Διατροφή

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους
To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια. Συνήθως αποτελεί προσθήκη σε μια σαλάτα ή smoothie. αλλά για πολλούς, το αβοκάντο έχει αρχίσει να θεωρείται μια ένοχη απόλαυση. Μερικοί το χαρακτηρίζουν φρούτο και άλλοι λαχανικό , αυτό που το κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αντί […]

To αβοκάντο μας προστατεύει από τις καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Συνήθως αποτελεί προσθήκη σε μια σαλάτα ή smoothie. αλλά για πολλούς, το αβοκάντο έχει αρχίσει να θεωρείται μια ένοχη απόλαυση. Μερικοί το χαρακτηρίζουν φρούτο και άλλοι λαχανικό , αυτό που το κάνει να ξεχωρίζουν είναι ότι αντί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, τα αβοκάντο είναι πλούσια σε λιπαρά, όπως υποστηρίζουν κάποιοι διατροφολόγοι .

Παρ΄ όλα αυτά, μια νέα μελέτη αποκάλυψε ότι προσθέτοντας το πράσινο αυτό φρούτο στη διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επιπλέον, τα αβοκάντο μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει κάποιος καρδιακές νόσους, σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Hass Avocado Board της Καλιφόρνια.

Ο Emiliano Escobedo, εκτελεστικός διευθυντής, δήλωσε: «Αυτή η μελέτη υποστηρίζει το σώμα της έρευνας δείχνοντας τα πολλά οφέλη που μπορεί να προσφέρει το φρέσκο αβοκάντο, όταν καταναλώνεται σε καθημερινή βάση». Τα ευρήματα συμβαδίζουν με τις πρόσφατες συστάσεις από τις Διαιτητικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς για το 2015-2020.

Οι κατευθυντήριες γραμμές τονίζουν ότι κάνοντας μικρές αλλαγές στις επιλογές τροφίμων μπορεί να κάνουν τη διαφορά, συμπεριλαμβανομένης της μετατόπισης από στερεά λίπη σε έλαια, όπως αυτό του φρέσκου αβοκάντο. Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στη Journal of Clinical Lipidology, επιβεβαίωσε ότι το αβοκάντο μπορεί να «αλλάξει σημαντικά τα προφίλ των λιπιδίων.