Διατροφή

Χρησιμοποίησε τη γκαζόζα εκεί που δεν φαντάζεσαι

healthweb.gr | Ειδήσεις όπως είναι.
Έχουμε συνηθίσει το ανθρακούχο νερό που περιέχει ζάχαρη, τη γνωστή γκαζόζα να την πίνουμε μετά ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Η γκαζόζα όμως δεν πίνετε μόνο, μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις τις οποίες λογικά δεν έχετε καν φανταστεί. Και το όμορφο στην κουζίνα είναι αυτό ακριβώς, να πειραματίζεσαι με προϊόντα που έχεις και […]

Έχουμε συνηθίσει το ανθρακούχο νερό που περιέχει ζάχαρη, τη γνωστή γκαζόζα να την πίνουμε μετά ή κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Η γκαζόζα όμως δεν πίνετε μόνο, μπορεί να έχει και άλλες χρήσεις τις οποίες λογικά δεν έχετε καν φανταστεί. Και το όμορφο στην κουζίνα είναι αυτό ακριβώς, να πειραματίζεσαι με προϊόντα που έχεις και με εύκολες συνταγές να τα καταναλώνεις και από την καλή και από την… «ανάποδη». Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές εναλλακτικές χρήσεις του μαγικού αυτού ποτού:

  1. Ρίξτε λίγη γκαζόζα πάνω από την πιατέλα με τα κομμένα φρούτα, λίγο πριν τα σερβίρετε. Όχι μόνο θα τα γλυκάνει και θα τους δώσει μια ενδιαφέρουσα γεύση, αλλά θα τα προστατέψει και από το πρόωρο μαύρισμα.
  2. Γεμίστε την παγοθήκη με γκαζόζα και βάλτε την στην κατάψυξη. Τα παγάκια με την γκαζόζα, θα βγάζουν φυσαλίδες και θα δώσουν μια ενδιαφέρουσα εκδοχή στα κοκτέιλ.
  3. Αντί για νερό ή χυμό, δοκιμάστε λίγη γκαζόζα στις συνταγές σας με ζύμη. Λένε ότι η ζύμη της τάρτας, γίνεται πιο τραγανή και πιο τριφτή στο ψήσιμο. Οι τηγανίτες θα γίνουν τραγανές και με τρυπούλες.
  4. Ραντίστε τα φύλλα για την τυρόπιτα με μεταλλικό νερό ή σόδα. Θα γίνουν πιο τραγανά, όταν ψηθούν.