Διατροφή

Το χαρούπι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες

Το χαρούπι και οι θεραπευτικές του ιδιότητες
Γνωστά και ως «διαεινή σοκκατα» τα χαρούπια είναι μόνο απυυτα θρεπτική τροφή. Ιδιαίτερες ωφέλιμα για την προσθήκη μας κάθε ιδιασια σε αντιοξειδωτικές λεπτομέρειες, θρεπτικά υλικά και ιχνοστοιχεία. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ιδίες, συμπληρώνονται στη διάθεσή τους, ταδιαφορικά φυτά σε φυτά σε πολυφαινόλες και τανίνες. Τα εργαστά έγγραφα του χαρουπιού: Εξαιτίας της παρουσίας τουλάχιστον έξι αντιοξειδωτικών ουσιών […]

Γνωστά και ως «διαεινή σοκκατα» τα χαρούπια είναι μόνο απυυτα θρεπτική τροφή. Ιδιαίτερες ωφέλιμα για την προσθήκη μας κάθε ιδιασια σε αντιοξειδωτικές λεπτομέρειες, θρεπτικά υλικά και ιχνοστοιχεία.

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες ιδίες, συμπληρώνονται στη διάθεσή τους, ταδιαφορικά φυτά σε φυτά σε πολυφαινόλες και τανίνες.

Τα εργαστά έγγραφα του χαρουπιού:

Εξαιτίας της παρουσίας τουλάχιστον έξι αντιοξειδωτικών ουσιών οι οποίες δρουν προστατευτικά για τα κύτταρα, τα χαρούπια παρουσιάζουν σημαντική αντικαρκινική δράση αποτρέποντας το σχηματισμό όγκων.

Είναι πλούσια σε ασβέστιο, μια και περιέχουν 350mg ανά 100γρ. Συγκριτικά, το γάλα, περιέχει μόνο 120 έως 130 mg ασβεστίου ανά 100γρ, κι αυτά όχι καλά αφομοιώσιμα στην περίπτωση παστεριωμένου αγελαδινού γάλακτος

Τα χαρούπια δεν περιέχουν οξαλικό οξύ, όπως η σοκολάτα, το οποίο τείνει να μειώνει την ικανότητα του σώματος να αφομοιώσει το ασβέστιο. Αν και είναι πολύ γλυκά, περιέχουν 60% λιγότερες θερμίδες από τη σοκολάτα.

Περιέχουν σάκχαρα σε μεγάλη αναλογία (50%), από τα οποία το 30% είναι σταφυλοσάκχαρο.

Περιέχουν βιταμίνες της ομάδας Β και β-κατορένιο (προστάδιο των βιταμινών Α) μέταλλα (κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο) και ιχνοστοιχεία (σίδηρο, μαγγάνιο, χαλκό, χρώμιο, νικέλιο).

Περιέχουν τανίνες, ινώδεις ουσίες όπως η λιγνίνη που επιδρά κατασταλτικά στη χοληστερόλη, έχει θετικά αποτελέσματα στο επίπεδο της γλυκόζης στο αίμα και χρησιμοποιείται κατά του σακχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας.

Είναι πλούσια σε ίνες που βοηθούν στη σωστή λειτουργία του εντέρου και καταπραΰνουν το στομάχι.

Δεν περιέχουν γλουτένη, και ο γλυκαιμικός τους δείκτης είναι πολύ χαμηλός. Δεν περιέχουν καφεΐνη και είναι απόλυτα κατάλληλα για πάσχοντες από σακχαρώδη διαβήτη.

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του χαρουπιού

Συμβάλλει στη θεραπεία του άσθματος και απαλύνει το βήχα και το κρυολόγημα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται ως βάση για πάρα πολλά σιρόπια και φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ιδιαίτερα που κάνουμε δίαιτα, είναι ξεχωριστό, χωριστή καθοδήγηση λιταρά.

Με τα παιδιά παλαιότερες, το χαρούπι διάσταση στην χρήση της λίμπιντο και του αριθμού των σπερματοζωαρίων.

Σε αντίθεση με τη σοκάτατα, δεν επιδεινώνει την εφαρμογή του στρέμμα στο άγχος, η راξη προσενοή και οι αρρυθμίσεις.