυχία ότι ο ιός μπορεί να υποστεί γενετικές αλλαγές για να μπορέσει να εξαπλωθεί πιο αποτελεσματικά από άτομο σε άτομο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε μεταλλάξεις.

Η ανάπτυξη του οπτικού συστήματος εμπλέκεται σε βρέφη που αναπτύσσουν αυτισμό

Εγκέφαλος παιδιά: Όταν οι γονείς και τα μωρά δένονται, όταν κλείνουν τα μάτια και βιώνουν τον κόσμο τους μαζί μέρα με τη μέρα, δεν είναι απλά χαριτωμένο. Αντικατοπτρίζει το πώς τα μωρά μαθαίνουν να ερμηνεύουν τις λεπτές ενδείξεις για το περιβάλλον τους.

Ο θηλασμός ενισχύει το IQ του παιδιού

Θηλασμός: Ο θηλασμός θεωρείται από καιρό ότι συμβάλλει στην ενίσχυση του IQ ενός παιδιού, αλλά άλλοι παράγοντες όπως το μορφωτικό επίπεδο ή/και η κοινωνική θέση της μαμάς θα μπορούσαν επίσης να αιτιολογούν ορισμένα από τα οφέλη.

Αξιολόγηση των κινδύνων ανεπιθύμητων εκβάσεων με διαβήτη κύησης

Διαβήτης κύησης: Υπάρχει ανάγκη για βελτιωμένη κατανόηση της παθοφυσιολογίας του σακχαρώδους διαβήτη κύησης για την ενημέρωση της πρόβλεψης του κινδύνου για τη μείωση των δυσμενών εκβάσεων της εγκυμοσύνης.