Διατροφή

Το γλυκό της ημέρας: Γλασέ φραουλόπιτα

Το γλυκό της ημέρας: Γλασέ φραουλόπιτα
Η άφιξη του καλοκαιριού σημαίνει και την άφιξη των φρέσκων, γλυκών και ζουμερών φραουλών. Όχι μόνο γαργαλάνε τις γεύσεις σας, αλλά οι φράουλες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά.

Η άφιξη του καλοκαιριού σημαίνει και την άφιξη των φρέσκων, γλυκών και ζουμερών φραουλών. Όχι μόνο γαργαλάνε τις γεύσεις σας, αλλά οι φράουλες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά. Ένα νόστιμο σνακ χωρίς λιπαρά, χωρίς νάτριο, η ποσότητα των συνταγών στις οποίες μπορούν να συσκευαστούν οι φράουλες περιορίζεται μόνο από τη φαντασία.  Το ρετρό ζελέ είναι το μυστικό αυτής της vintage πίτα φράουλας. Η συνταγή είναι εύκολη για ένα γλυκό βράδυ και ,επίσης,  με ζελατίνη με γεύση βατόμουρο.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 1 ψημένη κρούστα πίτας ή τριμμένα μπισκότα με λιωμένο βούτυρο ως βάση.
  • 1 κιλό  φρέσκες φράουλες κομμένες στη μέση και τοποθετημένες δε στρώσεις.

ΖΕΛΑΤΙΝΗ

  • 3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
  • 1 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό
  •   ζελέ φράουλας

ΟΔΗΓΙΕΣ

Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το καλαμποκάλευρο και το νερό σε ένα μέτρο 4 φλ. Ψήνετε αυτό το μείγμα φούρνο, στον αέρα, για 5 ή 6 λεπτά, 2 λεπτά τη φορά, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να πήξει και να γίνει διαυγές. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 πακέτο ζελέ φράουλα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Περιχύνουμε προσεκτικά τις φράουλες, γεμίζοντας όλα τα κενά. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και δέσουμε. Σερβίρουμε με σαντιγί.